Prop de 600 infants participen en la 3a edició del Palarobòtica

Palafrugell.- Al llarg d’aquest divendres matí s’ha celebrat a Palafrugell el III Festival de Robòtica Educativa de Palafrugell, organitzat per l’àrea d’Educació de l’Ajuntament de Palafrugell i els centres educatius del municipi.

La principal novetat d’aquest any era l’ampliació dels espais, amb una ubicació a l’exterior que permet incrementar les activitats; així doncs, el Palarobòtica s’ha desenvolupat simultàniament a La Bòbila i a la plaça de Can Mario. Enguany, prop de 600 alumnes de P-5, 1r i 4t de Primària i de diferents cursos de Secundària de tots els centres educatius de la vila han participat en la jornada.
Palafrugell va ser el primer municipi del Baix Empordà en organitzar un esdeveniment d’aquestes característiques. Els objectius de la jornada són acostar la ciència, la tecnologia i la cultura als infants; fomentar la relació entre els i les alumnes de totes les escoles; i mostrar a la població el treball a les aules.

Activitats del Palarobòtica
Durant el matí s’han portat a terme diferents activitats segons les edats de l’alumnat participant. Els nens i nenes de P-5 o de 1r de Primària han pogut participar en el Bee Festival, on han desenvolupat diferents activitats de programació d’un robot per tal de fer un circuit concret en un laberint, crear paraules o pintar, i també han participat en diferents tallers de ciència.
Per la seva part, els de 4t de Primària ha assistit a l’Steam Project on, a través de la robòtica, han portat a terme totes les fases d’un projecte (treball en equip, distribució de rols, planificació, concreció, disseny i creació) per construir un vehicle d’emergències que donés resposta a un repte concret.
En ambdós casos, els equips han estat formats per nens i nenes de diverses escoles, fomentant el coneixement entre ells i el treball en grups diferents.
Paral·lelament, els nois i noies d’Educació Secundària (ESO) de tots els centres educatius de la vila han pogut mostrar els diferents projectes de robòtica que han estat treballant als centres. Al finalitzar aquesta mostra, els alumnes d’ESO han participat  en un concurs de sumo i de “cotxets” i en una competició de robots aquàtics a la piscina que s’ha instal·lat a la plaça de Can Mario. Tots els vehicles participants han estat creats pels propis alumnes.
El Festival és obert a tothom per tal de donar a conèixer com es treballa la robòtica a les escoles de Palafrugell, en els diferents nivells educatius.

Tags: Ajuntament de Palafrugell, educacio, ensenyament, escoles, festival, infants, instituts, joves, Palafrugell, robòtica, societat, tecnologia
Notícia anterior
El projecte d’habitatge cooperatiu per a joves a Calonge obre inscripcions
Notícia següent
El Festival Ítaca acollirà el “feat” de Rigoberta Bandini i la geganta Rigoberta de La Bisbal d’Empordà

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes