Roser Capdevila i Antoni Vila Casas reben la Medalla d’Or de la Generalitat per “ser referents i font d’inspiració”

Mollet del Vallès (ACN).- La il·lustradora Roser Capdevila i el mecenes i empresari Antoni Vila Casas han rebut aquest dimecres la Medalla d’Or de la Generalitat de mans del president Pere Aragonès en una acte celebrat al Parc dels Colors de Mollet del Vallès.

L’Executiu ha distingit Capdevila per la seva trajectòria com a il·lustradora, popularment reconeguda pels personatges de les Tres Bessones, i a Vila Casas pel seu compromís amb el país com a mecenes cultural. Dels guardonats, Aragonès ha destacat que amb el seu esforç i talent “han construït els fonaments culturals de Catalunya” i han estat “referents i exemple” de “com es construeix una nació”. “Un país que vol ser lliure mai es pot deixar de construir a sí mateix com a nació“, ha destacat.
L’acte, de poc més de mitja hora de durada, s’ha celebrat al Parc dels Colors de Mollet del Vallès, dissenyat per Albert Miralles i Benedetta Tagliabue, i ha comptat amb l’assistència de tots els membres del Govern i representants de les diferents formacions del Parlament.
Amb la concessió de la Medalla d’Or a Antoni Vila Casas, la Generalitat ha volgut honorar l’empresari farmacèutic i mecenes cultural pel seu compromís amb el país i la seva capacitat catalitzadora de la riquesa artística de Catalunya. La creació d’una xarxa d’espais museístics en diversos punts de la geografia catalana a través de la Fundació Vila Casas ha aconseguit apropar l’art contemporani al conjunt de la ciutadania.
Un cop rebut el guardó de mans del president de la Generalitat, Vila Casas, de 91 anys, visiblement emocionat, ha recordat com van ser els seus inicis en el món de l’art, quan entregava litografies d’artistes catalans a metges per promocionar els productes de la seva farmacèutica, i ha assegurat que la seva voluntat ha estat sempre treballar pel país. “Els meus pares em van educar per estimar Catalunya i em van recomanar que fos treballador, honest i que portés sempre al cor el país on vaig néixer”, ha afegit.
Després d’insistir que el més important de la seva vida ha estat l’art i Catalunya, dirigint-se al president de la Generalitat li ha dit que “creu en el que estan fent” i li ha demanat “un favor”: que l’independentisme s’uneixi per guanyar l’alcaldia de Barcelona.
Al final de l’acte, Pere Aragonés ha agraït la feina dels dos guardonats en favor del país i els ha posat com a exemple i referent per a les generacions presents i futures de com es treballa per construir una nació. “Un país plural i divers és fruit de la inquietud, la imginacio i l’emprenedoria homes i dones com ells que amb el seu esforç i talent han construït els fonaments culturals de Catalunya“, ha afegit Aragonès.

Tags: art contemporani, Baix Empordà, cultura, Fundació Vila Casas, Generalitat, il·lustració, mecenatge, medalla d'or, museus, reconeixement, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
La platja Gran de Palamós acull un torneig de vòlei a favor de Tirita Clown
Notícia següent
Impost a les emissions de Co2 dels vehicles: ja es pot consultar la quota i el període de pagament

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes