Les comarques gironines tindran 480 grups de Formació Professional el curs vinent, 47 més que fa tres anys

Girona (ACN)

La consellera d’Educació, Anna Simó, ha anunciat que les comarques gironines tindran 480 grups entre cicles mitjans i superiors el curs vinent, 47 més que el 2021-22. Simó ha ressaltat l’estratègia conjunta del Govern per incrementar l’oferta en Formació Professional i ha elogiat la tasca de la Taula d’impuls constituïda a la demarcació com a espai de trobada de tots els agents implicats per detectar necessitats i consensuar propostes.

Educació ha creat grups en totes les comarques per respondre a la demana dels sectors empresarials i, segons ha remarcat en la jornada de cloenda dels programes i projectes de formació professional, ham ampliat l’oferta en cicles d’energies renovables, sanitat, àmbit agrari, hostaleria, esport i dansa urbana.
A la Garrotxa han ampliat l’oferta formativa en l’àmbit agrari, a la Selva en Hostaleria, Turisme i Oci, a l’Alt Empordà en energies renovables, a la Garrotxa i la Selva en serveis a la comunitat, i al Gironès han registrat un fort creixement en l’àmbit sanitari, amb la creació de noves places d’auxiliar d’infermeria i noves ofertes com Pròtesis Dentals a l’Institut Narcís Xifra de Girona.
A més, han creat nous grups d’estudis esportius al Pla de l’Estany o Informàtica a la Selva, i han implantat el cicle de Tècniques de dansa urbana a Celrà. A banda, l’Agència Pública de Formació i Qualificació Professionals de Catalunya ja ha nomenat l’Escola d’Hostaleria i Turisme de Girona com a centre d’FP integrada i l’Institut Narcís Xifra s’està preparant per convertir-se també en centre d’FP integrada.
A banda, Simó ha ressaltat que en tres cursos han reorganitzat els Programes de Formació i Inserció (PFI) i n’han creat de nous a Girona, la Jonquera, Figueres i Sant Hilari Sacalm, en els sectors de la fusteria i l’hostaleria. Actualment hi ha 42 PFI públics i sis de subvencionats pel Departament. També han creat nous Itineraris Formatius Específics (IFE) en diversos municipis per atendre l’alumnat amb discapacitat lleu o moderada, en sectors amb alta inserció laboral com l’hostaleria. Han establert IFE al Pla de l’Estany, l’Alt Empordà, el Baix Empordà, el Gironès, el Ripollès i la Selva.
Per últim, el curs 2024-2025 oferiran sis cursos d’especialització en sectors com la informàtica, l’hostaleria, la intel·ligència artificial, la ciberseguretat i l’automoció híbrida i elèctrica. El curs 2020-2021 no n’hi havia cap a les comarques gironines.
La consellera ha ressaltat el bon funcionament de la Taula d’impuls a la formació professional de les comarques gironines, que s’ha consolidat com un espai on es consensuen les accions amb tots els agents implicats. És el primer òrgan d’aquest abast a Catalunya.
Simó ha assegurat que l’estratègia té l’objectiu de donar resposta a les necessitats dels diferents sectors empresarials: “També té en compte el creixement demogràfic i les necessitats dels alumnes segons la seva situació socioeconòmica i educativa, les seves vulnerabilitats i situar l’oferta a les comarques segons els teixits empresarials i les seves singularitats“. Ho ha dit en la jornada de cloenda dels programes i projectes de formació professional, al Palau de Congressos de Girona.

Tags: ampliació, Comarques gironines, educacio, empreses, formació, Generalitat de Catalunya, serveis, societat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
13a convocatòria del Premi de recerca local Jordi Comas i 2a edició al Millor treball de recerca de batxillerat
Notícia següent
Troben un arsenal d’armes i detenen un home a Figueres després d’un assalt violent a casa d’una família

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes