• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
Revista del
Baix Empordà
Empordà
Gastronòmic
  • Actualitat
    • Societat
    • Cultura
    • Salut
    • Patrimoni
    • Medi ambient
    • Gavarres
    • Esports
    • A peu pel Baix Empordà
    • A la vila del Peix Fregit
    • Serveis
  • Gastronomia
    • El rebost d’en Llenas
  • Agenda
  • La revista
  • Hemeroteca
  • Llibres
  • Qui som
  • Contacte

Salut comença els cribratges intensius a Figueres i fa una crida per arribar al màxim de població possible

30 de Novembre de 2020

Figueres (ACN).- El Departament de Salut ha començat aquest dilluns els cribratges intensius a Figueres per detectar casos asimptomàtics en majors de 16 anys i fa una crida per arribar al màxim de població possible.

El director dels sectors Garrotxa, Ripollès, Alt i Baix Empordà del CatSalut, Josep Carreras, ha dit que l’objectiu és arribar a aquells que no estan tan conscienciats i que “poden ser portadors sense saber-ho“. L’alcaldessa, Agnès Lladó, ha defensat que les dades a la ciutat han millorat en els últims dies i que, a hores d’ara, Figueres té una mitjana de 40 casos setmanals, una taxa de contagi del 0,58 i un risc de rebrot de 191 (l’última setmana se situava en 316). “La situació és bona“, ha dit.
Les proves amb tests antigènics ràpids es faran fins dissabte de nou a dues de la tarda i de tres a set en sis espais diferents. A banda del teatre, dimarts es faran al centre cívic Creu de la Mà, dimecres a l’auditori dels Caputxins, dijous al centre cívic Joaquim Xirau, divendres al teatre Bon Pastor i dissabte, de nou, a l’auditori dels Caputxins.

Frenar l’expansió del virus i tallar les cadenes
Des de Salut, el director dels sectors Garrotxa, Ripollès, Alt i Baix Empordà del CatSalut, Josep Carreras, diu que l’objectiu és arribar al màxim de població possible per frenar l’expansió del virus i tallar la cadena de contagis. I la prioritat és fer-ho entre la població major de 16 anys asimptomàtica que, segons Carreras, pot ser portadora del virus i passar-lo sense ser-ne conscient. També remarca que cal arribar a aquells que no són tant conscients de la situació però que igualment poden transmetre-ho.
Per la seva banda, l’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, ha assegurat que la situació a la ciutat ha millorat en els últims dies i que, a hores d’ara, tenen una mitjana de 40 casos setmanals, “davant dels 300 que havíem tingut“. La taxa de contagi se situa en el 0,58 i el risc de rebrot a 191 (la setmana passada estava en 316). La taxa de positivitat entre les proves de detecció realitzades, a més, se situa en el 5,68%.

“Estem passant un examen”
Malgrat això, ha insistit que, tot i que la situació “és bona“, no es pot abaixar la guàrdia. “Estem passant un examen i l’hem de fer molt i molt bé perquè les dades les hem de mantenir“, ha dit. En aquest sentit, ha remarcat que a l’hospital de Figueres hi ha una vintena de persones ingressades i que aquesta dada encara els preocupa.

La importància de les quarantenes
També ha dit que és molt important que les persones que siguin positives facin la quarantena i que els Serveis Socials estan preparats per atendre aquells casos que tinguin necessitats especials. “Els cribratges no serveixen per res si no es fan les quarantenes. No podem tornar a les dades que teníem“, ha afegit.
En relació als propers municipis on es podrien fer cribratges, Carreras no han volgut avançar quins seran. Només ha dit que igual que Figueres les preocupaven Palafrugell i Salt però que en les ultimes setmanes ja s’hi ha estat fent cribratges i que avaluaran els resultats per veure quins seran els pròxims.
Salut recorda que les proves per a la detecció de la Covid-19 a les persones amb simptomatologia es continuen realitzant als centres d’atenció primària (CAP) i als centres d’urgències d’atenció primària (CUAP).

Arxivat com a: Alt Empordà, Salut, Serveis, Societat Etiquetat com a: Alt Empordà, coronavirus, cribratge, Figueres, Salut, serveis, societat

Reader Interactions

Deixa un comentari Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Barra lateral primària

Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic és una publicació trimestral d’àmbit comarcal de difusió dels valors culturals i històrics del Baix Empordà: el seu patrimoni arquitectònic tan ric –especialment l’iber i el medieval–, els seus paisatges tan admirats –el mar i la muntanya–, així com també els seus personatge i oficis, l’art i la literatura, l’educació, el medi ambient o les tradicions.

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l'Empordà gratuïtament al teu correu

Segueix-nos

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Catalunya News

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l'Empordà gratuïtament al teu correu

Footer

Facebook

Facebook Pagelike Widget

Instagram

"L'hospital de pobres de @visitguixols", de Miquel "L'hospital de pobres de @visitguixols", de Miquel Borrell i Sabater, a la @rbaixemporda número 71, "Temps de salut", ja a la venda #salut #tempsdesalut #sanitat #hospital #santfeliudeguixols #antichospital #historia #fotosantigues #cultura #patrimoni #baixemporda #costabrava #premsacomarcal
"A vegades penso que encara no fem prou bandera de "A vegades penso que encara no fem prou bandera dels productes meravellosos que tenim". Entrevista amb Quim Casellas, xef del @casamarllafranc, a l'Empordà Gastronòmic número 17, "25 anys de la @cuinaempordanet", ja a la venda #palafrugell #llafranc #casamar #gastronomia #cuina #cuinaempordanet #cuinaempordanesa #cuinacatalana #baixemporda #empordanet #costabrava
“L’Hospital de pobres de l'@ajpalafrugell”, “L’Hospital de pobres de l'@ajpalafrugell”, de Ramir Lacasa, a la @rbaixemporda número 71, "Temps de salut", ja a la venda #salut #tempsdesalut #historia #sanitat #cultura #patrimoni #palafrugell #baixemporda #costabrava #fotosantigues #premsacomarcal
"Rostit de l'Empordà amb vi de flors de murtra i "Rostit de l'Empordà amb vi de flors de murtra i puré de murtrons i orellanes", de @iolandabustos. Trobareu aquesta i moltes altres #receptes al número 17 de l'Empordà Gastronòmic, "25 anys de La Cuina de l'Empordanet", ja a la venda #gastronomia #cuina #cuinacatalana #cuinaempordanesa #cuinaempordanet #menjardecollons #rostit #cuinaambflors #flors #floracatalana #baixemporda #costabrava #iolandabustos #premsacomarcal
Feliç tortell de reis! #reismags #tortelldereis # Feliç tortell de reis! #reismags #tortelldereis #tradicions #cuinacatalana #cuinatradicional #postresdeliciosos #quinfredquefa #hivern #baixemporda #costabrava #empordanet #premsacomarcal
"L'Hospital de pobres i malalts de @torroellaestar "L'Hospital de pobres i malalts de @torroellaestartitillesmedes (segle XVII)", de Rosa M. Masana Ribas, al número 71 de la @rbaixemporda, "Temps de salut", ja a la venda #tempsdesalut #salut #torroellademontgri #hospital #historia #patrimoni #patrimonicultural #sanitat #edificisemblemàtics #arquitectura #cultura #baixemporda #costabrava #premsacomarcal
La Barraca dels Hereus, una de les construccions d La Barraca dels Hereus, una de les construccions de #pedraseca més ben conservades del #massisdelmontgri a @torroellaestartitillesmedes #rutadelvent #patrimoni #patrimonicultural #patrimoniimmaterial #feinesdelbosc #torroellademontgri #estartit #parcnaturaldelmontgrí #baixter #historia #cultura #baixemporda #costabrava
"Els 6 magnífics dels 5 de l'Empordanet: Jaume Fo "Els 6 magnífics dels 5 de l'Empordanet: Jaume Font, Eduard Gascons, Lluís Cruañas, Jordi Budó, Carles Camós i Josep Font". Podeu llegir l'article de @vadorgarbos al número 17 de l'Empordà Gastronòmic, "25 anys de la @cuinaempordanet", ja a la venda #gastronomia #cuina #cuinatradicional #cuinaempordanesa #cuinacat #cuinacatalana #historia #empordanet #baixemporda #premsacomarcal
"Els apotecaris de Palamós entre els segles XV i "Els apotecaris de Palamós entre els segles XV i XVIII. Els guardians de la #salut pública", de @gabrielmartinroig, al número 71 de la @rbaixemporda, "Temps de salut" #tempsdesalut #sanitat #artmedieval #miniatura #historia #palamos #cultura #patrimoni #baixemporda
Els millors desitjos per aquestes festes i per un Els millors desitjos per aquestes festes i per un millor any 2021! #bonnadal #bonesfestes #feliçanynou #feliç2021 #lanyqueveseràmillor #lanyquevemesimillor #totaniràbé🌈 #salutiforçaalcanut
El rebost d'en Llenas #miquelllenas #gastronomia # El rebost d'en Llenas #miquelllenas #gastronomia #cuina #hostaleria #hostaleriagirona #hostaleriasegura #volemtreballar #premsacomarcal
Instagram post 17881912507955290 Instagram post 17881912507955290
Instagram post 18082794751224975 Instagram post 18082794751224975
Instagram post 17896971568685425 Instagram post 17896971568685425
Instagram post 17861223029315987 Instagram post 17861223029315987
Instagram post 17972570059341733 Instagram post 17972570059341733
Instagram post 17870943737077607 Instagram post 17870943737077607
Instagram post 17915595397509900 Instagram post 17915595397509900
Instagram post 17873275091064802 Instagram post 17873275091064802
"La seguretat alimentària a casa: Repassem la nev "La seguretat alimentària a casa: Repassem la nevera", de Mª Gràcia Artigas (Cap de qualitat i seguretat alimentària d'Emporhotel), al número 16 de l'Empordà Gastronòmic, "Empordà, terra de vins" #alimentaciosaludable #seguretatalimentaria #ssibe #hospitaldepalamos #salut #premsacomarcal #baixemporda #empordagastronomic

Twitter

A Twitter List by jordimolins

Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic · Tel. 646554923 · redaccio@revistabaixemporda.cat · www.revistabaixemporda.cat · BAIX EMPORDÀ

Utilitzem galetes (cookies) per poder oferir la millor experiència al nostre web. Si hi continua navegant assumim que hi està d'acord.AcceptarPolítica de privadesa