Xevi Codolà obté el guardó Bisbalenc/a de l’Any 2022 amb més d’un 43% dels vots emesos

La Bisbal d’Empordà.- El bisbalenc Xevi Codolà ha estat escollit Bisbalenc de l’Any 2022.

Així ho ha volgut la ciutadania: “Per la seva tasca en l’enregistrament audiovisual de la vida a la Bisbal d’Empordà; per la difusió, la proximitat i el record per la posteritat de la vida bisbalenca amb els seus vídeos: a través del seu material audiovisual, bisbalencs, bisbalenques i gent d’arreu, recorden i reviuen l’activitat del municipi”, argumentava la seva candidatura proposada de manera popular per bisbalencs i bisbalenques. Enguany s’havien proposat una setena de propostes de les quals Codolà ha obtingut el 42,71 % dels vots. A través de l’apartat del Bisbalenc/a de l’Any del web municipal es poden consultar els resultats certificats de la votació popular.
L’acte d’entrega del guardó a Xevi Codolà ha tingut lloc aquest divendres al matí a la Sala de Plens de l’Ajuntament de la Bisbal a càrrec de l’alcalde Enric Marquès i el regidor Carles Puig. També hi ha assistit David Catà, en representació de l’Associació de Ceramistes de la Bisbal d’Empordà, entitat que un any més ha coordinat la creació del guardó. Enguany la gestació del premi ha anat a càrrec de la ceramista Annick Galimont, que no ha pogut assistir a l’acte d’entrega però ha deixat escrita la inspiració a l’hora de fer el guardó, que ha estat un gerro escultural “amb clara inspiració de la natura que ens envolta perquè el Bisbalenc/a de l’Any 2022 mereix flors cada dia”. La peça està feta amb gres amb minerals ferruginosos, feta amb torn i els acabats de les escames / pètals modelats a mà amb molta dedicació, cuit a 1250 graus i esmaltada per dins i per fora.
A més de Codolà, les persones candidates d’aquesta edició eren: Pitu Estragués, Benet Cuyàs, Anna Maruny, Gaietà Casaponsa, Montserrat Castillon i Jordi Parals. Es tracta de noms procedents de la societat civil bisbalenca que enguany han destacat per la seva tasca o per algun fet concret. El període de votació popular (electrònica i presencial) va finalitzar el passat diumenge 15 de desembre. Un total de 213 bisbalenques i bisbalencs s’han pronunciat per decidir qui havia d’obtenir el guardó honorífic.
El guardó permet seguir implementant i dinamitzant la participació ciutadana i, a la vegada, és un reconeixement a bisbalencs i bisbalenques que hagin destacat per algun acte o tasca concreta”, ha explicat el regidor de Participació, Carles Puig. “Sabem que la iniciativa no deixa indiferent a ningú, però, sense desmerèixer-ho,  no cal donar-hi més importància de la que té: és un guardó honorífic d’elecció estrictament popular, per seguir apoderant la ciutadania i que la Bisbal se’l faci seu”, va afegir Puig. Des del consistori bisbalenc es vol agrair la col·laboració i bona predisposició de les persones candidates proposades per la ciutadania.

Un guardó honorífic
El guardó a Bisbalenc/a de l’Any no té cap dotació econòmica. L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà fa entrega del guardó honorífic que és una peça de ceràmica feta per l’ocasió per un/a ceramista membre de l’Associació de Ceramistes de la Bisbal d’Empordà. La persona Bisbalenc/a de l’Any és inscrita en el Llibre de Registre del Bisbalenc/a de l’Any i en l’apartat de Distincions i Honors de la pàgina web de l’Ajuntament.

Vocdoni ha facilitat la infraestructura de vot
Aquesta votació s’ha dut a terme amb la tecnologia de vot electrònic de Vocdoni, un projecte de codi lliure nascut a Catalunya. El protocol de vot de Vocdoni està basat en tecnologia blockchain, permetent auditar obertament les votacions i posar a l’abast de qualsevol organització una eina de governança accessible, fàcil d’usar i amb les màximes garanties. “Aquest tipus de processos participatius que dinamitzen i incentiven la participació ciutadana esdevenen una oportunitat perfecta perquè les institucions puguin començar a introduir i normalitzar el vot digital”, ha explicat la Project Manager de Vodconi, Marta Sancho. Amb la col·laboració entre Vocdoni i l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà, s’aconsegueix fomentar i impulsar la digitalització de processos participatius oberts a la ciutadania, amb beneficis com la transparència, seguretat i agilitat en el procés de vot. Anteriorment, ajuntaments com el de Bellpuig ja havien implementat el protocol de vot de Vocdoni per a l’organització de votacions digitals per a la ciutadania.
El projecte de Vocdoni, que compta amb cinc anys d’experiència en el món del vot digital, ha proveït a centenars d’organitzacions. El sistema de vot digital que ofereixen, anomenat Vocdoni Protocol, està basat en tecnologia blockchain i destaca pels seus alts estàndards de seguretat, escalabilitat, verificabilitat universal dels vots, privacitat del vot, resistència a censura i flexibilitat, adaptant-se a les necessitats de qualsevol organització.

Tags: audiovisual, bisbalenc de l'any, ceràmica, ceramistes, cultura, guardó, La Bisbal d'Empordà, participacio ciutadana, reconeixement, societat, votació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
El Cinema Casino Espai Cultural recupera un 90% de l’assistència que tenia abans de la Covid-19
Notícia següent
La celebració de Cap d’Any torna a la plaça de l’Església de Palafrugell

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes