• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
Revista del
Baix Empordà
Empordà
Gastronòmic
  • Actualitat
    • Societat
    • Cultura
    • Salut
    • Patrimoni
    • Medi ambient
    • Gavarres
    • Esports
    • A peu pel Baix Empordà
    • A la vila del Peix Fregit
    • Serveis
  • Gastronomia
    • El rebost d’en Llenas
  • Agenda
  • La revista
  • Hemeroteca
  • Llibres
  • Qui som
  • Contacte

S’inicia un projecte pilot d’impuls d’oficis industrials de sectors clau del Baix Empordà

8 de Febrer de 2022

Baix Empordà.- La Diputació de Girona, la Cambra de Comerç de Sant Feliu de Guíxols i el Consell Comarcal del Baix Empordà han aprovat un conveni de col·laboració per a l’execució del projecte pilot d’impuls d’oficis industrials de sectors clau del Baix Empordà.

Aquest conveni és fruit de la taula de reactivació econòmica i social que es va impulsar amb motiu de la Covid-19.
L’objectiu del projecte és identificar els perfils professionals, elaborar una proposta formativa atractiva per al públic potencial, implicar les empreses per possibilitar el desplegament de la formació i la contractació de les persones formades, i orientar professionalment les persones cap a l’àmbit nàutic.
Per assolir els objectius del projecte es durà a terme una formació a mida que contribueixi a la qualificació professional i a la inserció laboral de les persones participants. Així mateix, es vol fomentar la creació i la dinamització d’un espai per posar en comú el treball transversal entre els diferents sectors, el coneixement i el contacte amb altres experiències reeixides, i la formulació d’estratègies concretes per dur a terme les formacions.
El Consell Comarcal del Baix Empordà és el receptor de la subvenció de la Diputació de Girona al projecte de formació.
Precisament en el marc del conveni entre les tres entitats i amb l’objectiu de potenciar els oficis a la comarca, el 31 de gener passat, es va engegar un curs pràctic d’operacions de reparació i manteniment d’embarcacions. Es tracta d’una primera actuació, orientada a quinze persones aturades de la comarca del Baix Empordà que volen professionalitzar-se en el sector nàutic. Aquesta formació es porta a terme a les instal·lacions de la Cambra de Comerç de Sant Feliu de Guíxols i a l’empresa Nautinox. Té una durada de 230 hores, a partir de les quals les persones participants obtindran coneixements de manteniment bàsic de les embarcacions i tasques bàsiques de marineria, així com d’operacions auxiliars de soldadura i fusteria vinculades a la nàutica.
La formació, entre altres matèries, i mitjançant classes teòriques i pràctiques, treballarà aspectes com els elements estructurals del vaixell, el manteniment de l’obra morta d’una embarcació, maquinàries, tipus de soldadures o tipologia de plànols. A més, les persones participants rebran un acompanyament i orientació laboral durant tota la formació i fins a la finalització del programa, amb l’objectiu de facilitar la inserció laboral.
D’aquesta manera, des de la Cambra de Comerç de Sant Feliu de Guíxols i el Consell Comarcal del Baix Empordà també s’estableix un vincle amb l’empresariat, al qual s’informarà dels perfils professionals dels participants en el programa, dels possibles beneficis de la contractació de les persones participants i de la detecció de les noves necessitats del teixit empresarial de la comarca.
La finalitat d’aquesta formació, cofinançada per la Diputació de Girona, la Cambra de Comerç de Sant Feliu de Guíxols i el Consell Comarcal del Baix Empordà, és oferir a l’alumnat l’oportunitat de conèixer el sector nàutic a través de la pràctica, i de cobrir les necessitats de professionals detectades en l’àmbit de la nàutica i la soldadura.
El vicepresident primer de la Diputació de Girona, Pau Presas, ha destacat que amb aquest conveni “fem realitat una de les necessitats del territori expressades en la taula de reactivació econòmica i social de formar persones en situació d’atur per a aprendre un ofici relacionat amb el món de la nàutica i les embarcacions”.
“Aquesta era una demanda del sector i del territori que aconseguim fer realitat conscients que ajudem a una de les indústries importants de la demarcació per generar llocs de treball, riquesa i benestar”, ha afegit el vicepresident primer.
El president de la Cambra de Comerç de Sant Feliu de Guíxols, Eduard Bosch valora molt positivament el fet d’unir esforços institucionals i optimitzar recursos. A més, destaca que “justament una de línies a seguir de la Cambra és la de treballar oferint una formació de qualitat, enfocada a les necessitats reals del mercat laboral en uns moments econòmics i socials gens fàcils”.
Pel que fa al vicepresident primer del Consell Comarcal del Baix Empordà i conseller de Promoció Econòmica, Xavier Dilmé, “unir esforços institucionals i optimitzar recursos sempre és bo, i més encara quan ens permet ajustar la formació a les necessitats reals del mercat laboral en uns moments econòmics i de retruc socials, que no són fàcils a la nostra comarca”.

Aprovació del conveni
La Junta de Govern de la Diputació de Girona, en la sessió ordinària de primer de febrer de 2022, va aprovar aquest conveni entre les tres institucions.
La Diputació de Girona, mitjançant el departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Econòmic Local, dona suport a les polítiques de desenvolupament local i té com a línies d’actuació prioritàries la col·laboració en projectes relacionats amb el foment de la innovació, l’atracció del talent i el desenvolupament econòmic integral i equilibrat dels municipis del seu àmbit territorial.
En aquest sentit, dins les línies estratègiques del servei, hi ha la d’impulsar les polítiques d’innovació i competitivitat a Girona per desenvolupar un territori amb un teixit productiu creatiu i innovador que aporti valor afegit i es posicioni dins l’economia del coneixement.
El Consell Comarcal del Baix Empordà, a través de l’Àrea de Promoció Econòmica, té per objectiu promoure la dinamització econòmica i laboral de la comarca i per això disposa de diferents projectes i serveis d’orientació i assessorament per fomentar l’ocupació i la inserció laboral, a més de serveis de formació per millorar les competències de les persones aturades, treballadors i empresaris, i serveis d’empresa orientats a assessorar per a la creació i la consolidació d’empreses.
La Cambra Oficial de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació de Sant Feliu de Guíxols és una corporació de dret públic que vetlla pels interessos generals de les empreses i que fomenta l’activitat econòmica de la seva demarcació (Cassà de la Selva, Castell – Platja d’Aro – s’Agaró, Llagostera, Sant Feliu de Guíxols, Santa Cristina d’Aro, Tossa de Mar i Vidreres), oferint suport al teixit empresarial, desenvolupant accions formatives, i promocionant i impulsant la indústria, el comerç exterior, el turisme, el comerç interior, els serveis i el sector nàutic.

Arxivat com a: Baix Empordà, Comerç, Serveis, Societat Etiquetat com a: activitats nàutiques, cambra de comerç, col·laboració, Consell Comarcal, conveni, Diputacio Girona, formació, impuls, indústria, ocupació, oficis, projecte, sector nàutic

Reader Interactions

Deixa un comentari Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Barra lateral primària

Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic és una publicació trimestral d’àmbit comarcal de difusió dels valors culturals i històrics del Baix Empordà: el seu patrimoni arquitectònic tan ric –especialment l’iber i el medieval–, els seus paisatges tan admirats –el mar i la muntanya–, així com també els seus personatge i oficis, l’art i la literatura, l’educació, el medi ambient o les tradicions.

#josocemporda
#joemplantoalemporda

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l'Empordà gratuïtament al teu correu

Segueix-nos

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Catalunya News

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l'Empordà gratuïtament al teu correu

Footer

Facebook

Facebook Pagelike Widget

Instagram

"Amanida Emporion", d'@adria.rubio.ruart (xef de @ "Amanida Emporion", d'@adria.rubio.ruart (xef de @leixidarestaurant a @visita_peratallada). Trobareu aquesta i moltes altres receptes al número 23 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina de l'hort", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 77 de la @rbaixemporda, "Parcs i jardins" #gastronomia #cuinacatalana
#lacuinadelhort #receptes
#amanides #peratallada #costabrava #premsacomarcal #empordagastronomic
"Art romànic: Sant Llorenç de les Arenes i Sant "Art romànic: Sant Llorenç de les Arenes i Sant Joan de Foixà", de Pau Roig. Podeu llegir l'article complet al número 77 de la @rbaixemporda, "Parcs i jardins", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 23 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina de l'hort" #artromanic #romàniccatalà
#cultura #historia #patrimoni #espaismedievals #espaismedievalsemporda #santllorençdelesarenes #foixa #costabrava
"Pastisseria Collboni: 134 anys endolcint @visitpa "Pastisseria Collboni: 134 anys endolcint @visitpalamos", de Pau Roig. Podeu llegir l'article complet al número 23 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina de l'hort", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 77 de la @rbaixemporda, "Parcs i jardins" #palamos #pastisseria #pastisseriacollboni #dolços #pastissos #gastronomia #tradicions #historia #fotosantigues #establimentcentenari #cultura #costabrava #premsacomarcal #empordagastronomic
El passeig de la @visitlabisbal a la dècada de 19 El passeig de la @visitlabisbal a la dècada de 1920, amb el quiosc per vendre begudes i gelats. És una de les imatges que il·lustren l'article "Uns espais verds en el record" de Jordi Frigola i Arpa (Historiador i escriptor). El trobareu al número 77 de la @rbaixemporda, "Parcs i jardins", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 23 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina de l'hort" #labisbaldempordà #parcsijardins #passeig #cultura #historia #patrimoni #seglexx #fotosantigues #imatgesantigues #raconsemporda #raconscomarquesgironines #premsacomarcal
A cada número d'Empordà Gastronòmic, l'enòleg A cada número d'Empordà Gastronòmic, l'enòleg de @grauonline Jordi Grau Segarra ens recomana els millors #vins i #caves de l'Empordà: en aquest número, "Terra de Vents" (negre criança del #celleroliveda), "Espelt Solivent Ecològic Blanc" (@cellerespelt) i "Charlotte Rigaud Brut Nature Reserva" (@cavabertha) #doemporda #vinsdelemporda #vinscatalans #vinsdecatalunya #gastronomia #maridatge #cuinacatalana #empordanet #emporda #premsacomarcal #empordagastronomic
El Passeig del Mar de @visitpalamos als anys 1906 El Passeig del Mar de @visitpalamos als anys 1906 i 1914 i a la dècada de 1950. Són algunes de les imatges que il·lustren l'article "Els jardins noucentistes de Palamós dissenyats per Manuel Cases Lamolla" de @gabrielmartinroig. El trobareu al número 77 de la @rbaixemporda, "Parcs i jardins", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 23 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina de l'hort" #palamos #costabrava #seglexx
#passeigdemar #noucentisme #parcsijardins #imatgesantigues #fotosantigues #historia #cultura #disseny #premsacomarcal
Amanida de mongeta verda fina, bonítol i salsa de Amanida de mongeta verda fina, bonítol i salsa de iogurt i alvocat, de @quimcasellas.casamar (xef del @casamarllafranc a @visitapalafrugell). Trobareu aquesta i moltes altres receptes refrescants per aquest estiu al número 23 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina de l'hort", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 77 de la @rbaix, "Parcs i jardins" #lacuinadelhort #gastronomia #cuinacatalana #cuinaempordanesa #cuinaempordanet #amanida #menjardecollons #costabrava#llafranc #premsacomarcal
"La 'plaça' de @santacristina_aj", de @gloriajara "La 'plaça' de @santacristina_aj", de @gloriajaraalberti. Podeu llegir l'article complet al número 77 de la @rbaixemporda, "Parcs i jardins", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 23 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina de l'hort" #santacristinadaro #places #parcsijardins #historia #patrimoni #cultura #espaisnaturals #fotosantigues #costabrava #premsacomarcal
"Les cassoles del nou Restaurant Botiga comencen a "Les cassoles del nou Restaurant Botiga comencen a fer @xupxupalafrugell", de Jazmina Caballero. Podeu llegir l'article complet al número 23 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina de l'hort", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 77 de la @rbaixemporda, "Parcs i jardins" #palafrugell #gastronomia #cuinacatalana
#cuinacat #menjardecollons #cuinatradicional #lacuinadelhort #costabrava #premsacomarcal
El mas Cassà dels Masos de Pals. És una de les i El mas Cassà dels Masos de Pals. És una de les imatges que il·lustren l'article "Jardins i parcs de @visitpals" de @narcissubirana, que trobareu al número 77 de la @rbaixemporda, "Parcs i jardins", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 23 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina de l'hort" #pals #masosdepals #costabrava #parcsijardins #natura #cultura #historia #patrimoninatural #premsacomarcal
"El parc municipal de can Prats de la Carrera", de "El parc municipal de can Prats de la Carrera", de Ramir Lacasa. Podeu llegir l'article complet al número 77 de la @rbaixemporda, "Parcs i jardins", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 23 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina de l'hort" #palafrugell #parcsijardins #natura #urbanisme #cultura #historia #fotosantigues #seglexx #premsacomarcal
"Fulles tendres, morro de bacallà, espinacs i cir "Fulles tendres, morro de bacallà, espinacs i cirereta", de @jordvallespi (xef del restaurant @pahissadelmas a @visitpals). Trobareu aquesta i moltes altres receptes al número 23 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina de l'hort", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 77 de la @rbaixemporda, "Parcs i jardins" #gastronomia #cuinaempordanesa #quermanygastronòmic #cuinacatalana #receptes #bacalla #lacuinadelhort #empordanet #costabrava #premsacomarcal #empordagastronomic #menjarbé
Paratge natural de Riuet, a l'extrem sud de la bad Paratge natural de Riuet, a l'extrem sud de la badia de @visitplatjadaro (actual Port d'Aro), a la dècada de 1920. Imatge de l'Arxiu Municipal de Castell-Platja d'Aro que il·lustra l'article "El Parc dels Estanys, la història d'una lluita", de Carlos Alvarez-Cros i @ramotgarcia (@grupnaturasterna). El podeu llegir al número 77 de la @rbaixemporda, "Parcs i jardins", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 23 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina de l'hort" #platjadaroturisme #castellplatjadaro #portdaro #grupdenaturasterna #imatgesantigues #fotosantigues #seglexx #natura #espaisnaturals #costabrava #emporda #paisatge #premsacomarcal
"Conserva de formatge fresc, tàrtar de carbassó "Conserva de formatge fresc, tàrtar de carbassó marinat amb pesto i gamba blanca", de @tomasbrull (xef de @lacalataverna a @visitpalamos). Trobareu aquesta i moltes altres receptes al número 23 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina de l'hort", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 77 de la @rbaixemporda, "Parcs i jardins" #lacuinadelhort #gastronomia #cuinacatalana #cuinaempordanet #receptes #palamós #costabrava #premsacomarcal
Vista del passeig de Mar des del Casino dels Nois Vista del passeig de Mar des del Casino dels Nois (1900-1910). Imatge d'Amadeu Mauri (Fons Josep Escortell Cerqueda, AMSFG) que il·lustra l'article "Un passeig pels jardins de Sant Feliu de Guíxols" de Pau Roig. El trobareu al número 77 de la @rbaixemporda, "Parcs i jardins", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 23 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina de l'hort" #parcsijardins #cultura #historia #urbanisme #santfeliudeguixols #guixols #passeigdemar #fotosantigues #imatgesantigues #seglexx #costabrava #emporda  #premsacomarcal
"Aptenia cordifolia (L.f.)" i "Amanida verda de cu "Aptenia cordifolia (L.f.)" i "Amanida verda de cullera amb flors d'aptènia", de @iolandabustos (Xef biodinàmica especialitzada en flora comestible). Trobareu l'article i la recepta al número 23 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina de l'hort", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 77 de @rbaixemporda, "Parcs i jardins" #empordagastronomic #gastronomia #lacuinadelhort #horta #natura #amanida #receptes #menjardecollons #paisatgesdecataluya #cuinacatalana #floracatalana #cultura #premsacomarcal
L'església de Sant Andreu de Pedrinyà, a La Pera L'església de Sant Andreu de Pedrinyà, a La Pera. Una imatge de Pau Roig que il·lustra l'article de Temi Vives "Els humans necessitem parcs i jardins", que trobareu al número 77 de la @rbaixemporda, "Parcs i jardins", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 23 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina de l'hort" #parcsijardins #natura #espaisnaturals #jardins #flors #cultura #historia #patrimoni #lapera #pedrinyà #costabrava #raconsemporda #raconscomarquesgironines #queboniceslempordà
Ja es poden trobar a tots els quioscos i llibrerie Ja es poden trobar a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda els nous números de @rbaixemporda i Empordà Gastronòmic, "Parcs i jardins" i "La cuina de l'hort" #empordà #cultura #historia #patrimoni #parcsijardins #natura #gastronomia #cuinacatalana #cuinaempordanesa #doemporda #hort #horta #costabrava #premsacomarcal #llegirencatalà
Presentació aquest migdia a Romanyà de la Selva Presentació aquest migdia a Romanyà de la Selva del llibret “La prehistòria i l’antiguitat al @santacristina_aj. Recull de documents sobre l’època”, de Xavier Niell i Ciurana, novè títol de la Col·lecció de Temes Cristinencs de l'@arxiu_santacristina. Molt bona feina! #santacristinadaro #romanyadelaselva #baixemporda #costabrava #prehistoria #megalitisme #antiguitat #historia #gavarres #cultura #patrimoni
L'escriptor i fotògraf @estevajordi exposa "L'imp L'escriptor i fotògraf @estevajordi exposa "L'impuls nòmada" al #palausolterra de la @fundacio.vila.casas a l'@ajtorroella fins al 27 de novembre. La inauguració és aquest dissabte a les 12h  #torroellademontgri #baixemporda #vilacasas #fundaciovilacasas #cultura #fotografia #artcontemporani #nomadlife #nomada #premsacomarcal

Twitter

A Twitter List by jordimolins

Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic
Tel. 646554923 · redaccio@revistabaixemporda.cat · www.revistabaixemporda.cat · www.empordagastronomic.cat
BAIX EMPORDÀ

Utilitzem galetes (cookies) per poder oferir la millor experiència al nostre web. Si hi continua navegant assumim que hi està d'acord.AcceptarPolítica de privadesa