Salut incorpora 22 fisioterapeutes i 22 higienistes dentals a la Regió de Girona

Girona (ACN).- El Departament de Salut incorpora 44 nous professionals a l’atenció primària, entre higienistes dentals i fisioterapeutes.

Els 22 higienistes prestaran servei en 24 Equips d’Atenció Primària (EAP) i respon a la voluntat de Salut de prevenir i promocionar la salut bucodental a la ciutadania. Per la seva banda, els 22 fisioterapeutes treballaran en 26 EAP amb l’objectiu de prevenir malalties musculoesquelètiques i millorar l’autonomia de les persones, a través d’activitats grupals. Aquest desplegament respon al Pla d’Enfortiment i Transformació de l’atenció primària a Catalunya i se suma a l’increment de nutricionistes i dietistes, a més de professionals dedicats al benestar emocional que s’han incorporat recentment.
La incorporació dels fisioterapeutes respon a la necessitat que veu el Departament, arran d’una enquesta que assenyala entre els grups de malalties que tenen més impacte en la discapacitat les musculoesquelètiques i, especialment, el mal d’esquena, l’artrosi i les patologies de parts toves, que són més prevalents en dones que en homes i en persones d’edat avançada. Per això, el Departament ha prioritzat la incorporació d’aquests fisioterapeutes.
L’atenció a aquests problemes de salut es fa de forma multidisciplinària mitjançant activitats grupals i tallers, a través de la derivació per part del metge de capçalera. Així doncs, els fisioterapeutes també tenen un paper destacat en la coordinació amb altres professionals com metges, metgesses, infermeres o nutricionistes entre d’altres per millorar els hàbits.
Aquests 22 nous fisioterapeutes treballaran en els següents EAP: Anglès, Banyoles, Bàscara, Vilafant, Breda-Hostalric, Canet de Mar, Figueres, Girona 2 (Can Gibert del Pla), Girona 3 (Montilivi/Vila-roja), Vall d’en Bas, Sant Joan les Fonts, Olot, Ripoll, Camprodon, Ribes de Freser-Campdevànol, Peralada, Pineda de Mar, l’Escala, Roses, Sant Feliu de Guíxols, Sils-Vidreres-Maçanet, Palamós, Palafrugell, la Bisbal d’Empordà, Torroella de Montgrí, Tordera.
Pel que fa a la salut bucodental, la incorporació dels nous higienistes suposa l’inici del desplegament de la Llei de salut bucodental, que es farà progressivament durant els pròxims 5 anys, i també és una de les accions recollides en el Pla de Salut de Catalunya 2021-2025. Els higienistes dentals s’integren a les unitats d’odontologia, de manera que s’amplia la cartera de serveis augmentant les activitats preventives adreçades a la comunitat i millorant el seguiment de les malalties bucodentals en grups de risc. La seva funció és fer activitats de prevenció i promoció de la salut bucodental, així com fer el seguiment i tractament preventiu de càries i problemes de baixa complexitat als CAP i a la comunitat.
En una primera fase, aquest servei s’adreça als infants de fins a 14 anys, dones embarassades, població amb discapacitat, pacients que segueixin determinats tractaments sanitaris, com ara oncològics, i persones en risc de vulnerabilitat socioeconòmica, amb l’objectiu final d’arribar a tota la ciutadania.

Tags: Atencio primaria, Comarques gironines, Departament de Salut, Fisioteràpia, incorporació, Salut, serveis, societat
Notícia anterior
Nova edició del cicle de Nits del Barri del Convent de la Bisbal d’Empordà amb tres dijous d’espectacles
Notícia següent
Els tres museus Dalí reben 817.000 visitants el 2022, un 23% menys que el 2019

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes