Salut tancarà un màxim d’un centenar de llits a la Regió Sanitària de Girona aquest estiu

Girona

El Departament de Salut tancarà entre 14 i 105 llits als hospitals de la Regió Sanitària de Girona aquest estiu, entre els mesos de juny i setembre. A dia d’avui la regió compta amb 1.096 places disponibles repartides entre els centres que hi ha a la demarcació i a la zona nord del Maresme i preveu tenir-ne disponibles entre 991 i 1.082.

El mes d’agost es preveu que sigui el que menys places hi hagi disponibles amb un 90,4% de llits oberts. El departament ha anunciat que reforçarà els serveis d’urgències dels hospitals de Figueres i Palamós per garantir l’atenció de la població, que al llarg de la temporada turística augmenta per l’increment de visitants i gent amb segones residències.
La Regió Sanitària de Girona comença a preparar-se pels mesos d’estiu i això implica canvis en alguns centres. Per una banda, el Departament de Salut ha anunciat la incorporació de 138 professionals que reforçaran els centres d’atenció primària en municipis costaners, ja que és on augmenta més la pressió assistencial. El volum de turistes i persones que tenen segones residències a la Costa Brava fan que els mesos d’estiu s’incrementi l’activitat en aquests CAP o consultoris locals.
És per això que la major part dels professionals (113) es destinaran als centres de primària de l’Alt i el Baix Empordà, la Selva Marítima i l’Alt Maresme. Seran 37 professionals de medicina, 40 d’infermeria i 36 administratius. Salut concreta que els reforços es destinaran als centres de Portbou, Llançà, el Port de la Selva, Cadaqués, Roses, Castelló d’Empúries, l’Escala, Platja d’Aro, Tossa de Mar, Lloret de Mar, Blanes, Malgrat de Mar, Canet de Mar i Pineda de Mar.
A més, també s’han ampliat horaris d’alguns centres d’atenció primària i consultoris locals entre el 23 de juny i el 8 de setembre. Concretament, els CAP de Malgrat de Mar, Cadaqués i el consultori local de Platja d’Aro funcionaran les 24 hores del dia. El consultori de Tossa obrirà fins la mitjanit i el de Sant Antoni de Calonge i l’Estartit amplien l’horari de tardes i caps de setmana entre l’1 de juliol i el 31 d’agost.
En referència als hospitals, el Departament ha anunciat que mantindrà entre un 90,4 i un 98,7% dels llits oberts al llarg de tot l’estiu. Això representa que només es tancaran entre 14 i 105 llits en funció de la quinzena del mes. Per exemple, al llarg de l’agost es preveu que hi hagi 991 places disponibles de les 1.096 que hi ha habitualment. El juny n’hi haurà un 96,3% i al juliol oscil·larà entre el 94,8% i el 92,4% segons la quinzena. Al setembre el nombre de llits disponibles serà d’entre un 91,3% i un 95,9%.

Tags: Comarques gironines, Department de Salut, estiu, hospitals, Salut, serveis, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
El FASTT celebra cinc anys amb dotze espectacles en micropobles de l’Empordà
Notícia següent
Es presenta la primera edició de la Backyard Ultra Montgrí

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes