Primera trobada de col·leccionistes de ceràmica antiga de la Bisbal d’Empordà

La Bisbal d’Empordà.- L’Associació Catalana de Ceràmica i el Terracotta Museu organitzen Antic Ceràmica, la primera trobada especialitzada en ceràmica antiga de la Bisbal d’Empordà.

Es tracta d’una proposta oberta a tothom on poder trobar tota mena de ceràmica antiga i de col·leccionisme, peces de totes les èpoques i amb un alt interès històric que, si es desitja, també es podran adquirir. Hi haurà representació de la ceràmica de la Bisbal, però també d’arreu de Catalunya i de tota la Península Ibèrica.
L’Antic Ceràmica se celebrarà el diumenge 23 d’octubre en els exteriors dels Terracotta Museu entre les 10 h i les 14 hores, i paral·lelament s’han programat diferents activitats complementàries com ara portes obertes en el Museu, un taller de ceràmica per mainada, presentacions de llibres i una visita guiada a l’exposició temporal “Orgull de terrisser”.
Aquesta mostra presenta una selecció de peces ceràmiques bisbalenques signades i datades entre mitjan segle XVIII i principis del XX. La major part són peces molt notables i de gran dificultat tècnica que, davant la seva excepcionalitat,  varen despertar l’orgull de l’artesà que les va fer fins al punt de voler deixar-hi el testimoni de la seva feina. A diferència d’avui, en aquell moment firmar una peça era un fet totalment insòlit i extravagant, i només s’explica per la voluntat d’explicitar l’orgull de fer les coses ben fetes pel gust de fer-les ben fetes. La visita serà a càrrec de Xavier Rocas, comissari i director del Terracotta Museu.
Hi haurà també dues presentacions de llibres, la primera serà la de Jo també sóc de fang, a càrrec de l’escriptora i ceramista Núria Garcia Caldés. Es tracta d’una crònica del viatge que l’autora va fer al Japó per conèixer de prop l’art Jômon, un estil escultòric tradicional nipó d’entre el 14500 aC i el segle IV aC. Allà va aprendre aquest estil de la mà del mestre Ifurai i es va capbussar en les tècniques mil·lenàries per treballar el fang. El seu perible va acabar amb una producció pròpia i la necessitat d’escriure la seva experiència.
Finalment, les activitats es tancaran amb la presentació del llibre La cerámica de Cuenca, del ceramòleg català Emili Sempere. Una obra magna de 325 pàgines, il·lustrades amb 210 fotografies que esbossa la història d’aquest ofici a Cuenca, des de l’antiguitat fins a l’actualitat. El llibre, a més de relatar la història de la terrisseria a la ciutat, també presenta les diferents tipologies de peces i fa un recorregut pels seus ceramistes actuals. L’obra se centra amb especial interès en la figura de Pedro Mercedes (1921-2008), reconegut com un dels seus grans ceramistes.

Tags: activitats culturals, ceràmica, col·leccionisme, comerç, cultura patrimoni, historia, La Bisbal d'Empordà, llibres, societat, Terracotta Museu, trobada, visita guiada

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
La Setmana Catalana de l’Esport arriba enguany a Begur
Notícia següent
Calonge i Sant Antoni acull la primera jornada d’innovació en l’ocupació adreçada al sector d’hostaleria i restauració

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes