Santa Cristina d’Aro rep una subvenció d’1 milió d’euros per a la renovació de l’enllumenat públic exterior del municipi

Santa Cristina d’Aro.- L’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro, sota la voluntat de millorar l’eficiència energètica de l’enllumenat públic i la qualitat lumínica dels carrers del municipi, va acordar sol·licitar, en data 10 de març de 2020, l’assessorament tècnic de la Diputació de Girona mitjançant el Pla de Serveis d’Assistència als Ajuntaments per a la Transició Energètica i l’acció Climàtica i, específicament, l’assistència tècnica per millorar l’eficiència energètica de l’enllumenat públic exterior.

En el marc d’aquesta assistència tècnica, la Diputació de Girona va encarregar la redacció de l’Inventari i Projecte Executiu de l’Enllumenat Públic Exterior del municipi de Santa Cristina d’Aro, al juliol de 2021.
Més endavant, el 7 de novembre del mateix any, el consistori va sol·licitar la subvenció per a l’execució del Projecte Executiu de l’Enllumenat Públic Exterior del municipi de Santa Cristina d’Aro, a través del Reial Decret 692/2021, de 3 d’agost, que introduïa l’atorgament de subvencions per a actuacions de millora de l’eficiència energètica de l’enllumenat públic.
En aquesta línia, el passat 20 de gener de 2023, l’Instituto para la Diversificación y Ahorro de la Energía (Ministerio para la transición ecológica y el reto demográfico) ha comunicat a l’ajuntament la concessió d’una subvenció de 1.002.160,86 euros per a l’execució del projecte, que comporta una despesa global de 1.179.012,78 euros.
Aquest projecte contempla la renovació de les instal·lacions d’enllumenat exterior de titularitat municipal de Santa Cristina d’Aro, amb un abast de 2.098 punts dels 2.426 existents.
La principal actuació correspon a la substitució de les lluminàries per altres de noves de tecnologia LED, a banda d’altres actuacions de millora en els quadres de comandament, amb l’objectiu global d’aconseguir un estalvi energètic que s’estima en un 79 % respecte al consum actual, el que correspondria a un estalvi de consum anual d’energia primària de 1.984,97 MWh/any.
Aquest projecte ha estat aprovat inicialment al mes de novembre de 2022 i sotmès a informació pública durant els mesos de desembre i gener. La seva licitació està prevista durant el segon trimestre de 2023, i la seva execució durant el tercer i quart trimestre d’enguany.

Tags: Ajuntament de Santa Cristina d'Aro, carrers, Diputacio Girona, eficiència energètica, enllumenat, estalvi energètic, Santa Cristina d'Aro, serveis, societat, subvenció, transició energètica, via pública

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Jornada sobre l’impuls d’una comunitat energètica a Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura
Notícia següent
Acció Climàtica concedeix 3,8 milions d’euros en més de 200 ajuts per enretirar les cobertes amb amiant malmeses durant la històrica pedregada de la Bisbal

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes