• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
Revista del
Baix Empordà
Empordà
Gastronòmic
  • Actualitat
    • Societat
    • Cultura
    • Salut
    • Patrimoni
    • Medi ambient
    • Gavarres
    • Esports
    • A peu pel Baix Empordà
    • A la vila del Peix Fregit
    • Serveis
  • Gastronomia
    • El rebost d’en Llenas
  • Agenda
  • La revista
  • Hemeroteca
  • Llibres
  • Qui som
  • Contacte

Salut insisteix en la necessitat de teletreballar per evitar els contagis de Covid-19

12 de Gener de 2021

Catalunya.- La consellera de Salut, Alba Vergés, ha destacat aquest dilluns la necessitat de prioritzar el teletreball per norma general.

“Tothom que pugui ha de teletreballar”, ha dit la consellera. I ho ha fet en el dia de tornada majoritari a la feina post vacances de Nadal i de l’activitat a les escoles.
Durant la seva compareixença per informar sobre la situació derivada de la Covid-19, Vergés ha insistit amb contundència a recomanar el teletreball, “perquè és la millor manera de reduir la mobilitat i aquestes interaccions socials derivades dels desplaçaments per feina”, ha conclòs.
Salut fa aquesta recomanació quan l’afectació de Covid-19 a Catalunya està per sobre dels 18.000 casos setmanals, amb l’Rt avui d’1,21 i quan el risc de rebrot és d’un índex de 546, dades que no es veien des del mes d’octubre. Una situació que Vergés ha valorat com a “complicada pel que fa a contagis i també pel que suposa de sobrecàrrega assistencial dels professionals dels centres hospitalaris i de l’atenció primària”.
Dilluns hi havia 2.383 persones ingressades per Covid als hospitals de Catalunya, 536 persones ateses amb ventilador, per Covid i no Covid, i 324 persones amb ventilació invasiva, dades que donen la mesura de la situació complicada de la pandèmia a Catalunya, cosa que obligas a no abaixar la guàrdia.
Quant a les xifres de vacunació contra la Covid-19 a Catalunya, la consellera Vergés ha informat que fins al dia d’avui ja s’han vacunat 68.306 persones amb la primera dosi. “Hem assolit un ritme de creuer en vacunacions, amb 10.000 dosis diàries i seguirem amb aquesta estratègia per poder completar la vacunació a les residències”.
En aquest sentit, Vergés ha recordat que està previst que aquesta setmana es pugui acabar la vacunació a les residències (excepte a les classificades com a vermelles). Pel que fa a les properes fases de vacunació, la consellera ha dit que l’estratègia s’adaptarà als altres grups d’edat i col·lectius a qui es vacunarà, i que serà una estratègia que implicarà molt més la comunitat.
Sobre l’arribada de les primeres vacunes de Moderna, tot fa indicar que sigui al llarg d’aquesta setmana a Catalunya, però encara no hi ha data confirmada ni xifres d’unitats. Ara bé, Vergés ha aclarit que les persones a qui se’ls administri la primera dosi de Pfizer BionTech rebran la segona dosi de la vacuna del mateix laboratori, i serà igual pel que fa als vacunats amb Moderna.

Per la seva banda, el coordinador de la unitat de seguiment de la Covid-19 a Catalunya, Jacobo Mendioroz, ha posat l’èmfasi en l’evolució favorable que està experimentant l’acceptació de la vacunació, ja que ha disminuït la taxa de rebuig a ser vacunat. Actualment, se situa per sota del 5%, mentre que la setmana anterior era d’un 5,7%.
“Ens esperen dies complicats però tots hem de ser capaços de mantenir les mesures de protecció”, ha dit Mendioroz, alhora que ha agraït i valorat l’esforç continu del conjunt de la ciutadania en la prevenció dels contagis. Finalment, ha volgut posar el focus en què “l’indicador que més ens ha de preocupar és no contagiar-nos”, perquè, més enllà de la xifra de persones que han de ser ateses a l’UCI, cada vegada s’estan confirmant més seqüeles de la Covid-19 en la salut dels afectats, que limitaran la seva qualitat de vida posterior.
El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha agraït a la ciutadania el compliment generalitzat de les restriccions dels 10 dies que es van iniciar el passat 7 de gener i els ha encoratjat “a seguir en la mateixa línia en aquest segon tram” de les restriccions iniciades el dia 7. Sàmper ha destacat que “gràcies a aquest alt nivell de compliment del confinament municipal, aquests dies de temporal no hem hagut de lamentar incidències greus”.
Pel que fa a les dades de mobilitat, el titular d’Interior ha posat en valor  que “divendres va haver-hi un cert augment a la mobilitat, una dada trampa perquè era comparat amb el dia 1 de gener, un festiu. Dissabte i diumenge, comparat amb els mateixos dies de la setmana anterior, s’ha vist que la disminució ha estat molt important”.
Sàmper ha explicat que dilluns han circulat 56.660 vehicles de sortida de Barcelona. Això representa un augment del 25% respecte de la setmana anterior i una reducció del 9% respecte d’una setmana prèvia al confinament municipal de l’any 2020. D’altra banda, han circulat 67.803 vehicles d’entrada o retorn a Barcelona. Això representa un augment del 27% respecte de la setmana anterior i una reducció del 8% respecte d’una setmana prèvia al confinament municipal de l’any 2020.
Divendres van circular 307.835 vehicles de sortida de Barcelona. Això representa un augment del 119% respecte de la setmana anterior –però hem de recordar que el divendres 1 de gener era festiu– i una reducció del 33% respecte d’una setmana prèvia al confinament municipal de l’any 2020. Divendres van circular  295.267 vehicles de retorn a Barcelona. Això representa un augment del 121% respecte de la setmana anterior -però hem de recordar que el divendres 1 de gener era festiu- i una reducció del 28% respecte d’una setmana  prèvia al confinament municipal de l’any 2020.
Dissabte hi va haver de sortida de Barcelona 91.823 vehicles, una reducció del 55% respecte de la setmana anterior i una reducció del 74% respecte d’una setmana prèvia al confinament municipal de l’any 2020. L’entrada, dissabte va representar la circulació de  90.018 vehicles. Això representa una reducció del 55% respecte de la setmana anterior i una reducció del 73% respecte d’una setmana  prèvia al confinament municipal de l’any 2020.
Diumenge van circular 66.232 vehicles de sortida a Barcelona. Això representa una reducció del 59% respecte de la setmana anterior i una reducció del 74% respecte d’una setmana  prèvia al confinament municipal de l’any 2020. Pel que fa al retorn de diumenge, l’entrada a Barcelona representava una reducció del 60% respecte de la setmana anterior i una reducció del 76% respecte d’una setmana prèvia al confinament municipal de l’any 2020.
Pel que fa a la mobilitat de camions, no s’ha registrat cap incidència destacable des de l’obertura del trànsit de camions cap a França  diumenge a les 22 hores i dilluns a les 06 hores, quan s’ha obert a la resta de carreteres, tal  com ha traslladat el comissari dels Mossos d’Esquadra, Joan Carles Molinero.
Respecte a intervencions dels Mossos d’Esquadra, el conseller ha informat que “la nit del’11 de gener s’han aixecat 56 actes per incompliment del confinament nocturn”. Pel que fa al compliment del confinament municipal, ahir, al llarg de tot el diumenge i fins a les 06 hores de dilluns es van aixecar 202 actes,196 per part de Mossos d’Esquadra i  85 per part de Policies Local a persones que el van trencar, fet que destaca l’alt compliment generalitzat.
El comissari Joan Carles Molinero ha detallat que, des del passat 7 de gener, entre el cos de Mossos d’Esquadra i les policies locals s’han aixecat 2.500 actes, de les quals 800 aproximadament han estat per trencament del confinament municipal i 480 per incompliment del toc de queda nocturn.
Molinero ha afegit que “un cop passat el temporal, el cos de Mossos d’Esquadra redirigeix tots els seus esforços i efectius a restablir els controls de pas, de confinament municipal, i de control nocturn arreu del territori”.

Arxivat com a: Salut, Serveis, Societat Etiquetat com a: Catalunya, confinament, coronavirus, Departament d'Interior, ingressats hospitals, mobilitat, restriccions, risc de rebrot, Salut, serveis, societat, teletreball, vacunació

Reader Interactions

Deixa un comentari Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Barra lateral primària

Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic és una publicació trimestral d’àmbit comarcal de difusió dels valors culturals i històrics del Baix Empordà: el seu patrimoni arquitectònic tan ric –especialment l’iber i el medieval–, els seus paisatges tan admirats –el mar i la muntanya–, així com també els seus personatge i oficis, l’art i la literatura, l’educació, el medi ambient o les tradicions.

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l'Empordà gratuïtament al teu correu

Segueix-nos

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Catalunya News

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l'Empordà gratuïtament al teu correu

Footer

Facebook

Facebook Pagelike Widget

Instagram

"L'hospital de pobres de @visitguixols", de Miquel "L'hospital de pobres de @visitguixols", de Miquel Borrell i Sabater, a la @rbaixemporda número 71, "Temps de salut", ja a la venda #salut #tempsdesalut #sanitat #hospital #santfeliudeguixols #antichospital #historia #fotosantigues #cultura #patrimoni #baixemporda #costabrava #premsacomarcal
"A vegades penso que encara no fem prou bandera de "A vegades penso que encara no fem prou bandera dels productes meravellosos que tenim". Entrevista amb Quim Casellas, xef del @casamarllafranc, a l'Empordà Gastronòmic número 17, "25 anys de la @cuinaempordanet", ja a la venda #palafrugell #llafranc #casamar #gastronomia #cuina #cuinaempordanet #cuinaempordanesa #cuinacatalana #baixemporda #empordanet #costabrava
“L’Hospital de pobres de l'@ajpalafrugell”, “L’Hospital de pobres de l'@ajpalafrugell”, de Ramir Lacasa, a la @rbaixemporda número 71, "Temps de salut", ja a la venda #salut #tempsdesalut #historia #sanitat #cultura #patrimoni #palafrugell #baixemporda #costabrava #fotosantigues #premsacomarcal
"Rostit de l'Empordà amb vi de flors de murtra i "Rostit de l'Empordà amb vi de flors de murtra i puré de murtrons i orellanes", de @iolandabustos. Trobareu aquesta i moltes altres #receptes al número 17 de l'Empordà Gastronòmic, "25 anys de La Cuina de l'Empordanet", ja a la venda #gastronomia #cuina #cuinacatalana #cuinaempordanesa #cuinaempordanet #menjardecollons #rostit #cuinaambflors #flors #floracatalana #baixemporda #costabrava #iolandabustos #premsacomarcal
Feliç tortell de reis! #reismags #tortelldereis # Feliç tortell de reis! #reismags #tortelldereis #tradicions #cuinacatalana #cuinatradicional #postresdeliciosos #quinfredquefa #hivern #baixemporda #costabrava #empordanet #premsacomarcal
"L'Hospital de pobres i malalts de @torroellaestar "L'Hospital de pobres i malalts de @torroellaestartitillesmedes (segle XVII)", de Rosa M. Masana Ribas, al número 71 de la @rbaixemporda, "Temps de salut", ja a la venda #tempsdesalut #salut #torroellademontgri #hospital #historia #patrimoni #patrimonicultural #sanitat #edificisemblemàtics #arquitectura #cultura #baixemporda #costabrava #premsacomarcal
La Barraca dels Hereus, una de les construccions d La Barraca dels Hereus, una de les construccions de #pedraseca més ben conservades del #massisdelmontgri a @torroellaestartitillesmedes #rutadelvent #patrimoni #patrimonicultural #patrimoniimmaterial #feinesdelbosc #torroellademontgri #estartit #parcnaturaldelmontgrí #baixter #historia #cultura #baixemporda #costabrava
"Els 6 magnífics dels 5 de l'Empordanet: Jaume Fo "Els 6 magnífics dels 5 de l'Empordanet: Jaume Font, Eduard Gascons, Lluís Cruañas, Jordi Budó, Carles Camós i Josep Font". Podeu llegir l'article de @vadorgarbos al número 17 de l'Empordà Gastronòmic, "25 anys de la @cuinaempordanet", ja a la venda #gastronomia #cuina #cuinatradicional #cuinaempordanesa #cuinacat #cuinacatalana #historia #empordanet #baixemporda #premsacomarcal
"Els apotecaris de Palamós entre els segles XV i "Els apotecaris de Palamós entre els segles XV i XVIII. Els guardians de la #salut pública", de @gabrielmartinroig, al número 71 de la @rbaixemporda, "Temps de salut" #tempsdesalut #sanitat #artmedieval #miniatura #historia #palamos #cultura #patrimoni #baixemporda
Els millors desitjos per aquestes festes i per un Els millors desitjos per aquestes festes i per un millor any 2021! #bonnadal #bonesfestes #feliçanynou #feliç2021 #lanyqueveseràmillor #lanyquevemesimillor #totaniràbé🌈 #salutiforçaalcanut
El rebost d'en Llenas #miquelllenas #gastronomia # El rebost d'en Llenas #miquelllenas #gastronomia #cuina #hostaleria #hostaleriagirona #hostaleriasegura #volemtreballar #premsacomarcal
"L'àngel de la mort colpejant una porta durant la "L'àngel de la mort colpejant una porta durant la plaga de Roma", gravat de Levasseur que il·lustra l'article "Epidèmies i pandèmies: ahir i avui" de Temi Vives Rego, que trobareu al número 71 de la @rbaixemporda, "Temps de salut", ja a la venda #salut #tempsdesalut #epidemies #pandemia #historia #cultura #sanitat #coronavid19 #covid #premsacomarcal
Empordà Gastronòmic dedica el seu número 17 als Empordà Gastronòmic dedica el seu número 17 als 25 anys del primer col·lectiu gastronòmic de Catalunya, la @cuinaempordanet. Amb textos de @fabregajaume, @vadorgarbos i @juditlloberol, el pròleg de Manuel Vázquez Montalbán per l'edició del seu primer receptari l'any 1983 i les millors #receptes de la #cuinaempordanesa, el trobareu a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda! #gastronomia #cuina #cuinamediterrania #cuinatradicional #menjardecollons #menjarbé #cuinaempordanet #empordanet #costabrava #premsacomarcal #empordagastronomic #revistadelbaixempordà
Acabades de sortir del forn! "Temps de #salut" i " Acabades de sortir del forn! "Temps de #salut" i "25 anys de La @cuinaempordanet", les propostes de @rbaixemporda i #empordagastronomic per aquestes festes a partir d'avui a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda  #sanitat #sanitaris #medicina #infermeria #historia #cultura #patrimoni #gastronomia #cuina #cuinatradicional #cuinacat #cuinacatalana #receptes #empordà #costabrava #costaempordanesa #costabravacentre #premsacomarcal #novetateditorial
Nova #bretolada, més aviat acte de #vandalisme, c Nova #bretolada, més aviat acte de #vandalisme, contra el #patrimonicultural del #baixemporda: arrencades una seixantena de rajoles del pedrís perimetral de l'era de can Güitó de #romanyadelaselva a @visitsantacristina. Tota la informació a www.revistabaixemporda.cat #patrimoni #cultura #historia #santacristinadaro #Gavarres #costabrava
Portes obertes, racons amagats al Castell de #pera Portes obertes, racons amagats al Castell de #peratallada a l'@ajuntament_forallac #espaismedievalsemporda #patrimoni #patrimonicultural #historia #artmedieval #costabrava #empordanet #baixemporda #cultura #raconsemporda #raconscomarquesgironines #raconscostabrava #raconsambencant #raconsamagats #queboniceslempordà #castellsdelempordà #castelldeperatallada
"Temps de salut" i "25 anys de La @cuinaempordanet "Temps de salut" i "25 anys de La @cuinaempordanet", les propostes de @rbaixemporda i Empordà Gastronòmic per aquestes festes, a partir de la setmana que ve a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda! #salut #sanitat #medicina #sanitaris #personalsanitari #historia #cultura #patrimoni #gastronomia #cuinaempordanet #cuinaempordanesa #menjardecollons #cuinatradicional #costabrava #premsacomarcal
El Molí d'en Coia, patrimoni etnològic de gran v El Molí d'en Coia, patrimoni etnològic de gran valor en perill al veïnat de Pastells de l'@ajcmss.cat #cruillesmonellsisantsadurnidelheura #Gavarres #patrimoni #patrimonihidràulic #patrimonietnològic #cultura #historia #feinesdelbosc #raconsemporda #raconscomarquesgironines #raconscostabrava #edificissingulars #llocsabandonats #natura #baixemporda #costabrava #raconsamagats #aigua #queboniceslempordà
Llevantada a la #platjadelafosca a #palamos, un di Llevantada a la #platjadelafosca a #palamos, un dia gairebé d'estiu #llevantada #platja #onades #surf #surfing #mediterrani #baixemporda #costaempordanesa #costabrava #paisatge #paisatgesdecataluya #raconsemporda #raconscostabrava #raconscomarquesgironines #tardor #queboniceslempordà #solsolet
"La seguretat alimentària a casa: Repassem la nev "La seguretat alimentària a casa: Repassem la nevera", de Mª Gràcia Artigas (Cap de qualitat i seguretat alimentària d'Emporhotel), al número 16 de l'Empordà Gastronòmic, "Empordà, terra de vins" #alimentaciosaludable #seguretatalimentaria #ssibe #hospitaldepalamos #salut #premsacomarcal #baixemporda #empordagastronomic

Twitter

A Twitter List by jordimolins

Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic · Tel. 646554923 · redaccio@revistabaixemporda.cat · www.revistabaixemporda.cat · BAIX EMPORDÀ

Utilitzem galetes (cookies) per poder oferir la millor experiència al nostre web. Si hi continua navegant assumim que hi està d'acord.AcceptarPolítica de privadesa