S’executen les obres d’obertura de la segona fase de les franges perimetrals contra incendis forestals de Begur

Begur.- A finals de l’any passat, el Consell Comarcal, per delegació de l’Ajuntament de Begur, va licitar la segona fase de l’obertura de les franges perimetrals d’incendis del municipi de Begur, per un import d’execució del contracte de 297.278,91 €, que finalment ha sigut adjudicat per lots a Treballs Forestals Presegué SL., Gil Forestal SL. i Mohamed el YahyaoiuMohamed.

Amb aquesta segona fase, l’Ajuntament de Begur haurà finalitzat l’obertura de les franges d’incendi del municipi, tenint en compte que és un dels de major risc que hi ha a la província per la seva massa forestal i característiques urbanístiques. En aquesta fase s’executaran les franges de Son Ric, Residencial Begur, Catalonia, Sa Tuna, Aiguablava, i Les Arenes, amb una superfície total de unes 40 ha que se sumen a les 70 ha ja executades durant el 2021.
Aquestes franges, que les està tirant endavant l’Ajuntament de Begur amb la gestió del Consell Comarcal del Baix Empordà, tenen la finalitat de ser una zona amb baixa combustibilitat per si hi hagués un escenari d’incendi forestal. En aquest cas es podrien protegir els habitatges i, en cas que el foc es produís a la zona urbana, evitar que s’acabi transformant en un incendi forestal.
Concretament es considera que la franja de protecció d’incendis consta d’una amplada mínima de 25 metres on cal evitar la continuïtat horitzontal i vertical del combustible, és a dir, evitar el contacte de la part alta dels arbustos amb la part baixa de les capçades dels arbres, i a la vegada evitar el contacte entre si de les capçades dels arbres o dels arbustos.
Tot i que ja s’han fet sessions informatives i s’han enviat cartes a tota la població i a les propietats afectades, es continua fent èmfasi que per qualsevol dubte o consulta els ciutadans es posin en contacte amb l’Àrea de sostenibilitat i acció climàtica del Consell Comarcal del Baix Empordà. Es pot trucar directament al telèfon 636 02 09 14, enviar un correu electrònic a protecciocivil@baixemporda.cat, o consultar la web https://www.baixemporda.cat/ca/arees/proteccio-civil/franges-de-proteccio-d-incendis-forestals/.

Tags: adjudicació, Ajuntament de Begur, begur, Consell Comarcal, franges d'autoprotecció, licitació, medi ambient, prevenció incendis, serveis, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Acte de nomenament dels dos nous caporals de la Policia Local de Torroella de Montgrí
Notícia següent
L’Ajuntament de Palamós i la companyia d’Aigües del municipi acorden un fons d’ajuda pel pagament del deute de consum d’aigua, adreçat a col·lectius vulnerables

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes