Acció Climàtica detecta un nou focus d’influença aviària en una cigonya morta al Aiguamolls de l’Empordà

Castelló d’Empúries (ACN).- El Departament d’Acció Climàtica ha confirmat una nou focus del virus de la influença aviària d’alta patogenicitat (IAAP) en una cigonya trobada morta als Aiguamolls de l’Empordà, a Castelló d’Empúries.

Aquest és el segon focus detectat a Catalunya des de principis d’any. El primer es va trobar al Segrià, amb quatre cignes i una cigonya morts al riu Segre. En aquest cas, l’exemplar el van localitzar els Agents Rurals el 17 de gener arran de reforç de vigilància passiva d’aus salvatges. L’animal va ser traslladat al Centre de Recuperació de Fauna del parc, on es van prendre mostres que es van analitzat a l’IRTA i, posteriorment, al Laboratori Central de Veterinària d’Algete per a la seva confirmació.
Arran de la detecció del nou focus, els serveis veterinaris del Departament, en coordinació amb els Rurals, estan fent visites de control a totes les explotacions avícoles ubicades en un radi de 10 km al voltant de la localització de l’au per comprovar les mesures de bioseguretat i l’estat clínic de les aus de corral per descartar qualsevol sospita de la malaltia. Això, però, no implica restriccions de moviment de les aus vivies o dels seus productes. A més, els Rurals han intensificat la vigilància passiva a la zona.
En paral·lel, el Departament recorda que el 12 de gener es va publicar al DOGC una resolució que inclou diverses mesures sanitàries per prevenir l’extensió de la malaltia. Entre elles, la prohibició de criar ànecs i oques amb altres espècies d’aus de corral; la cria d’aus de corral a l’aire lliure; el subministrament d’aigua procedent de dipòsits d’aigua on puguin accedir aus silvestres, excepte en el cas d’aigua tractada per garantir la inactivació del virus o la presència d’aus de corral o un altre tipus d’aus captives en els centres de concentració d’animals.

Tags: Acció Climàtica, agents rurals, Aiguamolls de l'Empordà, Alt Empordà, Castelló d'Empúries, grip aviar, medi ambient, ocells, societat
Notícia anterior
El 77,7% de la població ja té la pauta completa de la vacuna contra la Covid-19
Notícia següent
Primera jornada de donació de sang de l’any a Begur

Vols estar informat?

Subscriu-te i rebràs les notícies de l’Empordà gratuïtament al teu correu.

Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Catalunya News

Segueix-nos

Instagram

També us pot interessar

Idiomes