Rupià paralitza una obra a la seva església després del descobriment d’un xoriguer niant i una òliba resident al campanar

Rupià
Foto: Iñaki Relanzon

Anticimex, empresa especialista en control de plagues i sanitat ambiental, ha paralitzat la col·locació d’una xarxa per aïllar una zona a l’església de Rupià pel descobriment d’un xoriguer niant amb 4 ous i de la presència d’una òliba resident al campanar des de fa anys, sent ambdues espècies aus protegides.

El regidor de medi ambient de l’ajuntament de Rupià va notificar la situació, i amb l’assessorament d’Anticimex i el suport del Bisbat de Girona, en el marc del compromís de les tres institucions amb la protecció de la biodiversitat, es va decidir paralitzar el projecte immediatament per no perjudicar el procés natural de nidificació d’aquesta espècie.
L’òliba comuna és una espècie amenaçada, degut a l’acusat declivi que està patint, per això és tan important respectar el seu període de cria i les zones de nidificació.
Cal destacar que l’òliba comuna és una espècie amenaçada, degut a l’acusat declivi que està patint, pel que és vital respectar el seu període de cria i les zones de nidificació, i en el cas del xoriguer es tracta d’una au rapaç protegida, pertanyent a la família dels falcons, la població dels quals també està molt minvada al nostre país.  Tal com explica Julen Zuberogoitia, Product Manager en Gestió d’Aus a Anticimex: “Hem de cuidar la biodiversitat i promoure la presència de determinades aus, com les rapinyaires, ja que són espècies autòctones que a més contribueixen al control natural de plagues, i, per tant, són claus per a l’equilibri dels ecosistemes”.
Rupià és una població del Baix Empordà molt sensibilitzada amb la biodiversitat, celebren “La festa de la natura” al mes d’abril i l’òliba és una espècie especialment estimada al municipi. En commemoració, van pintar un mural amb diversos exemplars d’òliba.
Anticimex, en línia amb la seva estratègia Visió ZERO, promou sistemes de control de plagues respectuosos amb el medi ambient. La companyia combat les plagues respectant la biodiversitat a través de sistemes digitals de monitorització i de control amb el mínim impacte ambiental, minimitzant l’ús de biocides, evitant la intoxicació secundària d’altres espècies no diana i fomentant la reintroducció d’aquelles espècies amb un paper clau en el control natural de plagues.

Tags: espècies protegides, fauna, medi ambient, ocells, protecció, Rupià, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Es presenta la primera edició de la Backyard Ultra Montgrí
Notícia següent
La consellera de Territori, Ester Capella, visita les obres de la futura estació d’autobusos de Palamós

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes