28a Trobada d’embarcacions tradicionals de Calella de Palafrugell

Marta Escubós

Palafrugell.- Calella de Palafrugell ha acollit un any més la Trobada d’embarcacions tradicionals que organitza l’Associació d’Amics de Vela Llatina. Es tracta de la primera concentració d’aquest estil que s’ha fet a tot Catalunya des de la finalització de l’Estat d’Alarma.

L’objectiu d’aquest esdeveniment és la recuperació d’aquest tipus d’embarcacions i navegar a l’antiga, utilitzant-les com es varen construir. Com apunta Pere de Prada, president de l’Associació d’Amics de Vela Llatina, “tot i ser minoritaris, ho hem de salvaguardar. Són les nostres arrels i la nostra cultura”. Tot i que encara són molts els que desconeixen el món dels velers, el president de l’entitat ha recalcat que aquest tipus d’embarcacions cada vegada són més nombroses al nostre país. “A Catalunya hem fet un salt important en els últims anys. Érem entre 40 i 60, i ara ja som més d’un centenar d’embarcacions tradicionals. S’estan recuperant constantment”.
Aquesta edició ha estat a l’aire fins a l’últim moment, i s’han hagut de “saltar obstacles minut a minut” per arribar a celebrar-la. El poc temps per preparar les embarcacions a causa de la pandèmia ha fet que n’hi haguessin menys del que és habitual. Tot i això, han assolit l’objectiu que es marquen any rere any: salvaguardar el patrimoni marítim i fluvial del nostre país.

Tags: Calella de Palafrugell, cultura patrimoni, embarcacions tradicionals, mediterrani, societat, trobada, vela

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
El Castell de Calonge obre les exposicions “Realismes contemporanis” i “La volta al món en 150 fotografies (1825-2016)”
Notícia següent
Figueres té un 26% més de despesa comercial respecte fa un any

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes