Projecten a Torroella de Montgrí dues promocions amb 14 habitatges d’ús compartit

Torroella de Montgrí.- El Museu de la Mediterrània acollirà aquest divendres 12 de gener, a les 19 hores, la presentació del projecte de cohabitatge compartit que promou l’empresa Convivalis a Torroella de Montgrí.

A l’acte hi seran presents tots els agents implicats i s’ha convidat a representants polítics d’altres municipis, propietaris d’immobles, possibles usuaris i inversors del territori que estiguin interessats en el llançament de les properes promocions de cohabiting a tot Catalunya.
Convivalis arrencarà el projecte a Torroella de Montgrí amb dues promocions i una oferta de 14 habitatges d’entre 50 i 90m², amb una zona convivencial d’uns 350m². Es preveu que els usuaris puguin entrar-hi a viure entre mitjans del 2025 i principis del 2026.
El cohabiting és un innovador projecte d’habitatge compartit orientat a persones que vulguin conviure amb d’altres persones mantenint la seva vida privada i pagant uns preus de lloguer raonables, per sota de la mitjana a la zona. D’altra banda, és un model que pretén fomentar la rehabilitació d’edificis i contribuir a frenar la degradació gradual que pateixen molts nuclis urbans.
Pel que fa al perfil d’usuaris, el cohabiting està pensat per a persones que busquen un habitatge per viure de forma estable al centre del poble, amb serveis per a quan es facin grans, per a persones que busquen un habitatge més petit per viure més còmodament o per a persones que no poden pagar els actuals preus de l’habitatge, atès que l’import del lloguer dels habitatge ofertats, serveis inclosos, serà inferior a la mitjana.
Cada vegada estan apareixent més projectes de cohabitatge que combinen l’ús privatiu d’un habitatge amb l’ús compartit d’un espai on poder conviure amb d’altres persones que vulguin viure en una mateixa comunitat.
En què consisteix aquest nou model d’habitatge, el cohabiting? Fins ara el model tradicional més estès era la casa o el pis. Fa 50 anys apareix el cohousing al nord d’Europa per persones que volien viure en comunitats compartint espais sense renunciar a tenir el seu propi pis o casa. Recentment, ha irromput amb força el coliving a les grans ciutats per professionals que busquen lloguers de curta estada amb serveis integrats i zones compartides per treballar. El cohabiting és per persones que volen viure a casa seva amb la comoditat d’un coliving i l’estabilitat d’un cohousing.
Convivalis ja ha obert la llista d’espera per a persones que vulguin accedir a aquest nou model d’habitatge: https://goo.su/g8gRSA.

Tags: habitatge compartit, lloguer social, presentacio, projecte, promoció, serveis, societat, Torroella de Montgrí
Notícia anterior
Es presenta el cartell del Carnaval 2024 de Platja d’Aro
Notícia següent
4 jugadors i 2 jugadores d’handbol de Palafrugell es proclamen campions al Campionat d’Espanya de Seleccions Autonòmiques

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes