Un centenar d’agents de viatge de la costa Oest dels Estats Units s’interessen per l’oferta turística de la Costa Brava

Comarques gironines

El Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona ha tornat als Estats Units aquest mes de maig en una missió promocional i comercial amb l’objectiu de continuar presents i incidir en l’elecció de les vacances dels potencials visitants nord-americans per a les destinacions gironines.

A la primavera de 2023 la promoció es va dur a terme a les ciutats de New Haven (Connecticut), Chicago i Miami, i enguany el cicle de presentacions i trobades comercials s’ha desplegat a la costa Oest, a les ciutats de San Diego, Los Angeles i San Francisco.
En l’acció itinerant van participar tretze empreses turístiques gironines especialitzades en serveis i productes d’alta gamma i enogastronòmiques, i un centenar d’agents i programadors d’agències de viatge de luxe de la costa est dels Estats Units. A cada ciutat s’organitzava una presentació de la destinació i de les empreses i entitats gironines participants, seguida d’un networking i d’un còctel de gastronomia catalana.
L’esdeveniment va comptar amb la participació de Jordi Masquef, vicepresident primer del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, i Cristina Gargallo, directora del Centre de Promoció Turístic de Catalunya als Estats Units.
Jordi Masquef manifesta: “Els Estats Units són un mercat turístic inacabable en el que hem d’incidir de manera estratègica amb una oferta turística diferenciada i de qualitat”. Masquef apunta: “El turista nord-americà és molt bon client per a nosaltres: valora la nostra proximitat a Barcelona, l’autenticitat i la varietat de la nostra oferta, i té interès per la cultura i el patrimoni, la gastronomia i per gaudir d’activitats originals que els aportin valor durant la seva estada a la Costa Brava”.
La representació gironina ha anat a càrrec de Peralada Resort, Park Hotel San Jorge by Escampa Hotels, Hotel Alàbriga, Hotel Casa Anamaria, Hostal de La Gavina, Palau Fugit, Sallés Hotels, Can Bassa, Boutique Villas by Corredor Mató, Pura Vall, Flateli, Girona Food Tours by Alegria Tours, Unique Experiences in Costa Brava Girona, Visit Palafrugell,  a més del Patronat de Turisme, que han generat oportunitats de negoci.
Catalunya és la primera destinació de l’Estat espanyol receptora de turistes procedents dels Estats Units. El turista nord-americà viatja a Catalunya majoritàriament per vacances i oci, per experimentar completament la destinació. Té al nivell educatiu, pernocta principalment en hotels i fonamentalment viatja sense paquet turístic.
Generalment viatja en parella o família i mostra interès per explorar noves destinacions des de la vessant cultural, enogastronòmica i també de les activitats en contacte amb la natura i l’entorn. Concretament, el segment del turisme de luxe nord-americà cerca equipaments i serveis d’alta gamma i de qualitat que els aportin valor al viatge. El patró temporal dels viatges dels nord-americans a la destinació es concentra entre els mesos de maig i octubre, fet que contribueix a la desestacionalització. L’ús dels canals de reserva online és el mes freqüent entre els viatgers a l’hora de comprar els diferents components del viatge.
Segons dades d’Eurecat, a través de la plataforma TDS, l’any 2023 la demarcació de Girona va registrar 78.725 turistes procedents d’Estats Units que van generar 196.708 pernoctacions en els establiments d’allotjament turístic reglats de la destinació.  A partir de les dades de la plataforma d’Intel·litur de l’Agència Catalana de Turisme, es calcula  que la despesa mitjana diària que duu a terme el turista nord-americà és de 371 euros, actualment de les més elevades ja que la despesa mitjana diària que realitza un turista estranger al país se situa en 207 euros.

Tags: Comarques gironines, costa brava, Estats Units, Patronat de Turisme Costa Brava-Girona, promoció econòmica, societat, turisme

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Unes 16 mil persones han passat durant el cap de setmana pel Palamós Terra de Mar
Notícia següent
Sis mil participants prenen part durant el cap de setmana en la desena edició dels Jocs Emporion, al Baix Empordà

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes