S’inicia l’aliança entre l’Escola Guillem de Montgrí i el Museu de la Mediterrània

Torroella de Montgrí.- El gener del 2024 s’inicia una aliança entre l’Escola Guillem de Montgrí i el Museu de la Mediterrània per treballar les pràctiques artístiques contemporànies amb els infants d’I4.

Diferents treballs puntuals cristal·litzen ara amb aquesta aliança que serà coordinada per l’artista visual Mar Serinyà Gou i que, enguany, serà treballada per 49 alumnes.
Aquesta aliança posa en contacte directe art, educació i museu i té tres objectius bàsics. El primer és que es pretén propiciar que els infants descobreixin els processos de la creació contemporània a partir del contacte amb una artista professional i que visquin l’art a partir de l’experiència pròpia. El segon és que es pretén generar situacions i contextos que estimulin la innovació i la creativitat artístiques del infants. I finalment es vol treballar per establir una col·laboració entre museu i escola.

“Quan el riu parla”
El projecte artístic que inicia aquesta aliança porta per títol “Quan el riu parla” i pretén apropar les pràctiques artístiques contemporànies als infants a través de la descoberta del riu Ter.
Aquest projecte s’iniciarà fent una visita al nostre entorn per conèixer el Riu Ter; escoltar-lo, mirar-lo, veure el seu moviment, els seus colors, conèixer la seva història i com s’ha anat transformant al llarg del temps per tal de poder-lo sentir com un ésser viu que ens acompanya en el nostre dia a dia. Tota aquesta informació servirà de context per tal que els infants s’inspirin.
A partir d’aquí, i de la mà de l’artista Mar Serinyà, els infants, al llarg de 18 sessions, aniran desenvolupant la seva creativitat a través de l’acció performàtica, el dibuix, l’escultura, la música… Mar Serinyà els acompanyarà per tal que s’iniciïn en les diferents pràctiques artístiques i es vagin desenvolupant i creixent com a creadors.
Durant aquest procés també es comptarà amb la col·laboració d’un artista artesà sonor, Marc Misarachs. Ell acompanyarà en algunes sessions els infants tot posant so al riu a través de diferents sonoritats que generarà amb instruments que construeix ell mateix artesanalment.

L’aliança entre l’escola Guillem de Montgrí i el Museu de la Mediterrània
L’aliança entre l’escola Guillem de Montgrí i el Museu de la Mediterrània es vincula a partir d’un projecte artístic que realitzaran els infants, físicament, dins un dels espais expositius del Museu de la Mediterrània. A més a més, aquesta experiència finalitzarà amb una exposició que serà presentada a l’Espai Montgrí del Museu de la Mediterrània. L’exposició es podrà visitar entre el 8 de febrer i l’1 d’abril de 2024.
Aquesta aliança entre l’Escola Guillem de Montgrí i el Museu de la Mediterrània s’emmarca dins el programa d’Innovació Educativa “araArt” de l’Escola Guillem de Montgrí. Aquest té la finalitat de fomentar i posar en valor projectes artístics que es porten a terme en el si del centre, en col·laboració amb una escola artística, un equipament cultural o institucions, entitats i associacions artístiques, per promoure l’equitat i la qualitat del sistema educatiu reflectida en la millora de les capacitats i competències de l’alumnat participant.

Tags: aliança, art contemporani, creació, educacio, escoles, infants, Museu de la Mediterrània, projecte educatiu, riu Ter, serveis, societat, Torroella de Montgrí
Notícia anterior
El TrufforumVic vol convertir els cuiners en prescriptors de tòfona: “Si coneixes el producte, l’estimes i el valores”
Notícia següent
Membres vinculats a l’Associació d’Artesania de la Xina visiten la Bisbal com a exemple de World Craft City

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes