Ribera aclareix que bars i comerços podran fer servir l’aire a 25 graus: “El decret s’ha d’aplicar amb flexibilitat”

Barcelona (ACN).- La vicepresidenta tercera del govern espanyol, Teresa Ribera, ha afirmat aquest divendres que la nova normativa d’estalvi energètic inclourà excepcions en els llocs de treball amb feines que impliquen moviment per llei han de tenir una temperatura més baixa dels 27 graus que preveu el pla anunciat.

En diverses entrevistes a la ràdio aquest divendres, Ribera ha assegurat que el decret que entra en vigor dimarts que ve s’ha d’aplicar amb flexibilitat i respectant la normativa laboral. D’altra banda, la també ministra de Transició Ecològica ha descartat que s’adoptin “limitacions o prohibicions” del consum d’energia als domicilis particulars.
Preguntada directament pel cas d’un bar on els cambrers treballen en moviment Ribera ha assegurat que “la normativa laboral recomana que (la temperatura) sigui d’uns 25 graus“. “Una cosa és mantenir una temperatura còmoda pels treballadors i l’altra són 19 graus“, ha puntualitzat a Onda Cero, tot remarcant que encara que no s’arribi al màxim fixat per l’executiu, la mesura suposarà un estalvi d’energia.
Segons ha dit la ministra, els comerços i establiments hauran de justificar quan no apliquen el límit de temperatura i ha posat com a exemple que discoteques, cuines o gimnasos necessiten una temperatura diferent que una llibreria.
Si en un determinat espai es justifica, perquè és necessària, una temperatura diferent, es pot donar per bo“, ha explicat a Catalunya Ràdio. En aquest sentit, la també ministra de Transició Energètica ha indicat que el pla ja preveu una diferenciació entre feines “sedentàries i en moviment“, i que es permet posar l’aire condicionat a 25 graus en el segon cas.
D’altra banda, Ribera s’ha referit també a les mesures que es prendran a la tornada de vacances per estalviar energia i ha deixat clar que no hi ha “cap intenció d’imposar restriccions a dins de les cases. Recomanacions sí, moltes de clàssiques, de comportament amb els termòstats, les finestres o els electrodomèstics, però no hi ha intenció d’imposar limitacions o prohibicions a les llars”, ha agregat Ribera a la ràdio pública catalana.
Sobre qui ha de ser responsable de multar i perseguir els incompliments de la nova norma, Ribera ha confiat que “no hi hagi sancions, perquè tothom compleixi“. Tanmateix, ha reconegut que la competència d’execució de la normativa és de cada comunitat, de manera que dependrà d’ella decidir com s’aplica.
En resposta a les crítiques del Govern per la falta de diàleg en el disseny del paquet de mesura sobre estalvi elèctric, Ribera ha assegurat que es va debatre amb les comunitats autònomes el dijous passat a les conferències sectorials de medi ambient i d’energia amb els consellers de totes les comunitats.
Sempre que algú reclama diàleg, cal activar totes les vies de diàleg. El que no ha passat és que això hagi passat sense diàleg previ“, ha afegit. D’altra banda, no ha descartat incorporar “suggeriments” al pla de contingència d’estalvi energètic que prepara ara el govern estatal.

Tags: climatització, comerç, estalvi energètic, exempcions, govern espanyol, indústria, pla, recomanacions, sancions, serveis, societat, temperatura, transició energètica, treball

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
El Consell Comarcal del Baix Empordà s’adhereix a la xarxa estatal de Destinacions Turístiques Intel·ligents
Notícia següent
Joan Vives explica a Santa Cristina els inicis de la música russa

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes