Víctor Pou presenta el seu nou llibre aquest dissabte al castell de Calonge

Calonge i Sant Antoni.- El castell de Calonge acull aquest dissabte la presentació del nou llibre de Víctor Pou, “Escrits empordanesos”, un recull de paisatges, d’experiències, converses, personatges i tradicions per conèixer l’Empordà.

La presentació començarà a dos quarts de vuit del vespre al castell de Calonge i comptarà amb la participació de l’autor, l’escriptor Antoni Puigverd i l’alcalde de Calonge i Sant Antoni, Jordi Soler.

L’autor
Víctor Pou Serradell va néixer  a Calonge l’any 1943. És Doctor en Dret, Llicenciat en Ciències Econòmiques i Humanitats, i MBA per l’IESE Business School. Ha sigut Director General de Programació Econòmica i  d’Adequació a les Comunitats Europees, així com  Director Executiu del Patronat Català Pro Europa, a la Generalitat de Catalunya. Ha treballat molts anys a la Comissió Europea, a Brussel·les, principalment com a Conseller de Relacions Exteriors.
Ha escrit molts llibres i articles dedicats  al procés d’integració europea, Unió Europea (UE), relacions internacionals i economia mundial. És Professor Emèrit d’Economia i Política d’Empresa a l’IESE Business School de la Universitat de Navarra. Actualment és Professor d’Integració Europea i Relacions Internacionals a la Universitat Internacional de Catalunya (UIC).

Escrits Empordanesos
Víctor Pou comença aquest llibre declarant que ell creu, com Lluís Llach, que “ha tingut sort d’obrir els seus ulls a l’Empordà” –concretament a Calonge, una vall de l’Empordà– i sobretot d’haver-hi viscut la seva infantesa, “la pàtria de cadascú”.
Des del primer capítol es nota que Escrits empordanesos vol ser continuïtat del seu llibre Arrels que va publicar fa vint anys, on descriu els orígens baixempordanesos pels quatre costats de la seva família.
Aquest nou llibre de Víctor Pou conté trenta-sis capítols dedicats a temes calongins i empordanesos en general. La majoria són articles publicats els darrers anys per l’autor en diverses revistes, principalment a la Revista del Baix Empordà, mentre que la resta són inèdits. Al final de cada article ja publicat, hi figura el nom de la publicació i la data. El municipi de Calonge i Sant Antoni –vivències, persones, territori, tradicions, patrimoni– és el protagonista principal del llibre, al costat d’altres localitats empordaneses com Palamós, la Bisbal, Sant Sadurní de l’Heura, Fitor o Solius. En tractar sovint sobre temes reiteratius, es produeixen algunes repeticions que no han d’estranyar al lector, ja que els articles han estat publicats en diferents dates i l’autor ha volgut mantenir el text complet de cada article.
La temàtica és molt variada. El suro, la ceràmica, i el turisme –activitats econòmiques clau de la comarca els darrers segles – són tractades de manera especial. Es fa referència a tot un seguit de personatges genuïnament empordanesos, com Josep Pla. El llibre està amarat de l’escriptor de Llofriu i de la seva relació amb Calonge (“si jo hagués pogut triar un rodal per a viure-hi amb quatre llibres hauria triat aquest espai, límit autèntic de l’Empordanet i de la Selva, de caràcter personalíssim, que es troba en l’essència del país”). Hi figuren  empresaris surers (Vilar, Roura, Montaner, Mundet, Matas), forestals (Joan Botey), ceramistes (Pere Pascual, Ramon Serradell); juristes (Puig Salellas, Pou i Sabater), entre molts altres personatges.
Els temes locals es troben al costat de qüestions globals com europeisme –fil conductor de la trajectòria professional de l’autor–, immigració, música o cultura. Per això mateix, l’escriptor Antoni Puigverd, autor del pròleg, descriu l’autor com una persona arrelada i, al mateix temps, alada o cosmopolita, i titula el seu pròleg amb aquestes paraules: “Un arbre i un ocell”.
El darrer capítol està dedicat a una iniciativa cultural recent: “Calonge, poble de llibres, la primera booktown de Catalunya”.
Aquest llibre constitueix, en resum, un conjunt d’articles escrits per un enamorat de Calonge i de l’Empordà.

Tags: Calonge i Sant Antoni, cultura, llibres, novetat editorial, presentacio, societat

1 comentari. Leave new

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
La badia de Palamós acull el Campionat d’Espanya de Kitesurf
Notícia següent
L’aeroport de Girona tanca el març amb 27.000 passatgers, una xifra gairebé idèntica a la del mateix mes de l’any passat

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes