Set municipis de l’Alt Empordà, contra la reconversió del parc de bombers de la Jonquera amb voluntaris

La Jonquera (ACN).- Set municipis de l’Alt Empordà, contra la reconversió del parc de la Jonquera en un parc de bombers voluntaris a partir de l’1 de gener.

Els consistoris han impulsat un manifest de defensa del parc i busquen el suport d’entitats, associacions i federacions de comerciants i hostalers de la zona. Preveuen aprovar-lo als plens de la Jonquera, Agullana, Capmany, Darnius, Maçanet de Cabrenys i La Vajol i fer-lo arribar a la Direcció General de Prevenció i Extinció d’Incendis de la Generalitat. L’alcaldessa de la Jonquera, Sònia Martínez, remarca que el parc té “importància geoestratègica” perquè és una zona “d’extrema vulnerabilitat“. Els ajuntament alerten que suposarà que el parc es quedi sense bombers perquè actualment no hi ha voluntaris.
La Jonquera va acollir aquest dilluns una trobada amb veïns on van participar representants dels diferents ajuntaments de la zona afectats per explicar les accions que s’han dut a terme i abordar-ne de futures. Segons ha explicat el regidor de Protecció Civil de la Jonquera, Jordi Picornell, a la trobada hi van assistir poc més d’una trentena de persones i es va posar sobre la taula la preocupació dels municipis per la reconversió del parc en un parc de bombers voluntaris a partir de l’any que ve.
Els ajuntaments s’hi oposen i tenim que a partir de l’1 de gener es quedin “sense funcionaris i sense voluntaris“. I és que, segons Picornell, a la zona no hi ha bombers voluntaris i tampoc s’ha fet cap convocatòria per proporcionar-los i formar-los. “El departament ens diu que ja la farà i que en portaran però nosaltres ens temen que no“, insisteix. Els municpis afectats titllen la decisió “d’unilateral” i demanen que es reconsideri.
Per denunciar aquest malestar, han impulsat un manifest que portaran als plens municipals i que buscarà el suport d’entitats, associacions i federacions de comerciants i hostalers de la zona. També el faran arribar la Direcció General de Prevenció i Extinció d’Incendis de la Generalitat.
Reivindiquen que es tracta d’una zona amb una gran importància “geoestratègica“, amb zones protegides i vulnerables, amb més de 10.000 camions i una caràcter transfronterer. A tot això, cal sumar-hi la gran superfície comercial que abasta la Jonquera i que atrau milers de persones diàriament.
També han demanat una reunió “urgent” amb el conseller d’Interior per a la qual encara no han obtingut resposta i aquest dilluns van engegar una recollida de signatures de persones contràries al tancament del parc. En funció de com evolucioni la situació, diu Picornell, es plantejaran noves accions més endavant.

Tags: Alt Empordà, bombers, incendis, La Jonquera, municipis, parc, prevenció, queixes, reconversió, serveis, societat, voluntaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
El president de la Diputació assisteix al sopar benèfic de celebració del 25è aniversari d’Oncolliga Girona
Notícia següent
Adrià Pujol i Joan Vigó clouen la primera edició del cicle Cafè Literari de la Bisbal d’Empordà

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes