Reunió de la Comissió Municipal de Sequera de Begur davant la situació de preemergència

Begur.- Dimarts, 5 de desembre, va reunir-se d’urgència la Comissió Municipal de Sequera a Begur, amb l’objectiu de coordinar i avaluar les accions necessàries per fer front als reptes de la sequera i garantir la sostenibilitat hídrica del municipi.

Durant la reunió, convocada d’urgència a causa de l’entrada del municipi en situació de preemergència per sequera, es van acordar diverses mesures i accions destinades a mitigar els impactes de la sequera i assegurar un ús responsable de l’aigua al municipi de Begur. Algunes de les decisions preses inclouen:
–Reducció de la pressió de la xarxa d’abastament d’aigua: per reduir el consum i minimitzar les pèrdues en la xarxa davant fuites.
-Pujada dels preus de les sancions: s’està estudiant per frenar el malbaratament d’aigua.
–Revisió de tarifes d’aigua: s’estudia una possible pujada de preus en el tercer tram de consum d’aigua. A més, es considera l’ampliació dels trams fins a un quart, amb l’objectiu de fer pagar més als consumidors que malgasten més aigua.
–Posada en marxa de l’Ordenança Municipal d’Estalvi d’Aigua: està a punt de ser provada l’Ordenança Municipal d’Estalvi d’Aigua, la qual establirà un marc legal específic per fomentar un ús més eficient de l’aigua des de l’àmbit municipal.
–Reparacions i Modificacions a la Xarxa d’Abastament: s’està treballant activament en la realització de modificacions i reparacions a la xarxa d’abastament d’aigua. Aquesta acció començarà pels sectors més afectats, com el sector oest del nucli de Begur (carrers de Sta. Reparada, Sta. Teresa, Sta. Anna, St. Josep i Campuig) i sa Roda – les Arenes.

Amb aquestes mesures, afrontem la reducció d’aigua estratègicament. Comptarem amb l’Ordenança, una eina crucial per establir les bases per a un ús responsable de l’aigua al poble, alhora que treballarem per garantir la integritat i l’eficiència de la xarxa d’aigua”, valora Jordi González, Regidor de Medi Ambient. I afegeix: “Ens trobem davant d’un repte que requereix la presa de consciència i posada en marxa d’accions per part de tots els begurencs i begurenques”.
A Begur i Esclanyà, cal reduir el consum d’aigua. Mentre que el límit establert per la Generalitat en estat de preemergència per sequera és de 220 litres per habitant al dia, el consum del mes d’octubre va situar-se en 409 litres per habitant i dia, segons les empreses subministradores. Davant d’aquesta situació, la Comissió Municipal de Sequera, integrada per membres de l’equip de govern, tècnics municipals i representants de l’empresa concessionària del servei d’aigua, es reuneix amb regularitat des del maig del 2023 per abordar les qüestions relacionades amb la gestió de l’aigua en un context de manca de recursos hídrics. Aquest enfocament transversal assegura una gestió integral i coordinada per abordar els diferents aspectes relacionats amb la sequera.

Tags: aigua, Ajuntament de Begur, begur, comissió, estalvi d'aigua, medi ambient, mesures, reunió, sequera, serveis, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Treballadors de la residència Bellamar de Platja d’Aro protesten pel tracte “degradant” de la direcció
Notícia següent
Més de 80 activitats animen el Nadal a Palafrugell

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes