S’executa la fase II del projecte de Xarxa de Calor a la zona esportiva de Palafrugell

Palafrugell.- Actualment s’està executant la segona fase del projecte de la xarxa de calor que permetrà condicionar tèrmicament la zona esportiva de Palafrugell.

La instal·lació permet obtenir calor a partir de la crema de biomassa forestal sostenible i de proximitat.
Des de finals del 2019, l’estella que es crema a les calderes de biomassa està subministrant calefacció i aigua calenta sanitària a la piscina municipal. Un cop finalitzades les obres de la  fase II del projecte, es completarà l’estesa de la xarxa de calor fins el pavelló poliesportiu, l’estadi municipal Josep Pla i Arbonès i el pavelló d’hoquei.
El conjunt del projecte, que s’ha finançat amb el suport econòmic de la Diputació de Girona, suposarà un estalvi d’emissions de 307 tones anuals de CO2, el que equival a les emissions de 120 cotxes amb una mitjana de 25.000 Km/any. L’entrada en funcionament de la Fase II permetrà assolir una generació anual d’energia renovable de 1.447.000 kWh/any i suposarà un estalvi econòmic del 40% respecte l’anterior subministrament amb gas natural.
El projecte també inclou la posada en funcionament de la instal·lació fotovoltaica de 10 kWp de potencia, que ha permès complementar el subministrament actual a l’edifici de la piscina municipal. La instal·lació, que ha entrat en funcionament recentment, està formada per 20 unitats de plaques fotovoltaiques de 500 Wp de potencia col·locades a la coberta de l’edifici de la piscina.

Tags: Ajuntament de Palafrugell, biomassa, calefacció, canvi climàtic, climatització, energies renovables, esports, estalvi energètic, medi ambient, Palafrugell, serveis, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Salut declara 1.024 ingressats per Covid (-265) i 33 pacients a l’UCI, amb 27 morts registrats l’última setmana
Notícia següent
L’Ajuntament habilita un espai per al dol perinatal, gestacional i neonatal al cementiri municipal de Torroella de Montgrí

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes