Santa Cristina tanca “Literatura a la fresca” amb la novel·la “Aterratge” d’Eva Piquer

Glòria Jara i Albertí

Santa Cristina d’Aro.- Com cada any a l’estiu, la biblioteca municipal Baldiri Reixac de Santa Cristina organitza al pati de la mateixa biblioteca el cicle, de tres espectacles de petit format, anomenat “Literatura a la fresca”.

Aquest estiu el cartell ha estat format pel taller de màgia a càrrec de l’il·lusionista Xevi, l’actuació de Clown “Paraula d’humor” de Claret Papiol i la presentació de la novel·la Aterratge d’Eva Piquer. Un cicle que s’ha tancat amb excel·lents valoracions per part del públic assistent, un públic entregat i entès que ha superat la xifra de 120 persones.
Eva Piquer, escriptora, periodista cultural catalana, i fundadora i directora del diari digital www.catorze.cat va cloure el cicle “Literatura a la fresca” presentant la seva última novel·la, Aterratge. L’escriptora va manifestar públicament que venia amb la intenció que el Club de Lectura de la biblioteca Baldiri Reixac la sorprengués, però en realitat les bones sorpreses en van anar entrellaçant. Eva Piquer, que feia molts anys que no escrivia novel·la, va explicar l’esforç de contenció que va haver de fer per escriure Aterratge. I és que és cert que la societat té molts més coneixements dels accidents en que hi ha morts que dels que tothom sobreviu.
Aterratge és una novel·la amb estructura fragmentària, formada per 3 plans que es van entrellaçant igual com a la vida real. Un dels plans és la narradora, que està redactat en present, el segon pla és el que narra l’accident i el tercer uneix els dos plans anteriors, és a dir, la narradora que viatja per veure l’accident. És un llibre que els lectors de més de 40 anys hi poden trobar molta ràbia però, a la vegada, també hi ha molt de consol, ajuda a sobreviure i a renéixer després d’una catàstrofe. Llegir Aterratge comporta trobar coses universalitzables, una literatura molt pròpia de l’autora, producte d’un gran treball de camp. No és un llibre gruixut però en canvi és dens i fa que el lector hagi de parar per reflexionar.

Eva Piquer va acabar la tarda-vespre del 14 de juliol explicant com va crear el diari digital Catorze, el seu funcionament i la complicada situació que encara viu la professió del periodisme.
“Literatura a la fresca” compta amb l’organització, la col·laboració i el suport del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Institució de les Lletres Catalanes, l’Ajuntament de Santa Cristina, les Biblioteques Públiques de Catalunya, la biblioteca Baldiri Reixac i La Casa Màgica.

Tags: biblioteca Baldiri Reixac, cicle, cultura, literatura, novel·la, Santa Cristina d'Aro, societat
Notícia anterior
Tercera edició de “4 peces de Museu” al Terracotta Museu de La Bisbal
Notícia següent
Molt bons resultats del Club Arquers Esclanyà al 73è Campionat de Catalunya de tir amb arc – aire lliure

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes