Edició: Revista del Baix Empordà 2020
Autor(s): Lluís Molinas i Falgueras
Preu: 15 euros €

Tot Recordant. Vivències, crítica, ‘morbo’ humor… i unes gotes de tendresa

…En Lluís Molinas, en aquest llibre comparteix tot un seguit de records, en els que en molts passatges del llibre el lector es sentirà identificat, són de l’època en què era famosa aquella frase de “en España follar no es pecado, ¡es un milagro!”.
En els diferents capítols del llibre, Lluís Molinas ens evoca a la Maria Matilde Almendros, als tres “benjamins Codorniu” i a Mossèn Pitu Quer. Contínuament ens parla de l’admirat Josep Maria de Segarra, del seu teatre i la seva poesia; de Rock Hudson, d’en Kirk Douglas, Antonio Molina… De la seva trobada amb el malaguanyat escriptor Manuel Vázquez Montalban. De Florenci Gorgoll, el noi de Palafrugell que va anar a Hollywood i quan va tornar no en volia parlar; de Maria Mercader, la gran actriu catalana que es va casar amb el director de cinema italià Vittorio de Sica; una passejada pels decadents però encara útils estudis de Cinecittà de Roma; d’una emotiva actuació a París i també a Toulouse; de la sensual i seductora cantant francesa Juliette Gréco. De la seva mania de recollir i col·leccionar pedres i el problema que va tenir a l’aeroport de Tel Aviv… Però sobretot, sobretot, de teatre, teatre i teatre. També de cinema. Les seves dues passions.
Lluís Molinas té la capacitat de sorprendre’ns contínuament amb les seves històries, anècdotes, coneixements, vivències i records gràcies a una memòria prodigiosa. Llegir aquest llibre és com tenir a en Lluís al teu costat amb un grup d’amics fent una (llarga) sobretaula després d’un bon àpat.
Aquest llibre és, també, un homenatge a moltes dones i homes de molts indrets de Catalunya, de pobles grans o petits que, sortosament, sense un interès econòmic ni egoista, han donat el millor d’ells i han compartit la seva preocupació i intel·ligència, la seva intuïció i curiositat…

Guillem Terribas Roca – (Llibreter i dinamitzador cultural) Autor del pròleg

Lluís Molinas i Falgueras (Palafrugell, 1935)

Ha editat nombrosos llibres sobre història local i comarcal, teatre i cinema, facetes en les quals s’ha convertit en un veritable especialista. Algunes de les seves obres més conegudes són: Palafrugell ahir (en col·laboració amb Joan Piera), El teatre a Palafrugell, El Teatre a Palamós, Palafrugell 1936-1939, Madeleine Carroll, la senyora de Treumal (1ª edició), La Costa Brava, un plató per al cinema (dues edicions), Glamour, Art i Gastronomía a la Costa Brava (dues edicions), Carnaval de carnavals (amb col·laboració amb Joan Piera), I també hi va haver una llarga postguerra, Els fogons de l’avia Dolors (dues edicions). Així mateix, ha estat capdavanter i coordinador en la reedició de bona part de les obres de Miquel Torroella i Plaja, “el cronista de les Gavarres”.
Molinas ha estat, a més, locutor de ràdio, director i actor teatral, havent col·laborat en diferents programes televisius i en publicacions d’àmbit gironí i nacional: El Correo Catalán, Los Sitios, L’Indépendent, Revista de Girona, Revista de Palafrugell, La Proa, diari del Baix Empordà, Vèlit o TV Costa Brava.
Actualment, forma part de l’equip editor de Revista del Baix Empordà, Empordà Gastronòmic i Empordà Digital (www.revistabaixemporda.cat)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Idiomes