Torroella-l’Estartit-Illes Medes participa en una sessió de treball a nivell comarcal amb la directora general de Turisme

Torroella de Montgrí / L’Estartit.- L’alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, i la regidora de Destinació Turística Torroella-l’Estartit-Illes Medes, Dúnia Oliveras han participat aquesta setmana en una reunió de treball amb la directora general de Turisme, Marta Domènech, celebrada dilluns a la seu del Consell Comarcal del Baix Empordà.

Durant la trobada, s’han tractat, principalment, tres qüestions: la gestió dels Fons europeus Next Generation a través del Programa Extraordinari de Sostenibilitat Turística en Destinacions 2021-2023; el Pla Director de Turisme i la creació de taules sectorials, i a problemàtica de les autocaravanes i les possibles accions des de la Generalitat.
Segons Domènech, els principals objectius dels Plans Territorials de Sostenibilitat són assolir una cohesió territorial més gran, recolzar les destinacions turístiques catalanes en el seu procés de transformació cap a territoris sostenibles, contribuir als Objectius de Desenvolupament Sostenible i impulsar un model turístic diferent i innovador. La prioritat d’aquests plans durant l’any 2022 seran les destinacions rurals, mentre que per al 2023 seran les destinacions turístiques de sol i platja.
En relació a la gestió de les autocaravanes i furgonetes camperitzades, un sector en constant creixement, poc regulat i que afecta diversos municipis del Baix Empordà, des de direcció general de Turisme es volen impulsar les àrees d’acollida en els municipis. Aquestes àrees tindran un registre dels vehicles que hi entren, que disposaran d’un límit de temps d’estada màxim de 48 hores per tal de no esdevenir competència al sector privat. En aquest sentit, tant Colomí com Oliveras recorden que aquesta problemàtica és comuna en la gran majoria de municipis i que cal una normativa clara i concreta per part de la Generalitat que solucioni aquesta qüestió donat que és un turisme creixent.

Tags: Consell Comarcal, director, fons europeus, L'Estartit, promoció econòmica, qualitat turística, reunió, serveis, societat, sostenibilitat, Torroella de Montgrí, turisme

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Sant Feliu de Guíxols declarat “àrea de mercat d’habitatge tens” en la llei de contenció del preu dels lloguers
Notícia següent
Denuncien penalment un home per provocar un incendi forestal al Massís de les Gavarres

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes