Torroella de Montgrí renova la senyalització del patrimoni històric i cultural de la vila

Torroella de Montgrí.- L’Ajuntament ha implementat una nova senyalització informativa per posar en valor els principals elements patrimonials i culturals de Torroella de Montgrí, especialment del nucli antic i centre comercial.

S’han senyalitzat 22 espais i 15 punts d’interès, mitjançant diferents elements: cartelleres, senyals direccionals, tòtems i plaques de paret. L’actuació s’ha portat a terme en el marc del Pla de Sostenibilitat Turística de Torroella de Montgrí i l’Estartit (2021-2024), dins de la línia d’actuació 3.1 Valorització del territori-Torroella de Montgrí.
L’anterior senyalització patrimonial era insuficient, incompleta i no presentava una imatge unificada. El nou projecte ha permès actualitzar-la i modernitzar-la, amb l’elaboració de nous continguts analògics i digitals. La nova senyalètica permet, en el seu conjunt, explicar molt bé, tant a visitants com a la població local, la història de la vila des de diferents vessants.
La nova senyalització es basa en diversos elements i suports en múltiples tamanys i variants, però sota una mateix llibre d’estil. S’han incorporat textos multilingües (català, castellà, anglès i francès), imatges antigues (de caràcter històric i informatiu), informació complementària a través de QR (foto, àudio, vídeo), localització d’elements sobre el mapa, direccionalitat, etc.
Dúnia Oliveras, regidora de Destinació Turística i del Pla de Sostenibilitat, assegura que la implementació d’aquest projecte de valorització patrimonial i també comercial de Torroella de Montgrí era molt necessari i s’ha pogut fer realitat gràcies al Pla. Oliveras explica que “Torroella de Montgrí és una vila amb una gran riquesa patrimonial, cultural, històrica i natural. Una història que és visible en molts dels racons atractius i especials. La nova senyalització ens apropa a tot aquest llegat i ho fa des d’un punt de vista divulgatiu, respectuós amb el medi i accessible a tots els públics. A més, amb l’aplicació de les noves tecnologies que ajuden a la seva interpretació”.

Tags: Ajuntament de Torroella de Montgrí, cultura patrimoni, historia, renovació, senyalització, societat, Torroella de Montgrí, turisme sostenible
Notícia anterior
Campanya per impulsar el compostage casolà a la Bisbal d’Empordà
Notícia següent
La Mel de l’Empordà, nou producte de la Marca de Garantia

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes