Últimes millores en accessibilitat al Terracotta Museu

La Bisbal d’Empordà.- Els museus han d’assolir l’accessibilitat universal amb l’objectiu de ser equipaments inclusius que garanteixin les necessitats socials i l’accés universal a la cultura. En aquesta línia, el Terracotta Museu continua aplicant tot un seguit de millores.

A més, el Museu forma part del Pla d’Accessibilitat Turística del Baix Empordà impulsat pel Consell Comarcal. Les barreres físiques i comunicatives del Museu s’han pogut identificar gràcies al programa d’autoavaluació de l’accessibilitat MUSA, desenvolupat per la Xarxa Territorial de Museus de les Comarques de Girona, per ajudar a la millora gradual de l’accessibilitat que presenta l’equipament i la seva museografia.
Durant el 2023 hi ha hagut diverses millores en el material audiovisual del Museu. Concretament, s’ha incorporat la llengua de signes catalana a l’audiovisual principal de l’exposició permanent, que ja estava subtitulat, i s’han subtitulat i afegit la llengua de signes als vídeos que es poden veure a l’àmbit de la terrissa fumada i a l’exposició temporal “Carles Sala. D’oller a artista de la ceràmica”.
Recentment, també s’ha dissenyat i produït material específic que es prestarà als visitants amb necessitats visuals específiques com un plànol del museu en relleu i braille per conèixer les principals característiques de l’edifici i orientar-s’hi, i un dossier explicatiu amb caràcters grans i braille català sobre l’exposició permanent i els seus diferents àmbits.
També es varen ampliar el nombre de franges podotàctils d’avís cromàticament contrastat, concretament en els trams d’escales que faltaven i en el tram des de l’entrada fins al taulell d’atenció al públic. D’aquesta manera el Museu vol facilitar la circulació per l’interior del museu a les persones amb necessitats visuals específiques. Els paviments podotàctils són superfícies amb una textura particular, situats a terra i que es poden reconèixer fàcilment al tacte. Es tracta d’alertes per a les persones amb necessitats visuals específiques, indicant obstacles, zones de perill, canvis de nivell, escales o ascensors.
Entre altres millores de menor envergadura destinades a millorar l’accessibilitat a les instal·lacions, durant el 2023 també es va substituir les aixetes del lavabo accessible per altres d’ergonòmicament accessibles i va incorporar un canviador per a nadons.
Bona part d’aquestes millores han estat possibles gràcies a diferents ajudes de l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya com la subvenció per a la implementació de programes estratègics i de projectes específics dels museus o d’altres ajudes gestionades directament a través de la Xarxa Territorial de Museus de les Comarques de Girona.

Tags: accessibilitat, discapacitat, equipaments, Generalitat de Catalunya, La Bisbal d'Empordà, llengua de signes, millores, subvenció, Terracotta Museu

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Més de 1.000 tractors i uns 2.000 pagesos participen en les protestes als principals punts de distribució del país
Notícia següent
La regata Palamós Optimist Trophy iniciarà dijous la seva 34a edició amb un total de 550 participants, representants de 24 països

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes