Santa Cristina presenta el llibre “Ensenya’m la llengua”

Santa Cristina d’Aro (Glòria Jara i Albertí)

En els últims anys l’ús de la llengua catalana està patint un greu retrocés tant a nivell d’usuaris com en la pèrdua de vocabulari.

Com a colofó final de l’exposició “L’art d’un metge de poble. En deute amb el metge rural”, dedicada al doctor Martí Casals, el proper dissabte 1 de juny es presentarà el llibre Ensenya’m la llengua, del doctor Antoni Beltran. Aquest llibre, de l’editorial Gavarres i amb el pròleg de Màrius Serra, pretén reivindicar i deixar per escrit el lèxic que durant moltes generacions han utilitzat per referir-se en el camp de la salut i de la medicina. Unes paraules i expressions populars que darrerament s’han deixat d’usar per ser substituïdes per la llengua catalana estàndard i per la invasió de la llengua castellana.
L’acte, que tindrà lloc a les 6 de la tarda al vestíbul de l’Espai Ridaura de Santa Cristina, anirà a càrrec de Jordi Gaitx, arxiver i historiador i d’Antoni Beltran, metge i autor del llibre.
Una hora abans de la presentació del llibre es podrà visitar l’exposició itinerant del Dr. Casals, que es va inaugurar el passat 22 de març.

Tags: cultura, llengua catalana, llibres, medicina familiar, novetat editorial, presentacio, Salut, Santa Cristina d'Aro, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Les donacions recollides a l’hospital de Palamós permeten fer 31 transplantaments de cèl·lules mare des del 2010
Notícia següent
El 62è Carroussel Costa Brava – Carnaval de Carnavals culmina diumenge les Festes de Primavera de Palafrugell

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes