Acció Climàtica convoca més de 9 milions d’euros per fomentar la recollida selectiva de residus municipals

Catalunya.- El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, a través de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC), ha publicat la convocatòria de subvencions per millorar la recollida selectiva dels residus municipals a Catalunya, dotada amb una dotació màxima de 9.477.745 euros. Les bases de la subvenció es van publicar el passat 10 de gener.

Els gairebé 9 milions i mig d’euros es destinaran a projectes de foment de recollida selectiva eficients. És una de les actuacions del Departament d’Acció Climàtica per impulsar l’economia circular i contribuir a assolir una gestió més sostenible i un estalvi de recursos naturals. D’aquesta manera, es volen complir els objectius establerts a la normativa europea, que exigeix que el 65% en pes de residus municipals s’ha de preparar per a la reutilització i el reciclatge l’any 2035.
De manera específica, es financen les actuacions relacionades amb la recollida selectiva de fraccions clau: els bioresidus; els projectes d’autocompostatge; la recollida selectiva de residus tèxtils, i la recollida selectiva d’olis vegetals usats. El termini de presentació de les sol·licituds finalitza el dijous 16 de març.

Ens locals, principals beneficiaris
Els destinataris del 85% de la dotació són els ens locals de Catalunya. El 15% restant es destina a empreses, associacions, fundacions, entitats sense ànim de lucre, escoles i universitats de Catalunya.
El pròxim 14 de febrer, de 10 h a 13 hores, tindrà lloc una jornada en línia per explicar les particularitats i els diferents aspectes a tenir en compte de les dues línies que formen part d’aquesta convocatòria. Aquesta jornada està organitzada dins del marc de la Plataforma de Residus Municipals i és gratuïta i oberta a tothom. Només cal fer la inscripció prèvia mitjançant els enllaços del web de residusmunicipals.cat o de residus.gencat.cat.

Tags: Acció Climàtica, ajuntaments, Catalunya, convocatòria, Generalitat, medi ambient, reciclatge, recollida selectiva, serveis, societat, sostenibilitat, subvencions

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Notícia anterior
El Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols cataloga fins al moment 573 teles de Josep Albertí, i preveu augmentar-ne el volum
Notícia següent
Jornades de portes obertes als centres educatius de la Bisbal d’Empordà

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes