Torroella de Montgrí.- El Ple de Torroella de Montgrí ha aprovat l’adhesió al Pla comarcal per la diversitat afectiva, sexual i de gènere al Baix Empordà, el principal instrument per eradicar les desigualtats i les violències que es deriven de l’orientació sexual, la identitat de gènere i les diferències en el desenvolupament sexual.
La regidora de Convivència, Roser Font, assegura que l’adhesió s’ha formalitzat perquè “creiem que encara queda molta feina a fer en polítiques i accions que, sumades a les que ja es fan a per la igualtat entre homes i dones, fomentin el respecte i impulsin el reconeixement de drets a les persones LGTBI”.
Font argumenta que “aquest pla comarcal té molt valor perquè surt d’una diagnosi de la situació actual i aporta moltes eines de lluita contra la discriminació per raons de gènere i diversitat sexual i, sobretot, perquè ens permetrà fer-ho de forma coordinada amb les altres poblacions de la comarca”. En aquest sentit, recorda que ja s’ha creat un grup de treball per coordinar i impulsar polítiques públiques que arribin a tota la ciutadania amb l’objectiu de treballar contra la discriminació i les desigualtats.
El pla ha estat impulsat pel Consell Comarcal del Baix Empordà, a través del Servei d’Atenció Integral del Baix Empordà i la col·laboració dels SAIS de Palafrugell i Sant Feliu de Guíxols. Ha estat un procés on ha participat personal tècnic de les administracions de la comarca, les entitats Emporderats, Lo Relacional, grups feministes i aliats de la comarca i ciutadania en general des del mes de desembre del 2019.
A la comarca del Baix Empordà és la primera vegada que s’impulsa un pla com aquest. Està adreçat a tota la ciutadania i no exclusivament a les persones LGTBI. Inclou actuacions que es desplegaran a la comarca fins al 2024.
El Pla contempla diferents eixos d’intervenció, com compromís institucional adreçat a l’Administració i d’altres adreçats a la ciutadania, com cultura, visibilitat i oci, vides lliure de LGBTIfòbies, coeducació, lleure i comunitat, dret a la salut, àmbit laboral, àmbit esportiu i diàleg intercultural i religiós.
El principal objectiu del pla és promoure la perspectiva de la diversitat afectiva, sexual i de gènere de forma transversal en les polítiques públiques de la comarca per eradicar les desigualtats i les violències que es deriven de l’orientació sexual, la identitat de gènere i les diferències en el desenvolupament sexual.