• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
Revista del
Baix Empordà
Empordà
Gastronòmic
  • Actualitat
    • Societat
    • Cultura
    • Salut
    • Patrimoni
    • Medi ambient
    • Gavarres
    • Esports
    • A peu pel Baix Empordà
    • A la vila del Peix Fregit
    • Serveis
  • Gastronomia
    • El rebost d’en Llenas
  • Agenda
  • La revista
  • Hemeroteca
  • Llibres
  • Qui som
  • Contacte

S’inicia un projecte pilot d’impuls d’oficis industrials de sectors clau del Baix Empordà

8 de Febrer de 2022

Baix Empordà.- La Diputació de Girona, la Cambra de Comerç de Sant Feliu de Guíxols i el Consell Comarcal del Baix Empordà han aprovat un conveni de col·laboració per a l’execució del projecte pilot d’impuls d’oficis industrials de sectors clau del Baix Empordà.

Aquest conveni és fruit de la taula de reactivació econòmica i social que es va impulsar amb motiu de la Covid-19.
L’objectiu del projecte és identificar els perfils professionals, elaborar una proposta formativa atractiva per al públic potencial, implicar les empreses per possibilitar el desplegament de la formació i la contractació de les persones formades, i orientar professionalment les persones cap a l’àmbit nàutic.
Per assolir els objectius del projecte es durà a terme una formació a mida que contribueixi a la qualificació professional i a la inserció laboral de les persones participants. Així mateix, es vol fomentar la creació i la dinamització d’un espai per posar en comú el treball transversal entre els diferents sectors, el coneixement i el contacte amb altres experiències reeixides, i la formulació d’estratègies concretes per dur a terme les formacions.
El Consell Comarcal del Baix Empordà és el receptor de la subvenció de la Diputació de Girona al projecte de formació.
Precisament en el marc del conveni entre les tres entitats i amb l’objectiu de potenciar els oficis a la comarca, el 31 de gener passat, es va engegar un curs pràctic d’operacions de reparació i manteniment d’embarcacions. Es tracta d’una primera actuació, orientada a quinze persones aturades de la comarca del Baix Empordà que volen professionalitzar-se en el sector nàutic. Aquesta formació es porta a terme a les instal·lacions de la Cambra de Comerç de Sant Feliu de Guíxols i a l’empresa Nautinox. Té una durada de 230 hores, a partir de les quals les persones participants obtindran coneixements de manteniment bàsic de les embarcacions i tasques bàsiques de marineria, així com d’operacions auxiliars de soldadura i fusteria vinculades a la nàutica.
La formació, entre altres matèries, i mitjançant classes teòriques i pràctiques, treballarà aspectes com els elements estructurals del vaixell, el manteniment de l’obra morta d’una embarcació, maquinàries, tipus de soldadures o tipologia de plànols. A més, les persones participants rebran un acompanyament i orientació laboral durant tota la formació i fins a la finalització del programa, amb l’objectiu de facilitar la inserció laboral.
D’aquesta manera, des de la Cambra de Comerç de Sant Feliu de Guíxols i el Consell Comarcal del Baix Empordà també s’estableix un vincle amb l’empresariat, al qual s’informarà dels perfils professionals dels participants en el programa, dels possibles beneficis de la contractació de les persones participants i de la detecció de les noves necessitats del teixit empresarial de la comarca.
La finalitat d’aquesta formació, cofinançada per la Diputació de Girona, la Cambra de Comerç de Sant Feliu de Guíxols i el Consell Comarcal del Baix Empordà, és oferir a l’alumnat l’oportunitat de conèixer el sector nàutic a través de la pràctica, i de cobrir les necessitats de professionals detectades en l’àmbit de la nàutica i la soldadura.
El vicepresident primer de la Diputació de Girona, Pau Presas, ha destacat que amb aquest conveni “fem realitat una de les necessitats del territori expressades en la taula de reactivació econòmica i social de formar persones en situació d’atur per a aprendre un ofici relacionat amb el món de la nàutica i les embarcacions”.
“Aquesta era una demanda del sector i del territori que aconseguim fer realitat conscients que ajudem a una de les indústries importants de la demarcació per generar llocs de treball, riquesa i benestar”, ha afegit el vicepresident primer.
El president de la Cambra de Comerç de Sant Feliu de Guíxols, Eduard Bosch valora molt positivament el fet d’unir esforços institucionals i optimitzar recursos. A més, destaca que “justament una de línies a seguir de la Cambra és la de treballar oferint una formació de qualitat, enfocada a les necessitats reals del mercat laboral en uns moments econòmics i socials gens fàcils”.
Pel que fa al vicepresident primer del Consell Comarcal del Baix Empordà i conseller de Promoció Econòmica, Xavier Dilmé, “unir esforços institucionals i optimitzar recursos sempre és bo, i més encara quan ens permet ajustar la formació a les necessitats reals del mercat laboral en uns moments econòmics i de retruc socials, que no són fàcils a la nostra comarca”.

Aprovació del conveni
La Junta de Govern de la Diputació de Girona, en la sessió ordinària de primer de febrer de 2022, va aprovar aquest conveni entre les tres institucions.
La Diputació de Girona, mitjançant el departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Econòmic Local, dona suport a les polítiques de desenvolupament local i té com a línies d’actuació prioritàries la col·laboració en projectes relacionats amb el foment de la innovació, l’atracció del talent i el desenvolupament econòmic integral i equilibrat dels municipis del seu àmbit territorial.
En aquest sentit, dins les línies estratègiques del servei, hi ha la d’impulsar les polítiques d’innovació i competitivitat a Girona per desenvolupar un territori amb un teixit productiu creatiu i innovador que aporti valor afegit i es posicioni dins l’economia del coneixement.
El Consell Comarcal del Baix Empordà, a través de l’Àrea de Promoció Econòmica, té per objectiu promoure la dinamització econòmica i laboral de la comarca i per això disposa de diferents projectes i serveis d’orientació i assessorament per fomentar l’ocupació i la inserció laboral, a més de serveis de formació per millorar les competències de les persones aturades, treballadors i empresaris, i serveis d’empresa orientats a assessorar per a la creació i la consolidació d’empreses.
La Cambra Oficial de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació de Sant Feliu de Guíxols és una corporació de dret públic que vetlla pels interessos generals de les empreses i que fomenta l’activitat econòmica de la seva demarcació (Cassà de la Selva, Castell – Platja d’Aro – s’Agaró, Llagostera, Sant Feliu de Guíxols, Santa Cristina d’Aro, Tossa de Mar i Vidreres), oferint suport al teixit empresarial, desenvolupant accions formatives, i promocionant i impulsant la indústria, el comerç exterior, el turisme, el comerç interior, els serveis i el sector nàutic.

Arxivat com a: Baix Empordà, Comerç, Serveis, Societat Etiquetat com a: activitats nàutiques, cambra de comerç, col·laboració, Consell Comarcal, conveni, Diputacio Girona, formació, impuls, indústria, ocupació, oficis, projecte, sector nàutic

Reader Interactions

Deixa un comentari Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Barra lateral primària

Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic és una publicació trimestral d’àmbit comarcal de difusió dels valors culturals i històrics del Baix Empordà: el seu patrimoni arquitectònic tan ric –especialment l’iber i el medieval–, els seus paisatges tan admirats –el mar i la muntanya–, així com també els seus personatge i oficis, l’art i la literatura, l’educació, el medi ambient o les tradicions.

#josocemporda
#joemplantoalemporda

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l'Empordà gratuïtament al teu correu

Segueix-nos

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Catalunya News

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l'Empordà gratuïtament al teu correu

Footer

Facebook

Facebook Pagelike Widget

Instagram

"Amanida de col macerada amb cítrics, arbequina i "Amanida de col macerada amb cítrics, arbequina i flors amb verat semi curat”, de @iolandabustos (xef biodinàmica, especialista en flora comestible). Trobareu aquesta i moltes altres receptes al número 25 d’Empordà Gastronòmic, “Sopes i brous”, ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 79 de @rbaixemporda, “Infants d’ahir i d’avui” #empordagastronomic #gastronomia #cuinacatalana #cuinaambflors #cuinatradicional #receptes #floracatalana #costabrava #premsacomarcal
Mossèn "Gumersindo" Vilagran va crear una escola Mossèn "Gumersindo" Vilagran va crear una escola mixta a Bell·lloc, va ajudar a restaurar diversos jaciments prehistòrics... Imatge de l'@arxiu_santacristina que il·lustra l'article "La infància a Romanyà de la Selva al segle XX", de @gloriajaraalberti. El trobareu al número 79 de la @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous" #romanyadelaselva #santacristinadaro #educació #ensenyament #cultura #historia #infants #infancia #patrimoni #seglexx #costabrava #premsacomarcal
Carme Àvila i @carmeferres, promotores del fumet Carme Àvila i @carmeferres, promotores del fumet de peix "La Mar de Dones". Podeu llegir l'entrevista de Jazmina Caballero amb @teresaferres64, una de les fundadores de la cooperativa @lamardedones, al número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 79 de @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui" #sopesibrous #fumet #peix #pesca #pescadors #gastronomia #cuinamarinera #cuinatradicional #km0 #palamos #costabrava
"Josep Dalmau i Carles, fill de Sant Cebrià dels "Josep Dalmau i Carles, fill de Sant Cebrià dels Alls", de @narcissubirana. Podeu llegir l'article complet al número 79 de la @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous" #santcebriàdelsalls
#Gavarres #educació #ensenyament #infants #cultura #historia #seglexx #costabrava #premsacomarcal
"Peix de sopa", d'Alfons Garrido (@museudelapesca "Peix de sopa", d'Alfons Garrido (@museudelapesca de @visitpalamos). Podeu llegir l'article complet al número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 79 de @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui" 
#gastronomia #cuinacatalana #cuinatradicional #pesca #pescadors #cuinamarinera #sopesibrous #sopadepeix #receptes #cultura #patrimoni #palamos #costabrava #empordagastronomic #premsacomarcal
"Néixer en un medi aquàtic a l'Hospital de Palam "Néixer en un medi aquàtic a l'Hospital de Palamós. Entrevista a Yolanda Casabella Casares, coordinadora de les llevadores", de @rosamariamasana. Podeu llegir l'article complet al número 79 de la @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous" #salut #maternitat #hospitaldepalamos #naixement #infants #mare #premsacomarcal
"Recupereu les sopes de peix!", d'@abrahamsimon793 "Recupereu les sopes de peix!", d'@abrahamsimon7932. Podeu llegir l'article complet al número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 79 de @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui" #empordagastronomic #gastronomia #sopesibrous #sopes #pesca #peix #sopesdepeix #cuinacatalana #receptes #cuinaempordanesa #cuinatradicional #costabrava #premsacomarcal
"El joc i els infants. Jocs d'ahir i d'avui", de F "El joc i els infants. Jocs d'ahir i d'avui", de Francesca Ríos i Ullastres (Mestra, Llicenciada en Història- Centre d'Estudis Calongins @colonico1980). Podeu llegir l'article complet al número 79 de la @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous" #cultura #historia
#patrimoni #infants #jocsinfantils#jocs #seglexx #fotosantigues #imatgesantigues #costabrava #premsacomarcal
"Les sopes", de @fabregajaume. Podeu llegir l'arti "Les sopes", de @fabregajaume. Podeu llegir l'article complet al número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 79 de @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui" #sopesibrous #sopes #gastronomia #receptes #cuinacatalana #cuinatradicional #cuinaempordanesa #historia #cultura #patrimoni #empordagastronomic #emporda #premsacomarcal
Bones festes i un millor any 2023! #revistabaixemp Bones festes i un millor any 2023!
#revistabaixemporda #empordagastronomic #baixemporda #cultura #historia #gastronomia #patrimonicultural #patrimoninatural #gastronomia #cuinacatalana #cuinaempordanesa #premsacomarcal #feliç2023 #bonesfestes #bonnadal
"Els fills de la foscor: nens abandonats o de pare "Els fills de la foscor: nens abandonats o de pares incògnits (segles XVI-XIX)", de Ramir Lacasa. Podeu llegir l'article complet al número 79 de la @rbaixemporda, "Infants d'ahir i d'avui", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 25 d'Empordà Gastronòmic, "Sopes i brous" #infants #nensabandonats #historia #palafrugell #seglexix #seglexviii #seglexvii #maternitat #poblespetits #parròquies #premsacomarcal
Acabades de sortir del forn! A partir de demà pod Acabades de sortir del forn! A partir de demà podeu començar a trobar a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda els nous números de @rbaixemporda i Empordà Gastronòmic, "Infants d'ahir i d'avui" i "Sopes i brous" #cultura #historia #infants #educació #ensenyament #patrimoni #gastronomia #cuinacatalana #cuinatradicional #sopes #receptes #costabrava #premsacomarcal
"La gamba blanca, la nova promesa del sector pesqu "La gamba blanca, la nova promesa del sector pesquer", d'Alfons Garrido (@museudelapesca de @visitpalamos). Podeu llegir l'article complet al número 24 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina del peix", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 78 de @rbaixemporda, "Crònica negra" #pesca #pescadors #lacuinadelpeix #cuinamarinera #cuinamediterrania #gastronomia #museudelapesca #palamos #costabrava #premsacomarcal
"Georgina Regàs tenia un llimoner a l'eixida", de "Georgina Regàs tenia un llimoner a l'eixida", de @marti.sabria. Podeu llegir l'article complet al número 24 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina del peix", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 78 de la @rbaixemporda, "Crònica negra" #cuinatradicional #cuinaempordanesa
#cuinadelesàvies #confitures #gastronomia #homenatge #donesambempenta #donescuineres #gastronomia #costabrava #premsacomarcal #empordagastronomic
Castell de Foixà" (c. 1945), pintura de José M. Castell de Foixà" (c. 1945), pintura de José M. Mascort, Col·lecció privada Mascort, Barcelona. És una de les imatges que il·lustren l'article "El castell de Foixà", de Pau Roig (periodista i escriptor). El podeu llegir al número 78 de la @rbaixemporda, "Crònica negra", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 24 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina del peix" #foixa #espaismedievals #castellsdelempordà #patrimoni #patrimonicultural #historia #historiamedieval #castelldefoixà #emporda #costabrava #pinturacatalana #fundaciomascort #premsacomarcal #paisatgesdecataluya #queboniceslempordà
"El viatge dels empordanesos a les Amèriques", d' "El viatge dels empordanesos a les Amèriques", d'@adria.rubio.ruart (xef de l'@leixidarestaurant a @visita_peratallada). Podeu trobar aquesta i moltes altres receptes al número 24 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina del peix", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 78 de @rbaix, "Crònica negra" #peratallada #forallac #gastronomia #cuinacatalana #cuinamarinera #lacuinadelpeix #menjardecollons #receptes #turbot #peix #pesca #pescadors #costabrava #premsacomarcal
"Un tastet d’indika. Menjar i beure en època ib "Un tastet d’indika. Menjar i beure en època ibèrica”: Excel·lent vermut aquest diumenge al migdia al @macullastret de la mà de @iolandabustos i @_lagastronomica en el marc del festival #somcultura del Patronat de turisme @costabravapirineu. Una gran experiència! #ullastret #ibers #indiketes #arqueologia #historia #cultura #patrimoni #gastronomia #cuinaantiga#menjardecollons #cuinaambflors #baixemporda #costabrava
Targeta postal de fotografia Granés del paratge d Targeta postal de fotografia Granés del paratge de Treumal de Calonge a principis de la dècada de 1950. És una de les imatges que il·lustren l'article "Calonge i Sant Antoni: estiuejants a Treumal (1889-1936)" d'Esther Loaisa i Joan Molla (Ateneu Popular de @calongesantantoni). Podeu llegir l'article al número 78 de la @rbaixemporda, "Crònica negra", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 24 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina del peix" #calongeisantantoni #treumal #platges #costabrava #1950s #fotosantigues #imatgesantigues #seglexx #cultura #historia #patrimoni #turisme #premsacomarcal
"@bodegamasoller, un celler singular i amb una for "@bodegamasoller, un celler singular i amb una forta personalitat", de Pau Roig. Podeu llegir l'entrevista amb Jordi Esteve (gerent), Astrid Caritg (sommelier i responsable comercial) i Marta Arenós (enòloga) al número 24 d'Empordà Gastronòmic, "La cuina del peix", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 78 de la @rbaixemporda, "Crònica negra" #torrent #doemporda #vinsdoemporda #vinsdelemporda #gastronomia #cellers #enologia #enogastronomia #costabrava #empordagastronomic
Primícia mundial ahir al vespre al @masmolla de @ Primícia mundial ahir al vespre al @masmolla de @calongesantantoni durant la celebració del "Cap de setmana del Vi de Pagès 2022", amb el tast exclusiu del vi monovarietal de picapolla moscatella, una varietat blanca de raïm inèdita i mai abans detectada fins a l'estudi iniciat l'any 2019 per Pedro Balda de la @unirioja. Molt bona feina! #videpagès #vinscatalans #pagesia #raim #vinsempordanesos #picapolla #calonge #masmolla #calongeisantantoni #baixemporda #costabrava #premsacomarcal

Twitter

A Twitter List by jordimolins

Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic
Tel. 646554923 · redaccio@revistabaixemporda.cat · www.revistabaixemporda.cat · www.empordagastronomic.cat
BAIX EMPORDÀ

Utilitzem galetes (cookies) per poder oferir la millor experiència al nostre web. Si hi continua navegant assumim que hi està d'acord.AcceptarPolítica de privadesa