Roses crea una comissió interdisciplinari per treballar en la millora de la neteja i recollida de residus

Roses.- L’Ajuntament de Roses ha creat un grup de treball per al seguiment i la millora dels serveis de neteja a la població.

La comissió, que celebrarà la seva primera sessió el proper dimarts, neix per abordar les problemàtiques detectades en matèria de recollida de residus, reciclatge i neteja viària, i definir les accions que permetin avançar cap a una Roses més neta, sostenible i compromesa amb el medi ambient.
La comissió té una clara vocació interdisciplinar i està integrada pels responsables polítics i tècnics de les diferents àrees municipals (Alcaldia, Serveis Públics i Infraestructures, Medi Ambient, Promoció Econòmica, Turisme i Policia Local), així com de l’empresa municipal ROSERSA i de la concessionària del servei de neteja a Roses, FCC. L’objectiu és obtenir una visió àmplia de les necessitats i carències dels diferents àmbits i sectors d’activitat del municipi, per incidir en una millorar gradual i completa del servei.
El primer pas a realitzar serà una diagnosi actualitzada, per a la qual es prendran en consideració les problemàtiques detectades pels diferents departaments municipals, així com les queixes i aportacions recollides de la pròpia ciutadania. Un aspecte remarcable ha estat el creixement al llarg de l’episodi pandèmic del darrer any i mig d’actituds incíviques a la via pública en matèria de neteja, així com un augment de les males pràctiques en el reciclatge de residus, fets que han motivat que la població reculi un pas enrere en aquesta matèria.
El relaxament i retrocés detectats representen un important problema en el qual la comissió vol treballar amb celeritat per fer revertir aquesta situació. Així doncs, la reunió del proper dimarts abordarà la planificació de les primeres accions a impulsar per aconseguir una major implicació i una major conscienciació ciutadana sobre la importància del reciclatge per evitar importants costos a la població, tant mediambientals, com de salubritat i confort o econòmics.

Tags: ajuntament de Roses, Alt Empordà, comissió, medi ambient, neteja, neteja viària, reciclatge, residus, Roses, seguiment, servei de recollida d'escombraries, serveis, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Macrobotellot amb 500 persones a Regencós amb pedres contra els Mossos i “indignació màxima” a Calonge
Notícia següent
El Festival Portalblau tanca la 14a edició exhaurint les entrades per a 14 dels 17 espectacles i amb el 90% d’ocupació

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes