Reactivació del punt de recollida per a particulars de residus d’amiant que va provocar la pedregada

La Bisbal d’Empordà.- Els danys ocasionats per la pedregada del 30 d’agost van generar la necessitat de retirada de cobertes de fibrociment (uralita) que pot contenir amiant.

Si bé ja es va activar el setembre passat, els dies 14, 15, 16 i 17 de novembre es tornarà a obrir l’espai habilitat i cedit per l’Ajuntament de la Bisbal, al costat de la Deixalleria (carrer del Paral·lel, 180) amb l’objectiu que les persones particulars que tinguin fragments de cobertes de fibrociment (uralita) amb amiant puguin dipositar-lo amb l’assessorament del Consell Comarcal del Baix Empordà. L’amiant és un material perillós que pot comportar risc per a la salut, i per això es demana llegir amb deteniment la guia per efectuar-ne la retirada.
Al punt habilitat es posa a disposició de la ciutadania material de seguretat (guants, mascareta…) i sacs, per a una correcta manipulació. Per tal de lliurar el material manipulat correctament, a més d’avui, l’espai romandrà obert del 14 al 17 de novembre (inclosos), de 8 a 13 i de 14 a 18 hores. A fi de garantir la seguretat i evitar col·lapses, la ciutadania interessada ha de demanar cita prèvia omplint el formulari en línia disponible a través d’aquest enllaç. El Consell Comarcal del Baix Empordà es posarà en contacte amb les persones particulars per confirmar dia i hora. En cas de tenir dificultats per omplir el formulari es pot trucar al 972 64 23 10 (Ext. 2206) o al 699 425 257.
A dia d’avui ja hi ha una setantena de particulars que han concertat cita prèvia. El Consell Comarcal del Baix Empordà i l’Ajuntament de la Bisbal continuen treballant conjuntament per tal que els residus d’amiant provocats per la pedregada es puguin retirar el més aviat possible.

Tags: amiant, cita prèvia, deixalleria, La Bisbal d'Empordà, medi ambient, pedregada, retirada de residus, Salut, serveis, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Taller de màgia “No perdem mai la il·lusió” a Santa Cristina
Notícia següent
Aquest cap de setmana Begur acull la segona jornada del Cros Escolar Comarcal del Baix Empordà 2022-2023

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes