13a convocatòria del Premi de recerca local Jordi Comas i 2a edició al Millor treball de recerca de batxillerat

Castell-Platja d’Aro

L’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró, de la mà de la Biblioteca Mercè Rodoreda, convoca la tretzena edició del Premi de Recerca Local Jordi Comas, dotat amb 4.500 euros i la publicació en format de llibre, per al millor projecte inèdit d’investigació (presentació fins al 2 de setembre) que pugui esdevenir un treball de recerca sobre el municipi en qualsevol àmbit (geografia, història, economia, turisme, aspectes socials, esportius, culturals, mediambientals, biografies, folklore…).

També segona edició per al millor de Treball de Recerca de Batxillerat (TDR) dedicat a un tema vinculat al municipi (lliurament fins al 2 d’octubre), i obert a qualsevol estudiant i presentat en el cursos 2022-23 o 2023-24 i dotat amb 500 euros i la possible publicació del mateix. En les dues categories el veredicte es farà públic el novembre d’enguany.
Els projectes han de tenir una extensió màxima de 7 pàgines que recullin objectius, metodologia, pla de treball, fonts d’informació i bibliografia. La participació pot ser individual o col·lectiva, adjuntant també el currículum de l’autor/es (màxim 4 pàgines). El jurat es reserva el dret de declarar-lo desert, pot demanar informació complementària i fer aportacions per ampliar o modificar el projecte perquè sigui més operatiu. El guardons adopten el nom de Jordi Comas i Matamala (1945-2012), en homenatge a l’empresari de l’hoteleria i la restauració, també vinculat a múltiples entitats turístiques i econòmiques, i amb l’administració pública; i compten amb la col·laboració de la Fundació Jordi Comas i Matamala.
Alhora es manté la possibilitat que els treballs no premiats puguin ser valorats en futures edicions de la convocatòria si els autors/es ho autoritzen –però donant prioritat a les propostes de l’edició en curs– generant-se una borsa de projectes per reduir la possibilitat que es declari desert, com va passar l’any 2016. La concessió de la beca s’efectua en dos moments: lliurament del premi (2.000 euros) i un cop presentat el treball final i tingui el vistiplau del jurat (2.500 euros). No s’admeten obres que hagin obtingut altres beques per a la seva realització. El consistori pot publicar el treball en format de llibre (complert o un resum del mateix), com ha fet amb 10 volums -i actualment en procés d’edició un més- amb la voluntat de construir una col·lecció de monografies locals. El jurat dels dos guardons està format per la regidora de Cultura de l’Ajuntament, Maria Blanco; els editors de Gavarres i Revista del Baix Empordà, Pitu Basart i Gerard Xarles; el director de la Fundació Jordi Comas Matamala, Martí Sabrià; i l’arxiver municipal, Xavier Conchillo. El Premi de Recerca general, haurà de tenir una versió final d’un centenar de pàgines i amb suport fotogràfic o gràfic corresponent, lliurar-lo no l’1 d’octubre de 2025.
La proposta guardonada prendrà el relleu al treball guanyador de la dotzena edició, l’any 2023: “L’Indépendant Costa Brava i Platja d’Aro, una experiència única de periodisme internacional da les comarques de Girona”, del periodista Carlus Gay i Puigbert.

Tags: batxillerat, Castell-Platja d’Aro, convocatòria, cultura patrimoni, Fundació Jordi Comas, historia, investigació, premi de recerca, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
Mor un home de nacionalitat russa de 54 anys després d’ofegar-se a la platja a Calonge
Notícia següent
Les comarques gironines tindran 480 grups de Formació Professional el curs vinent, 47 més que fa tres anys

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes