S’encoratja al sector turístic a adherir-se al Pla d’Accessibilitat Turística del Baix Empordà

Castell-Platja d’Aro.- Aquest dimarts al matí s’ha presentat  el Pla d’Accessibilitat Turística del Baix Empordà. La presentació, s’ha fet a la Sala d’Actes de l’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró.

La seva regidora, Jenny Xufré, ha inaugurat la presentació i ha explicat que el projecte “Murmuracions” “és un conjunt d’accions i activitats que s’organitzen al municipi per tal fer visible i reflexionar sobre la diversitat funcional i intel·lectual i la seva relació amb el Turisme”.
En la presentació del Pla s’ha recordat la importància de participar en un projecte comarcal que promou un turisme per a tothom i s’ha animat al sector turístic a certificar-se amb el segell comarcal per a poder oferir una oferta de més qualitat i accessible.
Durant la presentació també s’ha destacat el lloc web turístic comarcal (www.visitemporda.com), accessible també per a persones invidents. S’ha remarcat que és molt important que com a destinació es comuniqui l’oferta accessible de la comarca ja que és clau per donar-se a conèixer, atraure visitants i posicionar-se com a destinació de turisme inclusiu. El lloc web compta amb un apartat específic de Propostes per a tothom on n’hi apareixen actualment 25 i que l’any vinent es preveu que en siguin més gràcies a la participació, especialment, d’empreses turístiques del municipi de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró.
L’acte ha comptat amb la presència de MIFAS com a entitat avaluadora que ha parlat dels criteris de certificació en accessibilitat. MIFAS, que forma part de la Taula d’Accessibilitat Turística del Baix Empordà, és una de les entitats que realitza les visites de validació de seguiment (auditories) que tota empresa que participa al pla d’accessibilitat i que gaudeix del segell comarcal ha de superar anualment.
En acabar s’han exposat exemples de bones pràctiques en accessibilitat a càrrec del Càmping Valldaro i l’Hotel Planamar, com a empreses certificades del municipi. Tots dos establiments gaudeixen del segell comarcal des de 2020 i han explicat la seva experiència d’ençà que formen part de l’oferta turística accessible de la comarca.
Segons el vicepresident primer  del Consell Comarcal i conseller de Turisme, Xavier Dilmé, “la comarca ha fet una aposta decidida pel turisme de qualitat i no hi pot haver qualitat si aquesta oferta no és a l’abast de tothom, si no és accessible per a tothom. Per tant, és bàsic que institucions públiques i el sector privat anem de la mà també aquí, en benefici de tothom”.
L’acte s’ha pogut seguir també en llengua de signes catalana a més de ser transmès en directe pel canal de Youtube de l’Ajuntament i per Televisió Costa Brava.

El Pla d’Accessibilitat Turística
El Pla d’Accessibilitat Turística del Baix Empordà és un projecte impulsat per l’Àrea de Turisme del Consell Comarcal amb l’objectiu de posar en valor la comarca com a destinació turística accessible i generar un nou valor diferencial i qualitatiu en la competitivitat turística que ofereix el Baix Empordà.
Els destinataris d’aquest projecte són, en primer lloc, tots aquells espais públics i privats que formen part de l’oferta turística i que volen millorar la seva accessibilitat turística. Els destinataris finals són turistes, visitants i totes aquelles persones que tenen algun tipus de discapacitat (física o motriu, sensorial o intel·lectual), mobilitat reduïda o necessitats especials, i evidentment la resta de clients que utilitzaran l’establiment o espai accessible amb molta més seguretat i confort.
Per participar en el projecte, caldrà registrar-se al lloc web: https://accessibilitat.baixemporda.cat/ i omplir una enquesta. D’aquesta manera l’establiment podrà tenir una primera valoració del seu nivell d’accessibilitat. Seguidament, caldria contactar amb el consell comarcal per validar la informació d’aquesta enquesta i en el cas que sigui accessible entraria a formar part de la promoció que s’està duent a terme amb el pla: la publicació “Turisme per a tothom al Baix Empordà”, participació en l’acte de reconeixement públic, difusió on line, entre d’altres.

Tags: accessibilitat, Baix Empordà, Consell Comarcal, enquesta, mobilitat reduïda, persones cegues, pla, presentacio, projecte, qualitat turística, sector públic i privat, serveis, societat, turisme

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
La Covid fa desaparèixer un 6,7% de les empreses gironines i el Gironès i la Selva són les comarques amb més tancaments
Notícia següent
Renfe posa un nou AVE per sentit entre Figueres i Barcelona i incrementarà un 45% les places del servei Avant

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes