Visites guiades del Museu de la Mediterrània per aquest estiu

Torroella de Montgrí.- Música, natura, sons, història, colors… aquests són els ingredients bàsics de la proposta de visites guiades que a partir del 5 de juliol ofereix el Museu de la Mediterrània per aquest estiu 2022.

Unes activitats pensades perquè tots els públics puguin descobrir Torroella de Montgrí, l’Estartit i el paisatge de l’entorn del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, experiències per descobrir històries amagades entre les parets de casa nostra, espais amb una sonoritat especial, paisatges naturals excepcionals… Unes visites per a totes les edats i per gaudir-les sol, en família o en parella.
El menú d’estiu compta amb cinc visites diferents:
La mina d’aigua (Activitat familiar). Una visita per endinsar-se en les profunditats de Torroella i descobrir un dels elements patrimonials més singulars de la vila. Dimarts (12.30 hores), dimecres (11.30 i 19 hores), dijous (12.30 hores) i divendres (19 hores).
Torroella, terra de música. Un itinerari per conèixer la història dels espais més emblemàtics i de les agrupacions musicals més importants de la vila entre els anys 1850 i 1950, casinos, cafès i societats recreatives que varen omplir de festa i música Torroella ara fa cent anys. Els dilluns 18 de juliol, i 1, 15 i 29 d’agost, a les 19 hores.
L’Estartit, terra de pescadors. Un viatge als orígens pescadors de l’Estartit per conèixer les primeres edificacions, com la gent vivia de la mar i com era abans de l’arribada del turisme. Tots els dimarts a les 19 hores.
Torroella, vila reial. Un itinerari per la vila reial de Torroella de Montgrí per a descobrir els seus palaus, les esglésies i un ric patrimoni cultural que ha vist el pas de reis, nobles, mercaders i fins i tot bruixes. Tots els dijous a les 19 hores.
Un matí a l’edat mitjana amb la Caterina i en Genís (Activitat familiar). Visita gamificada per conèixer la vida a Torroella a l’edat mitjana. A partir de la Caterina i en Genís es recorren els carrers més antics de la vila, descobrint la història dels edificis més importants i com es vivia en aquella època. Els divendres 8 i 22 de juliol, i 5 i 19 d’agost, a les 10.30 hores.
El Ter, un riu mediterrani (Activitat familiar). Un itinerari que permet conèixer el tram baix del riu dins el Parc Natural del Montgrí, les illes Medes i el Baix Ter, explorant la diversitat de la vegetació del bosc de ribera i amb l’ajuda dels binocles buscant la fauna que hi viu. Els divendres 15 i 29 de juliol, i 12 i 26 d’agost, a les 10.30 hores.
Totes les visites tenen un cost de 5 euros per persona. Cal inscripció prèvia: presencialment al Museu de la Mediterrània, via correu electrònic a museu@torroella-estartit.cat o al telèfon 972755180.

Tags: activitats infantils, cultura patrimoni, estiu, famílies, historia, L'Estartit, medi ambient, Museu de la Mediterrània, Parc Natural de Montgrí, riu Ter, societat, temporada turística, Torroella de Montgrí, visites guiades
Notícia anterior
Prop de 4.700 alumnes han estat els usuaris aquest curs escolar 21-22 del programa “Fem Arrels” que organitza l’Ajuntament de Palamós des de fa 22 anys
Notícia següent
Concurs d’habilitats artístiques “Tu de què vas!” de la Festa Major de Platja d’Aro

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes