Santa Cristina d’Aro fa públic l’Informe sobre la mortalitat d’aus rapinyaires nocturnes a causa d’atropellaments

Santa Cristina d’Aro.- En aquest mapa es detallen els atropellaments d’aus dels últims anys: els punts grocs representen els llocs on s’han trobat Òlibes atropellades (12 animals morts detectats en 10 anys, del 2012 al 2021) a l’Autovia C-31/C-65 al seu pas per Santa Cristina d’Aro; els punts vermells corresponen a dos Ducs també atropellats.

Aquests són els animals que s’han trobat, però la xifra real d’atropellaments pot ser força superior.
Com es pot veure, les òlibes atropellades es concentren en un tram molt concret, d’1 km de llargada. Es tracta d’un tram que separa per la meitat el mateix tipus de matriu agroforestal (corresponent a Bell-Lloc a dalt i a la plana de Solius a baix), i és un tram elevat sobre el terreny, per això hi ha tants atropellaments.
Es tracta d’una situació molt negativa per a la biodiversitat de la zona i que pot portar a la rarificació (o fins i tot a l’extinció local) d’algunes espècies de rapinyaires nocturns, uns animals molt interessants i que constitueixen una vàlua important dins dels ecosistemes donat que regulen la població de diverses espècies, com ratolins i mussaranyes.
En aquest sentit, l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro ha reclamat una solució al departament corresponent de la Generalitat per tal d’aturar aquesta situació.
Es pot accedir a l’informe de l’Àrea de medi ambient i serveis de l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro clicant en aquest enllaç.

Tags: atropellament, autovia, espècies protegides, fauna, medi ambient, natura, Natura Sterna, ocells, Santa Cristina d'Aro, societat, successos

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Els Mossos d’Esquadra detenen un sospitós pel crim de l’home que va aparèixer mort al maleter del seu cotxe a Roses
Notícia següent
Finalitzen les obres de renovació del clavegueram del carrer Vilafant de Figueres

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes