Projecció del documental “Caçadors d’imatges: Una crònica visual de les Illes Medes” a Torroella de Montgrí

Torroella de Montgrí.- El Cinema Montgrí acull divendres 15 de març a les set del vespre la projecció del documental “Caçadors d’imatges: Una crònica visual de les Illes Medes”, de Roger Rovira, organitzada pel Parc Natural del Montgrí, les illes Medes i el Baix Ter i el Museu de la Mediterrània amb la col·laboració de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí, l’Entitat Municipal Descentralitzada de l’Estartit i la Diputació de Girona.

“Caçadors d’imatges: Una crònica visual de les Illes Medes és un documental” que, a partir de les imatges submarines de les illes Medes, a inicis de la dècada dels anys cinquanta del segle XX, fa una crònica dels últims setanta anys d’aquest tresor de la Mediterrània.
A la dècada de 1950 s’inicien les primeres immersions amb escafandres autònoms i, al cap de poc temps, s’inicia la documentació del fons marí primer en format d’imatge i posteriorment de vídeo.
Així, el documental ressegueix la història de les últimes set dècades de les illes Medes des dels pioners germans Admetlla, que passaran de la caça submarina a la “caça” d’imatges, fins als professionals que inicien el 1973 els treballs científics del tresor subaquàtic de les illes i que han treballat per la seva protecció fins a dia d’avui, com Josep Mari Gili i Bernat Hereu.
El documental també se serveix de les aportacions d’importants realitzadors audiovisuals d’imatges submarines com Miquel Sans, Manel Gil i Manel González, professionals que ens ensenyen com ha canviat el fons marí de les illes Medes a partir dels avenços tècnics i científics del seus aparells de fotografia i vídeo.
Finalment, també es recull la veu d’uns dels col·lectius que més han explotat el fons marí de les illes Medes des de la dècada dels vuitanta, els submarinistes, i ho fa a partir del testimoni del fundador d’UNISUB, el primer centre de busseig de l’Estartit, Anthony Patrich Murray.
“Caçadors d’imatges: Una crònica visual de les Illes Medes” és una producció conjunta del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter i el Museu de la Mediterrània dins el marc de col·laboració Parcs Naturals i Museus impulsat per la Generalitat de Catalunya.
La projecció té una durada d’uns 45 minuts i tot seguit hi ha previst un breu col·loqui amb l’autor i alguns dels entrevistats.

Tags: cinema documental, cultura patrimoni, fons marí, historia, illes medes, mediterrani, Museu de la Mediterrània, Parc Natural del Montgrí, projecció, segle XX, societat, submarinisme, Torroella de Montgrí

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Obres de reparació de trams de ferm a diversos carrers de Calella de Palafrugell
Notícia següent
Guanyem Calonge expulsa la regidora Elena Montiel després d’anunciar la seva entrada al govern local

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes