SOS Costa Brava denuncia que l’Ajuntament de Begur “insisteix” en edificar al Puig Montcal

Begur (ACN).- Salvem Begur, juntament amb Ecologistes en Acció i SOS Costa Brava, denuncien el que consideren un “nou intent” de l’Ajuntament de Begur d’edificar a la part alta del Puig Montcal, amb l’ordenació de nou parcel·les.

Els ecologistes alerten que el consistori pretén aprovar definitivament al ple d’aquest dimarts la modificació del Pla Parcial Montcal 2 per adaptar-lo al Pla director urbanístic, que “requeria la seva no edificació i qualificació com a espais lliures i zones verdes“. Asseguren que es tracta del tercer intent després que les altres dues aprovacions inicials quedessin aturades en els tràmits d’informació pública, per les al·legacions de les entitats i els “informes desfavorables de Medi Ambient“.
En un comunicat, les entitat afirmen que la urbanització d’aquests terrenys comportaria “greus irregularitats“. Entre elles, l’afectació al PEIN Muntanyes de Begur per “permetre edificar terrenys dotats de protecció especial i inclosos a l’Espai d’Interès Natural“; l’afectació de la Xarxa Natura 2000 i d’un hàbitat d’interès prioritari o la “infracció del Pla Territorial Parcial de les comarques gironines que classifica els terrenys com a sistema d’espais oberts“.
Per tot plegat, reclamen al Secretari Municipal de l’Ajuntament que “formuli advertiment de possible il·legalitat” sobre l’acord d’aprovació abans de sotmetre’l a votació del ple.

Tags: Ajuntament de Begur, begur, denúncia, ecologistes, edificació, espais naturals, medi ambient, societat, SOS Costa Brava, urbanisme, urbanització

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
L’hostaleria de Palamós, indignada per l’apagada de llum del dissabte a la nit
Notícia següent
Investiguen un nou cas de punxada a una noia de 14 anys durant la festa major de Castelló d’Empúries

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes