Treballs de desbrossament del Rec del Molí, Raig i Madral de la Bisbal per facilitar el drenatge durant episodis de pluja

La Bisbal d’Empordà.- Aquests darrers dies s’han desbrossat trams urbans i periurbans dels recs Raig, Madral i Rec del Molí de la Bisbal d’Empordà. Els treballs, que s’han dut a terme mitjançant una empresa externa contractada per l’Ajuntament, han servit per facilitar el pas de l’aigua pels recs de drenatge durant els episodis de pluges.

El regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà, Josep Maria Plaja, ha explicat que l’actuació s’ha fet seguint els criteris de l’Agència Catalana de l’Aigua: “Sempre que ha estat possible s’ha prioritzat la desbrossada amb l’anomenat ‘efecte túnel’ que deixa arranada la vegetació de dins la llera i del primer metre dels talussos laterals”. “Aquesta metodologia permet que la resta de plantes, especialment la canya de les motes, faci ombra dins el rec impedint o retardant així l’aparició de nous rebrots a la zona desbrossada”, ha afegit.
L’extensió total de la intervenció abasta uns 4.250 metres de llargada de recs bisbalencs. Aquesta actuació es complementa a la que ja es va dur a terme l’estiu passat de neteja del riu Daró en el seu pas per la ciutat.

Tags: desbrossar, La Bisbal d'Empordà, medi ambient, neteja, pluges, rec, serveis, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
La Nit del Gourmet Català reuneix els professionals del sector agroalimentari al Mas Marroch de Vilablareix
Notícia següent
José Guillén “Pepu” exposa a Castell d’Aro

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes