Rurals i Mossos troben marcadors per a la pesca furtiva de corall vermell a la Reserva Natural Parcial de Cap de Creus

Cadaqués (ACN).- Efectius del Grup de Suport Marí (GSM) del Cos d’Agents Rurals i membres de la unitat aquàtica de la Policia Marítima Mossos d’Esquadra han localitzat marcadors submarins en les colònies de corall vermell de la Reserva Natural Parcial de Cap de Creus.

La principal hipòtesi és que els haurien instal·lat uns furtius amb l’objectiu de pescar el corall en immersions posteriors. Els marcadors han aparegut arran d’una inspecció realitzada als dos ocupants d’una embarcació que realitzava immersions subaquàtiques. La identificació de les dues persones, que tenien equips complets de respiració autònoma sota l’aigua, va constatar que se les havia denunciat en més d’una ocasió per aquesta pràctica.
Davant les sospites que podien estar pescant corall il·legalment es va demanar la intervenció de la unitat subaquàtica dels Mossos. En la immersió realitzada el mateix dia en el mateix indret on es va identificar la embarcació amb els dos individus amb antecedents d’activitat furtiva amb el corall, Mossos hi va trobar un marcador subaquàtic sobre colònies de corall.
Es dona la circumstància que els Rurals havien localitzat dins la embarcació inspeccionada un marcador de les mateixes característiques. Una segona immersió duta a terme posteriorment per Mossos, no va permetre trobar ni restes de corall, ni les eines utilitzades per sostraure’l.
La principal hipòtesi és que van trobar els presumptes furtius marcant les zones amb corall vermell per, posteriorment, tornar-hi i endur-se’l. El corall de les reserves naturals parcials és el més apreciat donat que és on aquesta espècie està més ben conservada.

Una pesca “totalment prohibida”
La pesca del corall dins la Reserva Natural Parcial de Cap de Creus i del Parc Natural de Cap de Creus està totalment prohibida. El corall vermell es caracteritza per unes taxes de creixement extremadament baixes, conseqüentment els períodes de temps necessaris per a la recuperació de les colònies s’estimen en vàries dècades. Per afavorir la seva recuperació, es va establir una moratòria a la pesca del corall vermell d’una durada de 10 anys.
Agents Rurals i Mossos d’Esquadra, del Departament d’Interior, i la inspecció de la direcció general de Política Marítima i Pesca Sostenible, del departament d’Acció Climàtica, treballen conjuntament en la lluita contra aquesta activitat furtiva a través d’un grup de treball.
El corall vermell és un animal amb forma de planta. Les poblacions de corall vermell a la Costa Catalana es troben principalment en la zona de la Costa Brava entre el Cap de Begur i el Nord del Cap de Creus. A la Mediterrània en general i a la Costa Catalana en concret han estat sotmeses a una forta pressió pesquera per la seva utilització en la industria de la joieria.

Tags: Alt Empordà, Cadaqués, corall, fons marí, localització, Mossos d'Esquadra, Parc Natural del Cap de Creus, pesca, pescadors furtius, reserves, serveis, societat, successos
Notícia anterior
El Govern impulsa una càtedra d’aigua potable a la Universitat de Girona (UdG) en col·laboració amb l’ens d’abastament d’Aigua Ter-Llobregat (ATL)
Notícia següent
La quinzena edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació té 22 treballs finalistes

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes