• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
Revista del
Baix Empordà
Empordà
Gastronòmic
  • Actualitat
    • Societat
    • Cultura
    • Salut
    • Patrimoni
    • Medi ambient
    • Gavarres
    • Esports
    • A peu pel Baix Empordà
    • A la vila del Peix Fregit
    • Serveis
  • Gastronomia
    • El rebost d’en Llenas
  • Agenda
  • La revista
  • Hemeroteca
  • Llibres
  • Qui som
  • Contacte

Salut declara 78 ingressats més (1.058) i 27 crítics més a l’UCI (209), amb 8.423 nous contagis

13 de Juliol de 2021

Una infermera extraient una mostra per fer una prova PCR a una turista. Foto: Aleix Freixas
Barcelona (ACN) .- Catalunya torna a superar el miler d’ingressats a planta per covid, amb 1.058, 78 més que en el balanç anterior. No s’assolia el miler des del 17 de maig, quan n’hi havia 1.068. D’altra banda, els crítics a l’UCI superen els 200, en concret són 209, 27 més.

En paral·lel, el Departament de Salut ha declarat 8.423 nous casos de covid-19 confirmats per PCR o TA, que situen el total des de l’inici en 730.116. L’Rt baixa 39 dècimes i se situa en l’1,54. El risc de rebrot baixa 191 punts, fins als 1.399. En les darreres 24 hores s’han notificat cinc morts més i el total des de l’inici de la pandèmia es manté en 22.288. La incidència acumulada a 14 dies passa de 848,17 a 930,74 . El 18,59% de les proves de la darrera setmana han donat positiu.
El risc de rebrot era de 1.393 entre el 26 de juny i el 2 de juliol, i puja a 1.399 en l’últim interval. Pel que fa a l’Rt, baixa 39 centèsimes i se situa en el 1,54, un valor inferior al de la setmana anterior (3,38). La incidència a 14 dies és de 930,74 entre el 3 i el 9 de juliol, per sobre dels 425,50 de l’interval anterior.

Pel que fa als casos confirmats per PCR o tests d’antígens, en el període del 3 al 9 de juliol n’hi va haver 44.729, molt superior a l’interval anterior, quan se’n van declarar 27.512. Això situa la taxa de confirmats per PCR/TA en 576,28 casos per cada 100.000 habitants, per sobre del període anterior (354,46).

Durant l’última setmana analitzada s’han fet 163.483 PCR i 99.669 tests antígens, dels quals el 18,59% ha donat positiu, superior al valor de l’interval anterior (14,93%). La mitjana d’edat de les persones positives se situa en els 28,56 anys.

Des de l’inici de la pandèmia s’han confirmat 792.256 casos, dels quals 730.116 per PCR/TA. Pel que fa a les morts, se n’han declarat cinc en les darreres hores, amb 22.288 des de l’inici de la pandèmia: 14.189 en hospitals i sociosanitaris (+5), 4.566 en residències, 1.183 en domicilis i 2.350 no classificables.

Entre el 3 i el 9 de juliol s’han declarat 16 defuncions, mentre que la setmana anterior se’n van notificar 7. En l’últim interval hi havia ingressades a l’hospital 788 persones. La setmana del 26 de juny al 2 de juliol n’hi havia 474.

Entre les persones que viuen en residències, s’informa de 31.672 casos confirmats per PCR o TA des de l’inici de la pandèmia, 26 més. Amb la resta de proves, el nombre total de casos acumulats és de 35.182. En total, han mort des de l’inici de la pandèmia 8.816, una més declarada en les últimes hores.

Regió de Girona:
A la regió sanitària de Girona, els casos confirmats per PCR i TA acumulats són 80.031 (+710) i 83.796 si es tenen en compte totes les proves. Des de l’inici de la pandèmia han mort 2.127 persones, cap més.

El risc de rebrot baixa 80 punts, fins a 1.180, per sobre dels 990 de la setmana del 26 de juny al 2 de juliol. L’Rt baixa 38 centèsimes i ara és d’1,72. La taxa de confirmats per PCR i TA és de 452 per cada 100.000 habitants i la incidència a 14 dies és de 680. El 18,03% de les proves que es fan surten positives. Actualment, hi ha 84 pacients ingressats, vuit més que en l’anterior balanç.

66.919 persones més amb pauta completa

El Departament de Salut ha administrat 4.607.382 primeres dosis de vacuna contra la covid-19 des de l’inici de la campanya, 28.487 més que fa 24 hores, i 3.354.170 de segones, 59.082 més que un dia abans. A més, hi ha 3.732.580 de ciutadans amb la pauta completa, 66.919 més que fa un dia. Així, hi ha un 58,6% de la població amb una dosi i un 47,5% amb la pauta completa.

Per franges d’edat, tenen la primera dosi el 93,3% de les persones de 80 anys o més; el 92,8% de les de 70 a 79; el 88,4% de les de 66 a 69, el 85,4% de les de 60 a 65; el 82,2% de les de 50 a 59; el 75,1% de les de 45 a 49, el 67,8% de les de 40 a 44; el 53,3% de les de 35 a 39; el 31,8% de les de 30 a 34 anys; el 20,7% de les de 20 a 29 anys; i el 16,2% de les de 16 a 19 anys. També l’han rebut el 86% dels treballadors essencials, el 98% de les persones institucionalitzades, el 90,4% del personal de residències; el 92,5% del personal d’atenció primària i hospitalària, el 87,8% d’altre personal sanitari i sociosanitari i el 90,6% de les persones amb gran dependència.

Pel que fa a la pauta completa, la tenen el 92,6% dels ciutadans de 80 anys o més; el 92,1% dels de 70 a 79 anys, el 72,2% dels de 66 a 69; el 73% dels de 60 a 65; el 78,5% dels de 50 a 59, el 63,8% dels de 45 a 49; el 45,3% dels de 40 a 44; el 7,2% dels de 35 a 39; el 4,7% dels de 30 a 34; el 4,1% dels de 20 a 29, i el 2% dels de 16 a 19. També la tenen el 77,8% dels treballadors essencials; el 97,2% de les persones institucionalitzades; el 88,1% del personal de residències; el 90,2% del personal d’atenció primària i hospitalària; el 81,7% de l’altre personal de l’àmbit sanitari i sociosanitari i el 89,3% dels grans dependents.

Arxivat com a: Alt Empordà, Baix Empordà, Salut Etiquetat com a: covid, dades, incidència, ingressats, risc de rebrot, Rt, Salut, UCI

Reader Interactions

Deixa un comentari Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Barra lateral primària

Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic és una publicació trimestral d’àmbit comarcal de difusió dels valors culturals i històrics del Baix Empordà: el seu patrimoni arquitectònic tan ric –especialment l’iber i el medieval–, els seus paisatges tan admirats –el mar i la muntanya–, així com també els seus personatge i oficis, l’art i la literatura, l’educació, el medi ambient o les tradicions.

#josocemporda
#joemplantoalemporda

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l'Empordà gratuïtament al teu correu

Segueix-nos

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Catalunya News

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l'Empordà gratuïtament al teu correu

Footer

Facebook

Facebook Pagelike Widget

Instagram

Treballadors de la fàbrica Conrado Vilar de @calo Treballadors de la fàbrica Conrado Vilar de @calongesantantoni a la dècada de 1930. Autor desconegut, fons Josep Fort. És una de les imatges que il·lustren l'article "Visió històrica de la fàbrica de suro de can Conrado Vilar" de Víctor Pou, que trobareu al número 80 de la @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles"
#suro #calongeisantantoni #fabrica #historia #industria #seglexx #fotosantigues #costabrava #gavarres #premsacomarcal
El congre, sabor i tradició en hores baixes", d'A El congre, sabor i tradició en hores baixes", d'Alfons Garrido (@museudelapesca de @visitpalamos). Podeu llegir l'article complet al número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 80 de @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava"
#empordagastronomic #gastronomia #pesca #congre #cuinamarinera #cuinatradicional #cuinadepescadors #peix #palamós #costabrava #premsacomarcal
La barraca de les Rabioses és un dels 554 element La barraca de les Rabioses és un dels 554 elements patrimonials que recull fins ara l'inventari de patrimoni cultural del Parc natural del Montgrí @pnmmbt realitzat per l'arqueòleg Ferran Codina. Tota la informació al número 80 de la @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles"
#montgri #parcnaturaldelmontgrí #torroellademontgri #ullà #bellcairedemporda #lescala #patrimoni #patrimonicultural #pedraseca #cultura #historia #costabrava #premsacomarcal
"Cocotxes de bacallà amb pil-pil, all, bitxo i tòfona", de Dovarly Muñoz i Miguel Garcia (xefs del restaurant @kaospalamos a @visitpalamos). Trobareu aquesta i moltes altres receptes al número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 80 de @rbaix, "Espies a la Costa Brava"
#empordagastronomic #gastronomia #cuinacatalana #receptes #bacalla#cocotxas #palamos #costabrava #premsacomarcal
Foto de Santa Cristina d'Aro de Pere Rigau Roch de Foto de Santa Cristina d'Aro de Pere Rigau Roch de la dècada de 1940 feta des de Salom. És una de les imatges que il·lustren l’article “Santa Cristina d’Aro a finals del segle XIX” de @gloriajaraalberti, que trobareu al número 80 de la @rbaixemporda, “Espies a la Costa Brava”, ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 26 d’Empordà Gastronòmic, “Xefles"
#santacristinadaro #seglexx #historia #territori #fotosantigues #queboniceslempordà #costabrava #premsacomarcal
"Musclos amb salsa marinera", de @quimcasellas.cas "Musclos amb salsa marinera", de @quimcasellas.casamar (xef del restaurant @casamarllafranc a @visitapalafrugell). Trobareu aquesta i moltes altres receptes al número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 80 de @rbaix, "Espies a la Costa Brava"
#empordagastronomic #gastronomia #musclos #cuinamarinera #receptes #costabrava #premsacomarcal
El Cabo San Vicente des del passeig marítim de @v El Cabo San Vicente des del passeig marítim de @visitpalamos (1967). Imatge del Fons Collell que il·lustra l'article "Creuers turístics a Palamós (1928-2022)", de @joaquimserrabech (Associació Gironina d'Amics de la Mar). El trobareu al número 80 de la @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles"
#palamós #passeigdemar #turisme #creuers #historia #costabrava #fotosantigues #premsacomarcal
"Arròs carnaroli, galta de vedella, tòfona, roma "Arròs carnaroli, galta de vedella, tòfona, romaní i xocolata", de @jordvallespi (xef del restaurant @pahissadelmas a @visitpals). Trobareu aquesta i moltes altres receptes al número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 80 de @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava"
#empordagastronomic #gastronomia #pals #arrosdepals #cuinacatalana #cuinaempordanesa #receptes #costabrava #premsacomarcal
"Vestint la Mort: evolució històrica del vestuar "Vestint la Mort: evolució històrica del vestuari de la Dansa de la Mort de la @processo_verges", de @francesc.bosch.torrent (Professor d'història i cronista). Podeu llegir l'article complet al número 80 de la @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles"
#verges #setmanasanta #dansadelamort #processo #cultura #historia #tradició #vestuari #costabrava #premsacomarcal
"Conill a la caçadora amb carxofes, cansalada fre "Conill a la caçadora amb carxofes, cansalada fresca i cargols", de @tomasbrull (xef de @lacalataverna a @visitpalamos). Trobareu aquesta i moltes altres receptes al número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles", ja la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 80 de la @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava"
#gastronomia #cuinatradicional#menjardecollons #cuinaempordanesa #cuinaempordanet #receptes #conill #carxofes #cargols #costabrava #premsacomarcal
"Art romànic: Sant Iscle d'Empordà", de Pau Roig "Art romànic: Sant Iscle d'Empordà", de Pau Roig. Podeu llegir l'article complet al número 80 de la @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles"
#artromanic #romàniccatalà #esglesiesdecatalunya⛪️ #cultura #patrimoni #patrimonicultural #costabrava #queboniceslempordà #premsacomarcal
"Truita vaga de margaridetes i espàrrecs de marge "Truita vaga de margaridetes i espàrrecs de marge", de @iolandabustos (xef biodinàmica especialitzada en flora comestible). Trobareu aquesta i moltes altres receptes al número 26 d’Empordà Gastronòmic, “Xefles”, ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 80 de la @rbaixemporda, “Espies a la Costa Brava”
#empordagastronomic #gastronomia #cuinaambflors #flors #cuinacatalana #cuinatradicional #receptes #truita #esparrecsdemarge #costabrava #premsacomarcal
"Natura i territori: Els espies de la nit", de @ra "Natura i territori: Els espies de la nit", de @ramotgarcia (President del @grupnaturasterna) i fotografies de @rosamatesanz. Podeu llegir l'article complet al número 80 de la @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles"
#espiesalacostabrava #fauna #ocells #ocellscatalans #gamarus #natura #naturasterna #patrimoninatural #costabrava #valldaro #premsacomarcal
"En aquesta equació màgica de la cuina empordane "En aquesta equació màgica de la cuina empordanesa del ‘mar i muntanya’ el mar per mi sempre hi té un pes més destacat”. Podeu llegir l’entrevista de Pau Roig amb el xef @enricherce, autor de “Deliciós mar” (@cossetaniaedicions), al número 26 d’Empordà Gastronòmic, “Xefles”, ja la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 80 de @rbaixemporda, “Espies a la Costa Brava”
#gastronomia #cuinamarinera#pesca #pescadors #cuinamarimuntanya #cuinaempordanesa #xef #llibres #receptes #premsacomarcal
#primavera #flors #natura #espaisnaturals #roselle #primavera #flors #natura #espaisnaturals #roselles #colza #baixemporda #costabrava
Tomba de Richard Schwenke al cementiri de Sant Fel Tomba de Richard Schwenke al cementiri de Sant Feliu de Guíxols. És una de les imatges que il·lustren l'article "Nazis a S'Agaró i Sant Feliu de Guíxols", d'@enigma_jorgerios, que trobareu al número 80 de la @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles"
#espiesalacostabrava #nazisme #seglexx #1940s #santfeliudeguixols #sagaro #historia #memoriahistorica #costabrava
"AnXoves: Ximpleries eiXelebrades a les Xarxes": l "AnXoves: Ximpleries eiXelebrades a les Xarxes": l'activista de la #cuinatradicional @abrahamsimon7932 analitza les bajanades sobre les anxoves confitades que circulen per les xarxes socials i Internet. Podeu llegir l'article complet al número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 80 de @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava"
#gastronomia #cuina #cuinaempordanesa #pesca #pescadors #anxoves #xarxessocials #internet
La Dansa de la Mort, la màgia esfereïdora del #d La Dansa de la Mort, la màgia esfereïdora del #dijoussant a #verges 
#dansadelamort #setmanasanta #processo #cultura #patrimoni #tradicions #baixemporda #lotempsesbreu #neminiparco
Paul Fidrmuc i la seva piragua plegable "Don Tonto Paul Fidrmuc i la seva piragua plegable "Don Tonto" a la platja de Tamariu. És una de les imatges que il·lustren l'article "Un espia alemany a Tamariu" de Ramir Lacasa, que trobareu al número 80 de @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles"
#espiesalacostabrava #nazisme #seglexx #segonaguerramundial #fotosantigues #piragüisme #costabrava #espiesalacostabrava #historia #premsacomarcal
"Les societats gastronòmiques catalanes i basques "Les societats gastronòmiques catalanes i basques", de @marti.sabria. Podeu llegir l'article complet al número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 80 de @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava"
#xefles #empordagastronomic #societatgastronòmica#cuinatradicional #gastronomia #menjardecollons #fotosantigues #seglexx #costabrava #premsacomarcal #20anys
This error message is only visible to WordPress admins

Twitter

A Twitter List by jordimolins

Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic
Tel. 646554923 · redaccio@revistabaixemporda.cat · www.revistabaixemporda.cat · www.empordagastronomic.cat
BAIX EMPORDÀ

Utilitzem galetes (cookies) per poder oferir la millor experiència al nostre web. Si hi continua navegant assumim que hi està d'acord.AcceptarPolítica de privadesa