El Consell Comarcal ha presentat aquest dimarts al Castell de Calonge “Empremta: Emprenedoria i lideratge en femení al Baix Empordà”. El projecte, impulsat per l’àrea de Promoció Econòmica, pretén donar valor i visibilitat a la dona emprenedora en rols de lideratge.
També busca impulsar un ecosistema empresarial més inclusiu, trencar amb els estereotips de gènere i amb la bretxa salarial encara existent.
La iniciativa neix sota la voluntat de contribuir en millorar la diversitat empresarial. Els estudis i estadístiques actuals presenten dades de forma agregada en temes relacionats amb l’empresa i l’ocupació, però no hi ha xifres específiques amb perspectiva de gènere en l’àmbit comarcal. Empremta es presenta com un observatori de dades amb un lloc web, que ha de servir com a punt de partida des d’on aportar recursos i compartir experiències dins del sector.
A l’acte hi ha assistit la presidenta del Consell Comarcal del Baix Empordà, Glòria Marull, que ha remarcat la necessitat de “construir un ecosistema on les dones tinguin un paper central i on puguem teixir aliances entre totes les persones i entitats implicades en el desenvolupament econòmic de la comarca”.
Per la seva banda, Enric Marquès, vicepresident primer i conseller de Promoció Econòmica, ha afegit que amb aquest projecte les generacions futures del Baix Empordà podran “treballar plegades per una economia inclusiva i sostenible, on cada persona, independentment del seu gènere, pugui desenvolupar-se plenament”.
Durant la jornada els assistents han pogut gaudir d’un espai de networking i d’una ponència a càrrec de Sílvia Bueso, creadora del mètode “El arte de pedir”. A més, les tècniques de Promoció Econòmica Laia Estremeiro i Mireia Ruiz han presentat l’Observatori posant èmfasi en la importància de mostrar les dones en rols empresarials i de lideratge. També en la desmitificació de percepcions errònies sobre les habilitats i capacitats de les dones en càrrecs de responsabilitat i la importància de promoure el treball en xarxa entre els diferents ajuntaments de la comarca.
En el marc del projecte, també s’han dut a terme entrevistes en profunditat a dones empresàries a càrrec de l’empresa Alquímia Social, que també ha participat en la jornada amb
una dinàmica participativa. Les històries recollides tenen la intenció de convertir-se en un exemple per a emprenedores que comencen un projecte propi i per compartir inquietuds.
“Empremta: Emprenedoria i lideratge en femení al Baix Empordà” s’emmarca en els eixos de l’emprenedoria, l’empresa i l’equitat dels Projectes Singulars de Desenvolupament Econòmic Local. La iniciativa està subvencionada per la Diputació de Girona, amb el suport del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat.