• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
Revista del
Baix Empordà
Empordà
Gastronòmic
  • Actualitat
    • Societat
    • Cultura
    • Salut
    • Patrimoni
    • Medi ambient
    • Gavarres
    • Esports
    • A peu pel Baix Empordà
    • A la vila del Peix Fregit
    • Serveis
  • Gastronomia
    • El rebost d’en Llenas
  • Agenda
  • La revista
  • Hemeroteca
  • Llibres
  • Qui som
  • Contacte

Tornen els premis de Palafrugellenc de l’Any i Peix Fregit

17 de Desembre de 2021

Palafrugell.- El proper diumenge 19 de desembre, tindrà lloc l’acte de presentació del llibre “Crònica d’un any 2021” i el tradicional lliurament dels premis “Peix Fregit” i “Palafrugellenc de l’Any”, organitzat per l’Equip Crònica d’un Any i Edicions Baix Empordà, amb el suport de l’Ajuntament de Palafrugell.

El “Crònica d’un Any” recull les notícies que han tingut lloc a la vila al llarg dels darrers dotze mesos, amb un munt d’il·lustracions. La presentació del llibre d’enguany, que arriba a la 39a edició, anirà a càrrec de l’escriptor Miquel Martin. L’acte serà a porta tancada i només s’hi podrà accedir amb invitació.
El desembre del 2020, la presentació del llibre i l’anunci dels guardonats amb els Premis Peix Fregit es va haver de fer de manera virtual, a causa de la pandèmia. En la gala del 19 de desembre s’entregaran, doncs, els guardons corresponents al 2020 i al 2021.
El premi Peix Fregit 2021 a una trajectòria serà atorgat a Martí Sabrià Deulofeu i els guardons Palafrugellenc de l’Any seran lliurats a: Rosa Jorba Duran, Conxa Saurí Ros, Nacho Pascual Cereceda, Eva Buenaventura Margalef, Ràdio Capital, Agustí Fernández Carretero, Carme Farrarons Torró, Mariona Reig Massot, Jordi Rubau, Josep M. Batlle i Jordi Grau, del grup d’havaneres Arjau, Teresa Juvé Acero i Lluís Molinas Falgueras. El premi a la Millor Iniciativa de l’Any 2021 recau en l’Agrupació Excursionista de Palafrugell. També hi haurà una menció especial per a Ràdio Palafrugell, en l’any del seu 40è aniversari.

Premi Peix Fregit 2021 a una trajectòria: Martí Sabrià Deulofeu
El seu nom ressona fort a la indústria turística catalana. Aquest any s’ha jubilat deixant un llegat d’iniciatives turístic-culturals a Palafrugell i al Baix Empordà, com ara el Festival de Cap Roig, la campanya gastronòmica de La Garoinada, la Cantada d’Havaneres de Calella, les Diades de Tardor o Ia Nit de Jazz. Impulsor també del Patronat de Turisme de Palafrugell i de l’Aula Gastronòmica de l’Empordà, ha exercit durant més de quatre dècades com a director del Grup Costa Brava Centre. Tots aquesta anys dedicats a la gestió turística l’han convertit en un dels assessors del sector més reputats del país.

Millor iniciativa de l’any 2021: Agrupació Excursionista de Palafrugell
Pel seu projecte de recuperació i restauració d’algunes de les fonts més emblemàtiques de Palafrugell.

Palafrugellencs de l’any 2021:
Rosa Jorba Duran
: mestra pastissera, cuinera i copropietària del restaurant Pa i Raïm, per la seva implicació en la sostenibilitat i en la reducció del malbaratament alimentari.
Conxa Saurí Ros: per la seva carrera i gran tasca a l’Arxiu Municipal en la conservació, consulta i difusió de documents i imatges que relaten la crònica de la vida de Palafrugell.
Nacho Pascual Cereceda: especialista en medicina de família i comunitària, com a responsable de l’àrea bàsica de salut de Palafrugell va impulsar unes campanyes de conscienciació sobre com ajudar a frenar la pandèmia de Covid-19.
Eva Buenaventura Margalef: per la iniciativa ciutadana “Jo camino, jo recullo”, que consisteix a recollir brossa allà on en troben, tot caminant i fent rutes.
Ràdio Capital: aquesta associativa sense ànim de lucre, amb seu a Palafrugell, ha estat reconeguda amb diferents premis, també promou una escola de ràdio i periodisme digital.
Agustí Fernández Carretero: per la seva tasca professional apostant per la renovació de les Festes de Primavera de Palafrugell i la consecució de la declaració del Carroussel Costa Brava com a Element Festiu Tradicional d’Interès Nacional, inventariat al Patrimoni Festiu de Catalunya.
Carme Farrarons Torró: per la promoció de la literatura i l’art local des de diferents espais de l’Hotel Llevant de Llafranc, com ara la sala d’exposicions del Plafó de la Blanca i la recentment inaugurada sala de lectura dedicada a l’escriptor britànic Tom Sharpe.
Mariona Reig Massot: mestra jubilada, per la seva impecable tasca en matèria d’educació i també en defensa de la llibertat d’expressió.
Jordi Rubau, Josep M. Batlle i Jordi Grau, el Grup Arjau: acaben de publicar el seu cinquè treball discogràfic, coincidint amb la celebració del 25è aniversari de la formació.
Teresa Juvé Acero: escriptora i pedagoga, continua, als seus cent anys, amb la passió per escriure. Establerta a Esclanyà, és autora de nombrosos llibres, entre ells la sèrie de novel·les policíaques sobre el portantveus Jaume Plagumà, ambientades a la Catalunya del segle XVI.
Lluís Molinas Falgueras: escriptor, periodista, editor, col·leccionista i, sobretot, una persona estretament vinculada al món del teatre amateur de Palafrugell, ha fet la cessió a l’Arxiu Municipal del seu valuós fons documental, recollit durant dècades.

Menció especial 2021: Ràdio Palafrugell
L’emissora municipal porta 40 anys al servei de la ciutadania de Palafrugell. Pels seus locutoris han passat nombrosos col·laboradors que posteriorment han fet el salt a l’àmbit professional del periodisme, i la plantilla actual manté l’esperit d’entretenir i informar de manera extensa sobre els esdeveniments que tenen lloc en el municipi.

Arxivat com a: Baix Empordà, Cultura, Societat Etiquetat com a: Crònica d'un any, cultura, Palafrugell, palafrugellenc de l'any, Premis, presentacio, reconeixement, societat

Reader Interactions

Deixa un comentari Cancel·la les respostes

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Barra lateral primària

Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic és una publicació trimestral d’àmbit comarcal de difusió dels valors culturals i històrics del Baix Empordà: el seu patrimoni arquitectònic tan ric –especialment l’iber i el medieval–, els seus paisatges tan admirats –el mar i la muntanya–, així com també els seus personatge i oficis, l’art i la literatura, l’educació, el medi ambient o les tradicions.

#josocemporda
#joemplantoalemporda

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l'Empordà gratuïtament al teu correu

Segueix-nos

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Catalunya News

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l'Empordà gratuïtament al teu correu

Footer

Facebook

Facebook Pagelike Widget

Instagram

Treballadors de la fàbrica Conrado Vilar de @calo Treballadors de la fàbrica Conrado Vilar de @calongesantantoni a la dècada de 1930. Autor desconegut, fons Josep Fort. És una de les imatges que il·lustren l'article "Visió històrica de la fàbrica de suro de can Conrado Vilar" de Víctor Pou, que trobareu al número 80 de la @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles"
#suro #calongeisantantoni #fabrica #historia #industria #seglexx #fotosantigues #costabrava #gavarres #premsacomarcal
El congre, sabor i tradició en hores baixes", d'A El congre, sabor i tradició en hores baixes", d'Alfons Garrido (@museudelapesca de @visitpalamos). Podeu llegir l'article complet al número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 80 de @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava"
#empordagastronomic #gastronomia #pesca #congre #cuinamarinera #cuinatradicional #cuinadepescadors #peix #palamós #costabrava #premsacomarcal
La barraca de les Rabioses és un dels 554 element La barraca de les Rabioses és un dels 554 elements patrimonials que recull fins ara l'inventari de patrimoni cultural del Parc natural del Montgrí @pnmmbt realitzat per l'arqueòleg Ferran Codina. Tota la informació al número 80 de la @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles"
#montgri #parcnaturaldelmontgrí #torroellademontgri #ullà #bellcairedemporda #lescala #patrimoni #patrimonicultural #pedraseca #cultura #historia #costabrava #premsacomarcal
"Cocotxes de bacallà amb pil-pil, all, bitxo i tòfona", de Dovarly Muñoz i Miguel Garcia (xefs del restaurant @kaospalamos a @visitpalamos). Trobareu aquesta i moltes altres receptes al número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 80 de @rbaix, "Espies a la Costa Brava"
#empordagastronomic #gastronomia #cuinacatalana #receptes #bacalla#cocotxas #palamos #costabrava #premsacomarcal
Foto de Santa Cristina d'Aro de Pere Rigau Roch de Foto de Santa Cristina d'Aro de Pere Rigau Roch de la dècada de 1940 feta des de Salom. És una de les imatges que il·lustren l’article “Santa Cristina d’Aro a finals del segle XIX” de @gloriajaraalberti, que trobareu al número 80 de la @rbaixemporda, “Espies a la Costa Brava”, ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 26 d’Empordà Gastronòmic, “Xefles"
#santacristinadaro #seglexx #historia #territori #fotosantigues #queboniceslempordà #costabrava #premsacomarcal
"Musclos amb salsa marinera", de @quimcasellas.cas "Musclos amb salsa marinera", de @quimcasellas.casamar (xef del restaurant @casamarllafranc a @visitapalafrugell). Trobareu aquesta i moltes altres receptes al número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 80 de @rbaix, "Espies a la Costa Brava"
#empordagastronomic #gastronomia #musclos #cuinamarinera #receptes #costabrava #premsacomarcal
El Cabo San Vicente des del passeig marítim de @v El Cabo San Vicente des del passeig marítim de @visitpalamos (1967). Imatge del Fons Collell que il·lustra l'article "Creuers turístics a Palamós (1928-2022)", de @joaquimserrabech (Associació Gironina d'Amics de la Mar). El trobareu al número 80 de la @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles"
#palamós #passeigdemar #turisme #creuers #historia #costabrava #fotosantigues #premsacomarcal
"Arròs carnaroli, galta de vedella, tòfona, roma "Arròs carnaroli, galta de vedella, tòfona, romaní i xocolata", de @jordvallespi (xef del restaurant @pahissadelmas a @visitpals). Trobareu aquesta i moltes altres receptes al número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 80 de @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava"
#empordagastronomic #gastronomia #pals #arrosdepals #cuinacatalana #cuinaempordanesa #receptes #costabrava #premsacomarcal
"Vestint la Mort: evolució històrica del vestuar "Vestint la Mort: evolució històrica del vestuari de la Dansa de la Mort de la @processo_verges", de @francesc.bosch.torrent (Professor d'història i cronista). Podeu llegir l'article complet al número 80 de la @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles"
#verges #setmanasanta #dansadelamort #processo #cultura #historia #tradició #vestuari #costabrava #premsacomarcal
"Conill a la caçadora amb carxofes, cansalada fre "Conill a la caçadora amb carxofes, cansalada fresca i cargols", de @tomasbrull (xef de @lacalataverna a @visitpalamos). Trobareu aquesta i moltes altres receptes al número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles", ja la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 80 de la @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava"
#gastronomia #cuinatradicional#menjardecollons #cuinaempordanesa #cuinaempordanet #receptes #conill #carxofes #cargols #costabrava #premsacomarcal
"Art romànic: Sant Iscle d'Empordà", de Pau Roig "Art romànic: Sant Iscle d'Empordà", de Pau Roig. Podeu llegir l'article complet al número 80 de la @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles"
#artromanic #romàniccatalà #esglesiesdecatalunya⛪️ #cultura #patrimoni #patrimonicultural #costabrava #queboniceslempordà #premsacomarcal
"Truita vaga de margaridetes i espàrrecs de marge "Truita vaga de margaridetes i espàrrecs de marge", de @iolandabustos (xef biodinàmica especialitzada en flora comestible). Trobareu aquesta i moltes altres receptes al número 26 d’Empordà Gastronòmic, “Xefles”, ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 80 de la @rbaixemporda, “Espies a la Costa Brava”
#empordagastronomic #gastronomia #cuinaambflors #flors #cuinacatalana #cuinatradicional #receptes #truita #esparrecsdemarge #costabrava #premsacomarcal
"Natura i territori: Els espies de la nit", de @ra "Natura i territori: Els espies de la nit", de @ramotgarcia (President del @grupnaturasterna) i fotografies de @rosamatesanz. Podeu llegir l'article complet al número 80 de la @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles"
#espiesalacostabrava #fauna #ocells #ocellscatalans #gamarus #natura #naturasterna #patrimoninatural #costabrava #valldaro #premsacomarcal
"En aquesta equació màgica de la cuina empordane "En aquesta equació màgica de la cuina empordanesa del ‘mar i muntanya’ el mar per mi sempre hi té un pes més destacat”. Podeu llegir l’entrevista de Pau Roig amb el xef @enricherce, autor de “Deliciós mar” (@cossetaniaedicions), al número 26 d’Empordà Gastronòmic, “Xefles”, ja la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 80 de @rbaixemporda, “Espies a la Costa Brava”
#gastronomia #cuinamarinera#pesca #pescadors #cuinamarimuntanya #cuinaempordanesa #xef #llibres #receptes #premsacomarcal
#primavera #flors #natura #espaisnaturals #roselle #primavera #flors #natura #espaisnaturals #roselles #colza #baixemporda #costabrava
Tomba de Richard Schwenke al cementiri de Sant Fel Tomba de Richard Schwenke al cementiri de Sant Feliu de Guíxols. És una de les imatges que il·lustren l'article "Nazis a S'Agaró i Sant Feliu de Guíxols", d'@enigma_jorgerios, que trobareu al número 80 de la @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles"
#espiesalacostabrava #nazisme #seglexx #1940s #santfeliudeguixols #sagaro #historia #memoriahistorica #costabrava
"AnXoves: Ximpleries eiXelebrades a les Xarxes": l "AnXoves: Ximpleries eiXelebrades a les Xarxes": l'activista de la #cuinatradicional @abrahamsimon7932 analitza les bajanades sobre les anxoves confitades que circulen per les xarxes socials i Internet. Podeu llegir l'article complet al número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 80 de @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava"
#gastronomia #cuina #cuinaempordanesa #pesca #pescadors #anxoves #xarxessocials #internet
La Dansa de la Mort, la màgia esfereïdora del #d La Dansa de la Mort, la màgia esfereïdora del #dijoussant a #verges 
#dansadelamort #setmanasanta #processo #cultura #patrimoni #tradicions #baixemporda #lotempsesbreu #neminiparco
Paul Fidrmuc i la seva piragua plegable "Don Tonto Paul Fidrmuc i la seva piragua plegable "Don Tonto" a la platja de Tamariu. És una de les imatges que il·lustren l'article "Un espia alemany a Tamariu" de Ramir Lacasa, que trobareu al número 80 de @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles"
#espiesalacostabrava #nazisme #seglexx #segonaguerramundial #fotosantigues #piragüisme #costabrava #espiesalacostabrava #historia #premsacomarcal
"Les societats gastronòmiques catalanes i basques "Les societats gastronòmiques catalanes i basques", de @marti.sabria. Podeu llegir l'article complet al número 26 d'Empordà Gastronòmic, "Xefles", ja a la venda a tots els quioscos i llibreries del #baixemporda juntament amb el número 80 de @rbaixemporda, "Espies a la Costa Brava"
#xefles #empordagastronomic #societatgastronòmica#cuinatradicional #gastronomia #menjardecollons #fotosantigues #seglexx #costabrava #premsacomarcal #20anys
This error message is only visible to WordPress admins

Twitter

A Twitter List by jordimolins

Revista del Baix Empordà i Empordà Gastronòmic
Tel. 646554923 · redaccio@revistabaixemporda.cat · www.revistabaixemporda.cat · www.empordagastronomic.cat
BAIX EMPORDÀ

Utilitzem galetes (cookies) per poder oferir la millor experiència al nostre web. Si hi continua navegant assumim que hi està d'acord.AcceptarPolítica de privadesa