Catalunya.- El Departament de Salut ha començat els tràmits per instal·lar mòduls de suport al costat de més d’un centenar de centres d’atenció primària (CAP) de tot Catalunya perquè puguin desenvolupar l’activitat Covid i no Covid en espais diferenciats.
Ja s’ha comunicat als ajuntaments que aquestes construccions, de caràcter temporal, s’ubicaran al costat dels centres sanitaris.
La voluntat és traslladar a aquests espais annexos l’activitat relacionada amb el coronavirus –proves PCR, tests ràpids, identificació de contactes, exploracions, etc.– per garantir els dobles circuits. L’objectiu de Salut és procurar amb urgència que el sistema públic d’atenció primària pugui desenvolupar la seva activitat en espais diferenciats per patologies, per assegurar una major seguretat de professionals i ciutadans dins els centres.
En els mòduls, s’hi podrà fer l’atenció a persones amb problemes respiratoris i símptomes de la Covid-19. Sobretot estan pensats per als CAP que ara tenen dificultats d’espai per mantenir un circuit separat entre l’atenció dels pacients amb sospita de COVID-19 i els que hi van per altres motius. La previsió és que, a partir de gener, comencin a entrar en funcionament. El desplegament d’aquestes estructures es farà en espais propers als centres i seran gestionats pels mateixos equips d’atenció primària (EAP), que seran els que en decidiran l’ús concret.
Els mòduls previstos a la Regió Sanitària Girona seran 14 i reforçaran el servei dels CAP de Cassà de la Selva, CAP Alfons Moré i Paretas, ABS Salt-2, CAP Can Gibert del Pla ABS Girona-2, CAP Ernest Lluch i Josep Masdevall a Figueres i Banyoles, CAP Doctor Joan Vilaplana, ABS Girona-4, CAP Roses, Blanes-2, CAP Llagostera, Girona, CAP l’Escala, Tordera, Sant Feliu de Guíxols i Canet de Mar.
S’ubicaran, en la seva majoria, en espais de titularitat municipal, gràcies a la col·laboració entre el Departament de Salut i els ajuntaments. Així doncs, s’instal·laran en places, zones verdes i aparcaments annexos als CAP.
Deixa un comentari