Sant Jordi d’estiu i els autors cristinencs

Glòria Jara i Albertí

Santa Cristina d’Aro.- Mentre a Romanyà de la Selva algú va celebrar el Sant Jordi d’estiu regalant la tradicional rosa al bust de Mercè Roodreda, obra de l’escultor Antoni Delgado, a Santa Cristina els autors cristinencs van donar a conèixer les seves novetats.

El jove novel·lista Albert Gamundi Sr. tenia previst celebrar el Sant Jordi atípic signant el llibre “¡Por el sake de Kano!” a Badalona però a causa dels darrers rebrots es va compensar en oferir als lectors un descompte del 50% del llibre durant una setmana. “¡Por el Sake de Kano!” va sortir a la llum el juliol de l’any passat a través de Célebre editorial i tracta del canvi de vida que fa el professor Kano Jones Akiyama, de tradició nipona i modals britànics després de divorciar-se. Albert Gamundi, Sr. historiador i novel·lista influenciat per les obres de Georges Orwell, ha guanyat tres edicions del certamen literari internacional NaNoWriMo (2016-18) amb “Terranova” i “¡Por el Sake de Kano!”. A més a més dels treballs en recerca històrica i de les col·laboracions en diverses revistes, Gamundi està treballant en una segona novel·la.
Un altre autor cristinenc que ha tingut un paper important en aquest Sant Jordi atípic és Miquel Correyero. Entre les 7 i les 8 de la tarda del 23 de juliol va estar signant el llibre  “Girona nocturna. Descobreix el barri Vell i la seva història” a la parada de la Llibreria 22 que tenia a la plaça Independència de Girona. “Girona nocturna” és un recull de fotografies de racons emblemàtics de la ciutat gràcies a la història, a la bellesa, etc. Les fotografies estan acompanyades d’un petit text històric en català i en anglès, i del codi QR de coordenades per indicar el lloc exacte on s’ha fet cada fotografia. “Girona nocturna. Descobreix el barri Vell i la seva història” és el primer volum de la col·lecció Catalunya Nocturna amb la intenció de seguir amb l’Empordà, El Pirineu…

El cristinenc Miquel Correyero és llicenciat en Història per la UdG. Entre altres projectes és coautor del llibre “L’Abans de Santa Cristina d’Aro. Recull gràfic 1876-1976” i treballa a l’Arxiu Comarcal del Baix Empordà. Com a fotògraf autodidacte és professor de fotografia i autor del llibre de fotografies “Nepal” realitzades just l’estiu abans del devastador terratrèmol del 2015.
Una altra proposta per a aquest Sant Jordi d’estiu va ser el llibre de cuina “Sofregit” d’Enric Herce, xef del restaurant Aurum del Sallés Hotel & Spa Cala del Pi de Platja d’Aro. “Sofregit”, editat per Cossetània Edicions just abans de començar la pandèmia, aporta 50 receptes de cuina catalana tradicional i moderna i a la vegada és complementat per vivències diverses del món de la cuina. Enric Herce, a més a més de cuiner també domina altres habilitats com l’art d’escriure, la fotografia i el dibuix. És autor de “Cómo sobrevivir en los restaurantes y disfrutar en el intento” (1992); “Girona, cuina a cuina” (2000), en el qual va obtenir el prestigiós guardó de millor llibre de cuina escrit en català al Gourmand World cookbook Awards; “Un any a la cuina” (2016) i “L’Odissea culinària, viatges gastronòmics per la Mediterrània” (2019), editat per Viena Edicions i escrit a quatre mans amb el prestigiós gastrònom Jaume Fàbrega.

Tags: cultura, estiu, llibres, Sant Jordi, Santa Cristina d'Aro, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Mor una nena de vuit anys a Begur en caure d’una barca a l’aigua i ser atropellada
Notícia següent
La biblioteca de Palamós surt al carrer les tardes d’estiu amb l’activitat Biblioplaça

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes