El Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols cataloga fins al moment 573 teles de Josep Albertí, i preveu augmentar-ne el volum

Sant Feliu de Guíxols.- L’historiador de l’art Bernat Puigdollers va exposar dissabte passat a Sant Feliu de Guixols l’estat en què es troba la recerca del catàleg raonat de l’obra pictòrica de l’artista Josep Albertí, un encàrrec de l’Àrea de Patrimoni de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols que engloba, entre altres, el Museu d’Història de la Ciutat i l’Arxiu Municipal.

Puigdollers va explicar que des que va començar la recerca al 2020 –centrada en l’obra sobre tela– es van reunir fins a 573 peces, però el catàleg “no està acabat” sinó que es van afegint incorporacions posteriors, a partir del fet que es van coneixent noves persones que posseeixen quadres el pintor guixolenc.
El catàleg està en un estat força avançat. Puigdollers va fer un repàs a la producció artística de Josep Albertí, i el va situar com un dels referents artístics de la segona meitat del segle XX a Catalunya.
Entre 2020 i 2022 s’ha realitzat el gruix de la catalogació d’obres de l’artista. L’acte va ser també agraïment a totes les persones que han obert casa seva, amb la voluntat d’afegir-se a poder fer conèixer el patrimoni de Josep Albertí com un dels més rellevants artistes de la pintura catalana de la segona meitat del segle XX.
El Museu d’Història i l’Àrea de Patrimoni de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols van fer una crida pública al gener de 2021, a través dels mitjans de comunicació locals, per demanar el màxim de col·laboració ciutadana per poder localitzar persones que haguessin conegut l’artista Albertí, o per totes aquelles persones que tinguessin pintures (oli sobre tela) a fi de poder-ne fer un inventari i catàleg, sobretot de les obres que estaven en mans privades.

Tags: art, art contemporani, artistes locals, catàleg, col·laboració, cultura patrimoni, Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols, participacio ciutadana, pintura, presentacio, Sant Feliu de Guíxols, societat
Notícia anterior
Comencen les jornades de portes obertes a les escoles i instituts de Palafrugell
Notícia següent
Acció Climàtica convoca més de 9 milions d’euros per fomentar la recollida selectiva de residus municipals

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes