Un estudi relaciona l’augment de la temperatura de l’aigua amb l’evolució dels depredadors de bacteris de l’oceà

Barcelona (ACN).- Un nou estudi liderat per un equip científic de l’Institut de Ciències del Mar (ICM-CSIC) de Barcelona ha revelat que l’ambient té una gran influència sobre l’evolució dels depredadors del bacteris de l’oceà, essencials per al reciclatge de nutrients.

Aquests microorganismes se situen a la base de les xarxes tròfiques marines, de manera que un augment de la temperatura de l’aigua podria tenir diversos efectes “difícils de predir” sobre tota la comunitat marina. El treball s’ha publicat a la prestigiosa revista “Proceedings of the National Academy of Sciences” i ha comptat amb la participació d’investigadors de Noruega, França i els Estats Units.
El treball constata que la temperatura de l’aigua i el tipus de preses disponibles per a aquests depredadors unicel·lulars tenen una gran influència sobre la seva evolució, contribuint a l’aparició d’espècies diferents dins d’una mateixa família. “Han evolucionat d’una manera similar als pinsans de Darwin a les illes Galápagos a partir d’un ancestre comú, adaptant-se a diferents temperatures de l’oceà o a diferents dietes“, exposa Ramiro Logares, investigador de l’ICM i autor de l’estudi.
Els resultats d’aquest estudi poden tenir implicacions en l’enteniment dels efectes del canvi global sobre els microorganismes de l’oceà i, per tant, poden afectar a la resta d’organismes marins. Segons l’equip investigador, un increment de les temperatures de l’oceà podria canviar les distribucions geogràfiques d’aquests depredadors, tenint això efectes potencials difícils de predir a la base de les xarxes tròfiques marines.
Per això, de cara a futures investigacions, els autors intentaran aprofundir en l’estudi de les diferents poblacions d’aquests depredadors a l’oceà global i en una sèrie temporal. Això els permetrà entendre els possibles canvis adaptatius a nivell de gens que donen lloc a diferents poblacions.

Tags: augment, canvi climàtic, Catalunya, ciència, estudi, fons marí, medi ambient, mediterrani, microrganismes, natura, societat, temperatura

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Un petard origina l’incendi de Torrent, que calcina més de 14 hectàrees
Notícia següent
L’Ajuntament i SITRA demanen no tirar petards a la plaça de la Torre de Cruïlles

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes