Quarta edició del concurs “Curt de Gambals” a Palamós

Palamós.- Aquest passat cap de setmana s’ha celebrat la quarta edició del concurs de curtmetratges “Curts de Gambals” organitzada per l’associació cultural Showboys, que venia marcada per un any en blanc degut a la pandèmia.

En el retorn del concurs s’ha gaudit de la participació de vuit grups que han presentat els curtmetratges en els quals hi havia d’aparèixer, amb cert protagonisme, el següent objecte: un clip. També havia d’aparèixer un espai concret del municipi: l’Arbreda. Els grups participants van gaudir de vint-i-quatre hores per idear, enregistrar i muntar el curtmetratge, que no podia tenir una durada superior als dos minuts. Només un dels curtmetratges ha excedir en el temps i no ha pogut estar entre els curts que optaven als premis de 100, 150 i 250 euros que s’han emportat els millors treballs.
El jurat, format per tres persones vinculades al món audiovisual (Laia Creus, Vicens Martí i Jordi Comas) va coincidir en la valoració dels curtmetratges presentats. Finalment, el veredicte que es va donar a conèixer després de la projecció de tots els curts el diumenge al vespre a la Gorga va ser el següent:
1r premi pel curtmetratge “Gambals Sira” del grup SARI Films.
2n premi pel curtmetratge “Sense castanyada” del grup Rebujito Productions.
3r premi pel curtmetratge “Palamós en un clip” del grup Trenta ous teatre inconscient.
Enguany, a més, des de l’associació Showboys s’ha volgut retre homenatge a dues persones molt estimades al poble, traspassades recentment i que havien participat activament al “Curts de Gambals”. Per això s’han creat dos accèssits, un dedicat a Josep Lois (president del cineclub Bahia, membre del jurat des de la primera edició i col·laborador amb altres activitats de l’associació) i l’altre dedicat a David Costa (tècnic de joventut, participant en totes les edicions anteriors amb el grup Col·lectiu Bob Merrick i persona que sempre ha facilitat l’activitat de l’entitat).
L’accèssit David Costa ha estat pel curtmetratge “Clip Man” del grup Oleguerau Studios, valorant l’actuació, gravació i edició del curt realitzada per nois i noies molt joves.
L’accèssit Josep Lois ha estat pel curtmetratge “Gambals Sira” del grup SARI Films, valorant l’estètica i fotografia del curt.
Tots els curts participants d’aquest any i dels anteriors es podran visualitzar al canal de Youtube dels Showboys i a les seves xarxes socials.
L’associació cultural agraeix la participació i la col·laboració de totes les persones que donen suport a aquesta i a la resta d’activitats que organitzen al llarg de l’any.

Tags: cinema, concurs, cultura, curtmetratges, palamós, Premis, Showboys, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
La Fira-Exposició del Bolet de Sant Sadurní de l’Heura celebra la seva 18a edició el 21 de novembre
Notícia següent
Figueres aprova el traspàs de la neteja viària a Fisersa i vol tenir a punt el canvi a partir del gener

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes