Prop de 600 nens i nenes hospitalitzats reben el suport integral de la Creu Roja Joventut

Catalunya

Una malaltia infantil no només afecta el cos del nen o nena, sinó que també pot tenir un impacte significatiu a la seva vida social, familiar, emocional i educativa. L’ingrés hospitalari implica per a ells un procés d’adaptació a un entorn desconegut, amb normes, horaris i persones noves.

En aquest context, Creu Roja Joventut, a través del seu programa “Infància hospitalitzada”, desenvolupa activitats fonamentals per fomentar el seu benestar i desenvolupament integral.
El principal objectiu d’aquest programa, que el 2023 ha atès 582 nens i nenes, és millorar la qualitat dels joves ingressats a centres hospitalaris o que romanen als seus domicilis amb alguna patologia. Per aconseguir-ho, Creu Roja Joventut centra els seus esforços en tres àrees clau d’intervenció: activitats lúdiques educatives, suport escolar i acompanyament.
Pel que fa a activitats lúdiques educatives, el voluntariat de Creu Roja Joventut s’encarrega des d’animació i treballs manuals fins a activitats musicals i jocs. Aquestes activitats no només busquen entretenir els nens i nenes, sinó també estimular-ne la creativitat i promoure’n el desenvolupament integral.
El suport escolar és una altra faceta crucial del programa, que inclou des de l’animació a la lectura fins al suport a diverses assignatures i l’ús de noves tecnologies. Aquest enfocament garanteix que els menors no vegin interromput el procés educatiu durant la seva estada a l’hospital.
A més, Creu Roja Joventut ofereix acompanyament als nens i nenes quan els seus familiars no poden ser-hi presents, brindant-los el suport emocional i la companyia que necessiten durant moments difícils.
L’últim any, el programa “Infància hospitalitzada” de Creu Roja Joventut ha experimentat un notable creixement i ha estès la seva xarxa de suport a un nombre més gran de nens, nenes, adolescents i joves. Comparant amb l’any 2022, en què es van atendre 208 nens i nenes, Creu Roja Joventut ha augmentat la seva activitat duta a terme en un +179% de nens i nenes més atesos, amb 7 persones voluntàries, i 193 activitats lúdiques educatives realitzades a l’Hospital Universitari Josep Trueta de Girona.
Aquest creixement reflecteix el compromís continu de la Creu Roja Joventut amb l’atenció integral de la infància hospitalitzada. Després de la pandèmia, l’aposta per aquest projecte ha aconseguit incrementar la seva presència a 4 províncies, enfortint així el seu impacte a nivell nacional. Igualment, cada cop atenció.
Som afortunats i afortunades de poder dinamitzar un espai on els infants hospitalitzats puguin desconnectar, jugar, descobrir, parlar i, sobretot riure i passar-s’ho bé” afirma Oliver Rincón, director provincial de Creu Roja Joventut: “Per ells i elles aquest moment és imprescindible per fer més lleugera la seva estada i afavorir la seva recuperació i, nosaltres, els hi facilitem l’espai, les eines i els recursos“.

Sobre la Creu Roja
La Creu Roja, present a Catalunya des de fa 160 anys, pertany al moviment humanitari més gran del món. Col·labora amb entitats públiques i privades perquè l’ajut i la dignitat arribin a totes les persones a qualsevol lloc i en tot moment i circumstància. La seva missió és prevenir i alleujar el patiment humà, protegir la vida i la salut i fer respectar les persones.
Les seves més de 20.000 persones voluntàries a Catalunya donen resposta a través de més de 300 punts d’atenció, cosa que permet atendre anualment més de 422.000 persones a casa nostra i prop de 169.000 persones beneficiàries en l’àmbit internacional. Tot això amb el suport de prop de més de 222.000 persones sòcies, empreses i aliances amb tots els sectors de la societat. A tot l’estat, l’organització compta amb més de 263.000 persones voluntàries a més de 6.500 municipis que atenen anualment més de 12.2 milions de persones en l’àmbit estatal.
La Creu Roja continua amb la lluita contra totes les formes de vulnerabilitat adaptant-se i anticipant-se als escenaris de futur, sempre oberta a la població general i incidint en la contribució ferma als Objectius de Desenvolupament Sostenible i l’Agenda 2030.
Pertany al Moviment Internacional de la Creu Roja i de la Mitja Lluna Roja, present a 191 països, i actua sempre sota els seus set Principis Fonamentals: Humanitat, Imparcialitat, Neutralitat, Independència, Caràcter Voluntari, Unitat i Universalitat.

Tags: Comarques gironines, Creu Roja, hospitalitzats, hospitals, infants, Salut, serveis, societat, suport
Notícia anterior
6 referents culturals de Palafrugell rebran el Diploma al Mèrit Ciutadà
Notícia següent
El Festival de Jazz de Figueres torna després d’una aturada de dos anys

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes